ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2: Ασταμάτητος ο Δικέφαλος, 13η νίκη σε 14 ματς

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Πρίγιοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, κατέκτησε το 13ο τρίποντο σε 14 παιχνίδια και βρίσκεται πλέον στο +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό και στο +10 από τον τρίτο Ατρόμητο. Σκόραραν οι Πρίγιοβιτς - Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στην 14η αγωνιστική της Super League, έχοντας πλέον 13 νίκες και μία ισοπαλία. Ο Δικέφαλος σκόραρε για 17ο διαδοχικό παιχνίδι του εκτός έδρας για το πρωτάθλημα στην έκτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του. Ο Λεβαδειακός υπέστη την ένατη ήττα του, παραμένει προτελευταίος και στο -30 από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του α' γύρου.

Πάμε να δούμε τα πέντε στοιχεία που μάθαμε από τον αγώνα...

1. ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ; ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ

Αν τελικά ο ΠΑΟΚ πάρει το πρωτάθλημα, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς πάει... φουλ για τον τίτλο του MVP. Ο Σέρβος έχει τρομερή ικανότητα να μετατρέπει σε γκολ μια φάση που δεν σου γεμίζει το μάτι ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλό. Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθούσαμε μια ομάδα που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και δεν έβρισκε το γκολ.

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δικέφαλος έκλεισε το 45λεπτο με 66% κατοχή, δέκα τελικές (οι τέσσερις στην εστία) και ένα γκολ που ήρθε στο 41'. Τέρμα που άξιζε να σημειώσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης με βάση την εικόνα της. Ο Ζαμπά πέρασε τη μπάλα στον Πρίγιοβιτς, αυτός την άφησε να σκάσει και με γεμάτο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά "εκτέλεσε" τον Μπάγιτς. Ο Σέρβος σημείωσε το 9ο γκολ του στο πρωτάθλημα και είναι ασφαλώς ο αρχισκόρερ της ομάδας του.

2. ΖΑΜΠΑ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

Εκ των κορυφαίων του αγώνα ήταν ο Λεό Ζαμπά. Εξαιρετικές ντρίμπλες, με ουσία. Αυτός έκανε την ασίστ στον Πρίγιοβιτς, ενώ βοήθησε και στην άμυνα. Γυρνούσε πίσω να στηρίξει τον Μάτος και απέσπασε τα "μπράβο" του πάγκου. Στο 65' παραλίγο να χριστεί σκόρερ με το υπέροχο σκαφτό πλασέ. Φαινόταν από το καλοκαίρι ακόμα ότι ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά, αλλά και να προσφέρει εντυπωσιακές στιγμές στο πρωτάθλημά μας που δεν φημίζεται για την ποιότητα και τις περίτεχνες ενέργειες.

3. ΤΟ ΣΟΚ ΜΕ ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ

Τι πρώτο 45λεπτο στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ. Στο 4' του αγώνα, ο Ουάρντα έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Σουηδός σηκώθηκε να πιάσει κεφαλιά, προσγειώθηκε ανώμαλα και τρία λεπτά μετά έγινε αλλαγή. Λίγο αργότερα το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ έκανε γνωστά τα δυσάρεστα νέα. Ο χαφ του Δικεφάλου είχε υποστεί ρήξη αχίλλειου. Τέλος η σεζόν για τον έμπειρο μέσο, η μεταγραφή του οποίου το καλοκαίρι είχε περάσει από τόσα κύματα. Τη θέση του πήρε ο Σάχοβ, ο οποίος έπαιξε δίπλα στον Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος... φλέρταρε κι αυτός ουκ ολίγες φορές με τραυματισμό, αλλά έβγαλε το ματς χωρίς απρόοπτα.

4. Ο ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ ΤΟΝ ΕΣΠΡΩΞΕ ΣΤΟ ΕΚΤΟ "ΔΙΠΛΟ"

Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μισού, ο Μπίσεσβαρ κουβάλησε τη μπάλα, πλάσαρε με το δεξί έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς (0-2). Και αυτός έκανε μεστή εμφάνιση. Ενδεχομένως ο κορυφαίος του αγώνα για τον ΠΑΟΚ, αυτός που στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης είχε την καλύτερη απόδοση. Ενώ η ομάδα του είχε τον έλεγχο του ματς, δίχως να έχει απειληθεί ιδιαίτερα, αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο, μια στατική φάση του Λεβαδειακού στο 75' θα έδινε ενδιαφέρον στον αγώνα.

5. Ο ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ... ΝΤΕΡΜΠΙ

Στο 75ο λεπτό ο Λεβαδειακός, που είχε παθητικό ρόλο, μείωσε σε 1-2 με γυριστό (!) του Ζησόπουλου (η μπάλα χτύπησε και στο σώμα του Μάτος). Όχι ό,τι πιο σύνηθες για τον 34χρονο στόπερ να σκοράρει και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Τελευταία φορά που είχε βάλει γκολ ήταν στις 21/08/2014, σε αγώνα Europa League (Αστέρας - Μακάμπι Τελ Αβίβ). Γκολ δηλαδή ύστερα από 4 χρόνια, 3 μήνες και 26 μέρες. Οι Βοιωτοί δεν κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν δίκαια και νέα ήττα, την ένατη σε 14 παιχνίδια, ενώ ο ΠΑΟΚ έγινε η τέταρτη ομάδα που πέρασε νικηφόρα από τη Λιβαδειά.

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης),

Βοηθοί: Νίκος Σάββας (Σερρών), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)

4ος: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο):Μπάγιτς, Καθάριος (64' Νανζίς), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (90' Μαρκόβσκι), Καραχάλιος (79' Μανγκά), Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης, Στανόγεβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Μαουρίσιο (81' Κάνιας), Βέρνμπλουμ (7' λ. τρ. Σάχοβ), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (85' Ελ Καντουρί), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

Γκολ: 75' Ζησόπουλος / 41' Πρίγιοβιτς, 46' Μπίσεσβαρ

Κάρτες:22' Λιάγκας, 38' Παντελιάδης, 84' Τσαμπούρης - 28' Μάτος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ