ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεβαδειακός - Αστέρας 0-2: Τον νίκησε και τον "βύθισε"

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας πανηγύρισε χάρη στα γκολ των Τόνσο και Φερνάντεθ την εκτός έδρας νίκη (0-2) επί του Λεβαδειακού, ο οποίος από το 50' έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Πρώτη εκτός έδρας νίκη, δεύτερη διαδοχική με Παράσχο στο "τιμόνι" οι "κιτρινομπλέ", που άφησαν στην προτελευταία θέση τους Βοιωτούς.

Μπορεί ακόμη να βρισκόμαστε στη 12η αγωνιστική της Super League, αλλά τέτοια ματς - ανάμεσα σε ομάδες που βρίσκονται σε παρόμοια βαθμολογική θέση - μοιάζουν "εξάποντα". Ο Αστέρας φιλοξενήθηκε από το Λεβαδειακό στη Βοιωτία κι έφυγε με τη νίκη (0-2).

Οι "κιτρινομπλέ" βγήκαν εκτός επικίνδυνης ζώνης κι άφησαν τους "πράσινους" στην προτελευταία (15η) θέση, σε απόσταση πέντε βαθμών. Ο Γιώργος Παράσχος πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στα ισάριθμα ματς στον πάγκο της ομάδας της Τρίπολης - και στα δύο η εστία του Νίκου Παπαδόπουλου παρέμεινε απαραβίαστη - η οποία μακριά από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας πανηγύρισε για πρώτη φορά τη νίκη.

1. Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝΣΟ

Ο Αστέρας είχε τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για ν' ανοίξει το σκορ. Τις σπατάλησε, δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα με την αποβολή του Σαβαντογκό. Η ομάδα της Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η αγωνιστική άνοδος προσωποποιήθηκε στην αντίστοιχη του Μαρτίν Τόνσο. Ο Αργεντινός πήρε χώρο και ξεκίνησε να δημιουργεί παιχνίδι και ν' απειλεί.

Προειδοποίησε στο 52ο λεπτό, όταν προσπάθησε με φαλτσαριστό συρτό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπάγιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Αυτή η ευκαιρία δεν "ταρακούνησε" τους Βοιωτούς. Κι έτσι όταν ο "μουνιέκο" βρήκε χώρο δεύτερη φορά, άνοιξε το σκορ. Στο 64' υποδέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής, έπιασε εξαιρετικό σουτ και σκόραρε.

2. ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΤΟΥ ΣΑΒΑΝΤΟΓΚΟ

Ο Σουλεϊμάν Σαβαντογκό σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Λεβαδειακού στο πρώτο ημίχρονο. Επτά λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Νανζίς μπήκε από αριστερά, γύρισε προς τη δεξιά πλευρά, αλλά το σουτ του εξτρέμ από την Μπουρκίνα Φάσο ήταν άστοχο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έπεσε εντός περιοχής. Ο διαιτητής ήταν μακριά - συγκρούστηκε με τον Τσαμπούρη στη μεσαία γραμμή - αλλά εμπιστεύτηκε το βοηθό του.

Κι έδειξε την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Λεβαδειακού, σωστά όπως φάνηκε στο ριπλέι. Η δεύτερη που σήμανε την αποβολή του δεν άργησε πολύ. Στο 50ό λεπτό έπεσε πάνω στον Πασαλίδη με κεκτημένη ταχύτητα, τον πάτησε κι άφησε την ομάδα με αριθμητικό μειονέκτημα.

3. Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑ

Οι δύο από τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες των Αρκάδων στο πρώτο ημίχρονο, ήλθαν από τα πόδια του Μιχάλη Μανιά. Ο 28χρονος Ροδίτης φορ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάγιτς. Ούτε στο 25ο λεπτό, όταν ο Μουνάφο αριστερά εντός περιοχής με το κεφάλι έκανε πάσα κι αυτός από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Ούτε στο 32ο, όταν ο Τόνσο με ωραία κάθετη τον τροφοδότησε, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ των Βοιωτών. Κι αν δεν ήταν η έμπνευση του Μαρτίν Τόνσο, ο Αστέρας δεν θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο.

Η εξάρτηση είναι προφανής. Στην τρίτη φορά που βγήκε μπροστά, αντέδρασε ενδεδειγμένα. Είδε τον Φερνάντεθ και του έδωσε την ασίστ για να σκοράρει ο Καταλανός και να "κλειδώσει" το ματς.

4. Ο "ΑΕΡΑΣ" ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Τι μπορεί ν' αλλάξει με την έλευση ενός νέου προπονητή; Τη ψυχολογία, πρωτίστως. Έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε ν' αλλάξει πολλά σε τακτικό επίπεδο μέσα σε δύο εβδομάδες. Κι ο Γιώργος Παράσχος είναι αρκετά έμπειρος για να ξέρει που θα εστιάσει.

Εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε. Δεύτερο ματς στον πάγκο, δεύτερη διαδοχική νίκη, δεύτερο διαδοχικό ματς που η εστία μένει απαραβίαστη. Φθάσαμε Δεκέμβριο για να πανηγυρίσει ο Αστέρας την πρώτη νίκη του μακριά από την Τρίπολη. Κάτι αλλάζει στους "κιτρινομπλε" κι αποτυπώνεται στα παραπάνω δεδομένα...

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Βαγγέλης Μανούχος

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, Νίκος Πάγκαλος


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο):
Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χατζηλάμπρος (55' Βήχος), Όμο, Καραχάλιος, Στανόγεβιτς (77' Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανζίς (72' Μητρόπουλος), Μαρκόβσκι.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (58' λ.τρ. Τσιλιανίδης), Τόνσο (90'+2' Άνχελ), Καλτσάς (81' Φερνάντεθ), Μανιάς.

Γκολ: 64' Τόνσο, 90' Φερνάντεθ

Κάρτες: 45'+2' Σαβαντογκό, 69' Καραχάλιος, 79' Μητρόπουλος / 20' Κώτσιρας, 55' Καλτσάς, 77' Βαλιέντε

Κόκκινη κάρτα: 50' Σαβαντογκό (δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ