ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3: Αντίδραση πρωταθλήτριας από τους "κιτρινόμαυρους"

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με εξαιρετική εμφάνιση, η ΑΕΚ πέρασε με… αέρα πρωταθλήτριας από το Ηράκλειο, κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 3-0. Πλήγμα ο τραυματισμός του Λόπες.

Μετά από δέκα χρόνια, η ΑΕΚ ήθελε να πάρει νίκη στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ. Μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ, είχε ανάγκη να βγάλει αντίδραση. Πριν από τα ματς με Μπενφίκα και Ολυμπιακό, η ΑΕΚ χρειαζόταν και ψυχολογική τόνωση.

Και με εξαιρετικά πειστική εμφάνιση και χαρακτήρα πρωταθλήτριας, η Ένωση πήρε ακριβώς ότι ήθελε στο Ηράκλειο. Κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τον ΟΦΗ με 3-0, αφού είχε πάρει ήδη προβάδισμα με 2-0 από το πρώτο ημίχρονο.

Με αποτελεσματική επιθετική λειτουργία η ΑΕΚ και πολύ καλούς τον Μπακασέτα, τον Μάνταλο και τον Πόνσε, εκμεταλλεύτηκε αυτή την φορά όλα τα λάθη του αντιπάλου. Ενώ ήταν καθοριστική η φάση του 30λεπτού με το λάθος και την αποβολή του Κομεσίδη και το γκολ του Γκάλο. Πλήγμα για την ΑΕΚ ο τραυματισμός του Λόπες στο δεύτερο ημίχρονο.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο… ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ σχεδόν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, πήρε τον έλεγχο του ρυθμού. Αφενός διότι οι παίκτες του ΟΦΗ δυσκολευόντουσαν πολύ να κρατήσουν και να την κυκλοφορήσουν. Αφετέρου διότι η αντίστοιχη κυκλοφορία της μπάλας από τους ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη, ήταν ακριβώς αυτή που έπρεπε. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το κενό που άφηνε στα δυο άκρα, η επιλογή του Παπαδόπουλου να παίξει σύστημα με τριάδα στην άμυνα. Και οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τρόπους ανάπτυξης και απειλής από τις δυο πτέρυγες.

Είτε δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του ΟΦΗ, είτε κερδίζοντας στατικές φάσεις. Όμως γκολ η ΑΕΚ δεν έβρισκε, παρόλο που ο Πόνσε και στο 2και στο 8και στο 12λεπτό, τρύπωσε στην άμυνα των γηπεδούχων. Αλλά και τις τρεις φορές, ο Αργεντινός επιθετικός δεν βρήκε εστία, την πρώτη με κεφαλιά και τις άλλες δυο με προβολή.

Το γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ, το βρήκε από τον παίκτη που λύνει συνήθως τον γόρδιο δεσμό εκτός περιοχής, όταν οι συμπαίκτες του δεν μπορούν να βρουν στόχο από μέσα. Ο Μπακασέτας, μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, βρήκε χώρο και «εκτέλεσε» για να βάλει την ΑΕΚ σε θέση οδηγού στο 20λεπτό.

2. Η ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Με την ΑΕΚ να παίρνει το προβάδισμα αλλά και να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, καθώς ο ΟΦΗ δυσκολευόταν να βγει οργανωμένα στην επίθεση, η ζυγαριά ήδη άρχισε να… γέρνει. Ωστόσο στο 30’ ήρθε η φάση που επί της ουσίας έκρινε το παιχνίδι. Ο Κλωναρίδης έκλεψε την μπάλα από τον Κομεσίδη. Και ο αμυντικός του ΟΦΗ τον ανέτρεψε στα όρια της περιοχής. Ο Σιδηρόπουλος σωστά απέβαλε τον Κομεσίδη.

Και στην εκτέλεση του φάουλ, δυο λεπτά μετά την αποβολή, ο Γκάλο βρήκε δίχτυα και έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, η Ένωση επικράτησε απόλυτα, καθώς ο ΟΦΗ με παίκτη λιγότερο δεν υπήρχαν και πολλά που θα μπορούσε να κάνει. Μάλιστα πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ πλησίασε και σε τρίτο γκολ, αλλά ο Μάνταλος στο 35’ προτίμησε να ψάξει τον Πόνσε, αντί να εκτελέσει μέσα από την περιοχή.

3. Ο ΠΟΝΣΕ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε ως στόχο να διαχειριστεί το προβάδισμα των δυο γκολ. Ενώ από την άλλη μεριά, ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να επέμβει στο ματς. Έριξε στο γήπεδο τον Βουό και άλλαξε σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και πιο πιεστικοί.

Μάλιστα στο 54’ άγγιξαν και το γκολ, αλλά ο Μπάρκας είπε «όχι» στην καρφωτή κεφαλιά του Αραβίδη. Όμως πάνω που είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και ψυχολογία, η ΑΕΚ «τελείωσε» το παιχνίδι. Μετά από κακή αντίδραση του Σωτηρίου, ο Μάνταλος έκανε κεφαλιά προς την εστία και ο Πόνσε πάνω από την γραμμή, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αργεντινός πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έβαλε οριστική σφραγίδα στη νίκη της ΑΕΚ.

4. ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΣΤΟ… ΚΛΑΜΑ

Στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του, πανηγύρισαν έξαλλα και τα τρία γκολ. Κυρίως το πρώτο και το τρίτο. Όμως μετά το γέλιο, ήρθε το… κλάμα. Κυριολεκτικά. Όχι για αποτέλεσμα. Σε μια προσπάθεια που έκανε ο Έλντερ Λόπες στο 68λεπτό, τραυματίστηκε στο γόνατο. Αποχώρησε με φορείο από το ματς και όταν πήγε στον πάγκο ο Πορτογάλος, πονούσε τόσο πολύ, που ξέσπασε σε κλάματα.

Και μένει να φανεί πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που έχει πάθει ο Λόπες. Προφανώς αυτός ο τραυματισμός δεν επιτρέπει στον Ουζουνίδη να την χαρεί αυτή την επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες μετά από την ήττα στην Τούμπα. Όσο για την τελευταία φάση του ματς, αυτή ήταν από τον ΟΦΗ στο 74’, με τον Μπάρκα να αποκρούει κεφαλιά του Πλατέλλα.

Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτ/νιας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης (68’ Κουτσιανικούλης), Μιχόγιεβιτς, Παπαστεριανός (67’ Νάστος), Κομεσίδης, Σάσι (46’ Βουό), Κοροβέσης, Μπολάκης, Ποτουρίδης

ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Γκάλο, Λόπες (70’ Χουλτ), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Πόνσε (68’ Γιακουμάκης), Μάνταλος, Κλωναρίδης (58’ Γιαννιώτας), Μπακασέτας.

Γκολ: 20’ Μπακασέτας, 32’ Γκάλο, 63’ Πόνσε

Κίτρινες: 32’ Μπακασέτας, 36’ Γαλανόπουλος, 75’ Βουό, 90' Γιακουμάκης, 90' Ποτουρίδης

Κόκκινες: 30' Κομεσίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ