STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-0: Χάνει έδαφος στη μάχη της πεντάδας το τριφύλλι

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέταξε δυο βαθμούς στη Λιβαδειά μένοντας στο 0-0 με την ομάδα της Βοιωτίας η οποία συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθεια της για παραμονή στην κατηγορία προσθέτοντας έναν σημαντικό πόντο στη βαθμολογική της συγκομιδή.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα του μετά το διπλό στο Αγρίνιο και κόντρα στον Λεβαδειακό εκτός έδρας πέταξε δυο βαθμούς καθώς έμεινε στο στείρο 0-0 με την ομάδα της Βοιωτίας και έχασε έδαφος στη μάχη της πεντάδας. Οι πράσινοι δεν μπόρεσαν έτσι να κάνουν μια νίκη δώρο στους οπαδούς τους για τη συμπλήρωση των 111 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Το τριφύλλι του Γιώργου Δώνη παρουσιάστηκε ιδίως μετά το εξήντα χωρίς δυνάμεις και κουραστικός στο παιχνίδι του ενώ παρά τις αλλαγές σε συστήματα και πρόσωπα από τον Έλληνα τεχνικό δεν άλλαξε κάτι.

Από την άλλοι οι γηπεδούχοι που πήραν το τέταρτο πόντο τους σε τρία ματς με το Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο συνεχίζουν την απέλπιδα προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το ματς στη Λιβαδειά:

1. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΧΙ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ο Γιώργος Δώνης στην αρχή της αναμέτρησης πορεύθηκε όπως και στα τρία τελευταία ματς του Παναθηναϊκού με το ίδιο σύστημα, χρησιμοποιώντας δηλαδή τρεις στόπερ. Όπως στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΛ αλλά και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό έτσι και κόντρα στον Λεβαδειακό οι πράσινοι παρατάχθηκαν με ένα 3-5-2 με μόλις δυο αλλαγές και αυτές αναγκαστικές σε ότι είχε να κάνει με τα πρόσωπα της ενδεκάδας. Συγκεκριμένα έλειπαν οι τιμωρημένοι Μαυρομάτης και Κάτσε με τους Οικονόμου και Δώνη να παίρνουν τις θέσεις τους.

Ο Παναθηναϊκός όπως και στο Αγρίνιο μπήκε έχοντας την υπεροχή στο παιχνίδι, καλή κυκλοφορία, λιγοστά λάθη και προσπάθησε να φτιάξει κάποιες ευκαιρίες αλλά τα έκανε όλα καλά μέχρι έξω από την περιοχή του Μπάγιτς. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8' με τον Μακέντα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει. Στο 24' το τριφύλλι είχε δοκάρι με τον Κουρμπέλη σε μια φάση που ο αρχηγός των πράσινων ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά ο δεύτερος βοηθός, κ. Σίπκας, δεν είδε την παράβαση.

Η κατοχή μάλιστα υπέρ του Παναθηναϊκού έφτασε στο 66-34% καθώς οι πράσινοι είχαν τη μπάλα την περισσότερη ώρα στα πόδια τους. Από την άλλη ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα και η μόνη τελική που είχε ήταν μετά την εκτέλεση ενός φάουλ και την κεφαλιά του Σαβαντογκό που πέρασε αρκετά έξω.

2. ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε χωρίς αλλαγές και με την ίδια διάταξη αλλά και πάλι δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν στο 55' σε μια φάση όπου ο Χατζηγιοβάνης μπήκε από τα δεξιά και ζήτησε πέναλτι με τον διαιτητή να δίνει οφσάιντ σε μια οριακή φάση.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 60 λεπτών ο Δώνης άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 αλλά αυτό έδωσε περισσότερο χώρο στον Λεβαδειακό που ξεκίνησε να απειλεί και αυτός με τη σειρά του. Μάλιστα στο 63' οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν σε εκτέλεση φάουλ του Στανόγεβιτς από τα αριστερά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει με τον Ζησόπουλο να γίνεται κάτοχος της και να κάνει το σουτ και τον Διούδη να αποκρούει σωτήρια.

Η μεγαλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς ήρθε στο επόμενο λεπτό όταν ο Γιόχανσον βρήκε τον Χατζηγιοβάνη, αυτός έκανε το γύρισμα προς τα δεξιά αλλά ο Μακέντα δεν πρόλαβε παρά την προβολή που έκανε να τσιμπήσει τη μπάλα προς την εστία του Μπάγιτς.

Από εκείνο το σημείο και μετά και όσο περνούσε η ώρα οι πράσινες επιθέσεις γινόντουσαν με ανορθόδοξο τρόπο και την άμυνα του Λεβαδειακού να διώχνει με σχετική ευκολία. Μόνο σε μια-δυο περιπτώσεις το τριφύλλι έπαιξε σωστά με κάτω τη μπάλα, όπως στο 77' που ο Χατζηγιοβάνης γύρισε για τον Μακέντα αλλά ο Μπάγιτς μπλόκαρε. Ένα άστοχο ήταν και το σουτ του Άλτμαν έξω από την περιοχή στο 82' στην τελευταία ουσιαστικά καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς.

3. ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΤΥΧΟΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που μπορούν να θεωρούν πως στάθηκαν άτυχοι στην αναμέτρηση καθώς στη διάρκεια του δευτέρου μέρους ανάμεσα στις ευκαιρίες που είχαν μετά το 60' όταν άλλαξε το σύστημα του ο Παναθηναϊκός είχαν αρκετές ευκαιρίες και μεταξύ άλλων ένα δοκάρι με τον Στανόγεβιτς στο 68'. Ο μέσος των Βοιωτών από τα 40 μέτρα είδε τον Διούδη εκτός εστίας και επιχείρησε ένα σουτ από μακριά και έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών του Έλληνα γκολκίπερ.

Ο Λεβαδειακός γενικότερα στο δεύτερο μέρος έπαιξε καλύτερα, βρήκε χώρους, ανέβασε την πίεση του και είχε φάσεις σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο για να πετύχει ένα γκολ που θα του έδινε το τρίποντο. Πλην των δυο φάσεων με τον Ζησόπουλο και τον Στανόγεβιτς είχε και μια εξαιρετική αντεπίθεση στις καθυστερήσεις όπου ο Γιόχανσον σωτήρια έκοψε τον Ιωαννίδη πριν πλασάρει.

4. ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Ο Λεβαδειακός κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρηθεί στην κατηγορία και εδώ και τρία παιχνίδια έχει αλλάξει προπονητή με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο.

Στο ματς με το τριφύλλι μπορεί να ήταν στην εξέδρα λόγω τιμωρίας και τους Βοιωτούς να καθοδήγησε ο συνεργάτης του, Γιάννης Ισπυρλίδης, αλλά αυτό δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο για την απόδοση των γηπεδούχων που πάλεψαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Σε τρία ματς με τον Έλληνα τεχνικό οι Βοιωτοί έχουν πάρει τέσσερις πόντους, δεν έχουν χάσει στην έδρα τους, έχοντας κερδίσει και τον Άρη και θα τα δώσουν όλα μέχρι τέλους για να μείνουν στην κατηγορία.

Γήπεδο: "Δημοτικό Λιβαδειάς"

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Δημήτριος Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)

4ος: Παναγιώτης Τσοπουλίδης (Ξάνθης)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΣΠΥΡΛΙΔΗΣ):Μπάγιτς, Αντιλέχου, Άνγκουα, Ντιόγκο, Τσαμπούρης, Κονέ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς, Μαρκόβσκι (84' Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (77' Νανγκίς), Γιακουμάκης (90' Μέλεγκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (68' Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (86' Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (80' Καμπετσής), Μακέντα.

Γκολ:

Κίτρινες: 73' Μαρκόβσκι, 80' Νανγκίς, 92' Ζησόπουλος/39' Οικονόμου, 39' Δώνης, 91' Γιόχανσον

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ