STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Ματέο Γκαρσία, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός

Olympiakos' Daniel Podence, right, fights for the ball with Red Star's Mateo Garcia during the Champions League group B soccer match between Olympiakos and Red Star at the Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Wednesday, Dec. 11, 2019. (AP Photo/Petros Giannakouris)
Olympiakos' Daniel Podence, right, fights for the ball with Red Star's Mateo Garcia during the Champions League group B soccer match between Olympiakos and Red Star at the Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Wednesday, Dec. 11, 2019. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Γιατί η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει με την περίπτωση του Γκαρσία και πως στην Ένωση έμαθαν ότι με την περίπτωσή του ασχολείται ο Ολυμπιακός; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το όνομα του Ματέο Γκαρσία εμφανίζεται στο επίκεντρο του «κιτρινόμαυρου» ρεπορτάζ. Και πάρε δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και δώσε τροφή για συζήτηση.

Η αλήθεια ωστόσο είναι άλλη, τουλάχιστον όπως την ξέρουν μέσα στην ομάδα:

* Κάποια στιγμή, πριν από κάμποσες εβδομάδες, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Ίλια Ίβιτς κοίταξε την περίπτωση του Αργεντινού εξτρέμ και το αν αυτός θα μπορούσε να αποκτηθεί υπό τη μορφή δανεισμού, ως μία επιλαχούσα λύση και όχι ως η πρώτη για την ομάδα. Απλά του προτάθηκε και αποφάσισε να το "σκαλίσει".

* Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι ο ποδοσφαιριστής που ο Ερυθρός Αστέρας είχε αποκτήσει από τη Λας Πάλμας αντί περίπου 2 εκατ. ευρώ και είχε, μέχρι την έξαρση της πανδημίας, μια συμπαθητική σεζόν (αλλά όχι κάτι σπουδαίο) με 22 ματς, 4 γκολ και 1 ασίστ, δεν παραχωρείται υπό τέτοιο καθεστώς.

* Σκεπτόμενος τις καλές σχέσεις του και τις άκρες του στη σερβική ομάδα, ο Ιβιτς κοίταξε μήπως υπάρχει πρόσφορο έδαφος λόγω και της διαμορφωθείσας από τον κορονοϊό κατάστασης. Ωστόσο στον Αστέρα, αν τελικά αποφασίσουν να παραχωρήσουν τον Γκαρσία, θέλουν να το κάνουν με πώληση. Και η ΑΕΚ, ειδικά αυτή την περίοδο που προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι για να φτάσει στο επωφελές deal για την αγορά του Σιμάνσκι, σίγουρα δεν αγοράζει.

* Σκαλίζοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση, από την ΑΕΚ διαπίστωσαν ότι ενδιαφέρον για την αγορά του Ματέο Γκαρσία, εμφανίζει ο Αρης, Προφανέστατα αυτό είχε συμβεί στην προ-κορονοϊού περίοδο, ή τέλος πάντων, πριν η FIFA τιμωρήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο συνεχείς περιόδους.

* Στην πορεία, μέσω επαφών στο παρασκήνιο, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα η ελληνική ομάδα που ενδιαφέρεται είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα ήθελε να αποκτήσει τα δικαιώματα του Γκαρσία και ίσως να τον παραχωρούσε ως δανεικό στον Αρη για κάποιο διάστημα. Αυτή είναι μια διαπίστωση στην οποία άνθρωποι της ομάδας οδηγήθηκαν μέσω γνωστών και επαφών.

* Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ δεν μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο με την περίπτωση του Ματέο Γκαρσία. Θα ήταν εφικτό να συμβεί αυτό μόνο σε μια περίπτωση δανεισμού του με οψιόν αγοράς, μια διαδικασία ωστόσο που στην Ένωση θέλουν στο εξής να περιορίσουν, εκτός και αν πρόκειται για ένα ποσό μικρό, το οποίο δεν θα τους βάζει σε μπελάδες επαναδιαπραγμάτευσης, όπως συμβαίνει με τον Σιμάνσκι και τον Αραούχο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ