STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Αστέρας 1-1: Έχουν την τύχη στα χέρια τους οι Αρκάδες, δύσκολα αποφεύγουν το μπαράζ οι Κρητικοί

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με τον ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό, με το τελικό 1-1, στη μάχη που δίνει για παραμονή στη Super League.

Την τύχη στα χέρια του αναφορικά με την παραμονή του στην κατηγορία κρατάει ο Αστέρας μετά το τελικό 1-1 στην Κρήτη με τον ΟΦΗ καθώς πλέον οι Αρκάδες με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Πανιωνίου στην Τρίπολη δεν θα τους νοιάζει τίποτα άλλο.

Αντίθετα ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού και πλέον δύσκολα θα αποφύγει το μπαράζ παραμονής καθώς εκτός από νίκη δική του επί του Ατρόμητου την τελευταία αγωνιστική θέλει και ισοπαλία των Αρκάδων ή ήττα.

Στο παιχνίδι του "Γεντί Κουλέ" ο ΟΦΗ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0 και εν συνεχεία είχε και δοκάρι αλλά ο Αστέρας παρουσιάστηκε ψυχωμένος και πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας ενώ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσει ακόμα και στο τρίποντο.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς της Κρήτης:

1. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΑΖ

Ο ΟΦΗ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πέναλτι που κέρδισε στο 16' ο Σασί από ανατροπή του Βλάχου και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βαζ. Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο γκολ τις τελευταίες αγωνιστικές για τον μέσο των Κρητικών το οποίο όμως δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του ΟΦΗ.

Εν συνεχεία μάλιστα οι Κρητικοί είχαν και ένα δοκάρι στο 20' με κεφαλιά του Γιακουμάκη και αν σε εκείνο το σημείο είχαν κάνει το 2-0 τότε τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά αναφορικά με την τελική έκβαση του αποτελέσματος.

Άλλωστε μέχρι το τέλος του ματς ο ΟΦΗ δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει ξανά τόσο σοβαρά και αυτό στοίχισε στην ομάδα του Βέρα.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΑΞΙΖΕ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Ο Αστέρας που είχε μπει καλύτερα στο ματς και είχε δοκάρι στο 11' με τον Άνχελ είχε μόνο ένα κακό διάστημα από το 15' έως το 25' και εν συνεχεία ήταν ουσιαστικά κυρίαρχος μέχρι το 80' του αγώνα και είχε σωρεία ευκαιριών για να φτάσει ακόμα και στη νίκη.

Αρχικά στο 27' ο Φερνάντες βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, έκανε και το πλασέ με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Σωτηρίου. Στο 56' και πάλι οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Τριανταφυλλόπουλου από το ύψος του πέναλτι πέρασε σύριζα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου.

Στο 59' όμως ο Τσιλιανίδης με κεφαλιά ψαράκι από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τους Αρκάδες το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα σε πάγκο και αγωνιστικό χώρο.

Οι Αρκάδες μάλιστα έφτασαν σε μια κλασική ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον Ρόλε αλλά το πλασέ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι έφυγε έξω.

3. ΨΥΧΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο ΟΦΗ έπαιξε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος και με περισσότερο κίνητρο και πείσμα, απ' ότι οι παίκτες του τριφυλλιού. Αυτό όμως δεν συνέβη και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα κόντρα σε μια ομάδα που είχε το ίδιο κίνητρο.

Οι Αρκάδες ήταν περισσότερο ψυχωμένοι από τους αντιπάλους τους, έβγαλαν περισσότερο πάθος, κέρδισαν περισσότερες μονομαχίες και έπαιξαν καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήραν την ισοπαλία που άξιζαν.

Γήπεδο: "Γεντί Κουλέ"

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτήριου, Μπράουν, Ποτουρίδης (51' Κυριακίδης), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο, Σασί, Σόουζα Φερέιρα (70' Ναμπί), Βαζ, Γιακουμάκης.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Άνχελ, Τασουλής (75΄Αραβίδης), Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (94' Δουβίκας), Φερνάντες (82' Ρόλε), Κώτσιρας.

Γκολ: 17' Βαζ/59' Τσιλιανίδης

Κίτρινες: 5' Γιακουμάκης, 62' Σασί/16' Βλάχος, 73' Τσιλιανίδης, 81' Αραβίδης, 83' Μπελόκ

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ