STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Λαμία 3-0: Με τρεις "μπαλωθιές", όνειρα Ευρώπης οι Κρητικοί 20 χρόνια μετά

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ ήταν εκπληκτικός, επικράτησε της Λαμίας με 3-0 σε ένα γιορτινό Γεντί Κουλε, εξασφάλισε την είσοδό του στα play-offs και μετά από 20 χρόνια μπορεί να κάνει όνειρα για ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο ΟΦΗ χρειαζόταν απλά να πάρει το τρίποντο απέναντι στη Λαμία, ώστε να "κλειδώσει" την παρουσία του στα play-offs. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου έκανε το καθήκον της και μέσα σε 20 λεπτά σκόραρε τρία γκολ (3-0) και ανάγκασε το Γεντί Κουλέ να σείεται.

Οι Κρητικοί δεν πανηγυρίζουν απλώς την είσοδό τους στα play-offs, αλλά και την πιθανή τους έξοδο στην Ευρώπη 20 χρόνια μετά, αφού εφόσον δεν μειωθεί η τιμωρία του Παναθηναϊκού, ο ΟΦΗ θα είναι εκείνος που θα πάρει το πέμπτο εισιτήριο.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου ήταν εκπληκτική, θύμισε την ομάδα του α΄γύρου και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Λαμία να ελπίζει ότι μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ, έπειτα από την ήττα του Άρη, ανέβηκε στην 5η θέση της Super League.

1. Η ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΑ ΧΑΦ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ

Μετά από αρκετούς μήνες οι Νέιρα, Μεγιάδο και Ναμπί βρέθηκαν μαζί στην αρχική ενδεκάδα και από νωρίς φρόντισαν να δείξουν τα "δόντια" τους. Οι τρεις τους αποτέλεσαν τη ραχοκοκκαλιά του ΟΦΗ στον α' γύρο και συνέβαλαν στο μέγιστο στην καλή πορεία των Κρητικών. Ωστόσο στο β' γύρο τραυματισμοί τους κράτησαν εκτός, κάτι που έπαιξε ρόλο στα αρνητικά αποτελέσματα.

Όμως, στον μεγάλο "τελικό" εξάδας, έδειξε ξανά πόσο χρήσιμη αυτή η τριάδα είναι. Οι Κρητικοί από τα πρώτα λεπτά πήραν τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσαν την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο και δημιουργούσαν τρύπες στην άμυνα της Λαμίας. Όταν οι Φθιώτες μάλιστα αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά, η τριάδα των χαφ έβρισκε χώρους να τροφοδοτήσει στην κόντρα τους Σεμέντο και Τσιλιανίδη, οι οποία δημιούργησαν "πονοκέφαλο" στον Άκη Μάντζιο.

2. ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ

Μόλις είκοσι λεπτά χρειάστηκαν στον ΟΦΗ για να "κλειδώσει" το εισιτήριο του για τα play-offs. Για την ακρίβεια σε εννέα λεπτά, οι Κρητικοί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να δείξουν πόσο θέλουν το παιχνίδι.

Στο 2ο λεπτό ο Φιγκεϊρέδο άνοιξε το σκορ χάρη σε μία έξυπνη ασίστ του Τσιλιανίδη. Έπειτα από επτά λεπτά, ο Ναμπί, όπως συνηθίζει, δοκίμασε το πόδι του από μακριά με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να είναι ανήμπορος να αντιδράσει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Στο 21ο λεπτό ο Σεμέντο γράφτηκε και εκείνος στον πίνακα των σκόρερ, χάρη σε ένα κόψιμό του στην περιοχή και ένα εκπληκτικό σουτ.

Ενώ ο ΟΦΗ συνηθίζει να έχει καλά δεύτερα ημίχρονα, οι Κρητικοί έκανα ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο το καλύτερο τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

3. ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ

Ο ΟΦΗ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια φόρα, δίχως να δώσει την δυνατότητα στη Λαμία για αντίδραση. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου κρατούσε την μπάλα, κυκλοφορούσε και βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις κοντά σε ένα τέταρτο γκολ. Όταν η Λαμία έπαιρνε την κατοχή, τότε ο ΟΦΗ πίεζε ψηλά, κέρδιζε τις μονομαχίες και μαζί την μπάλα.

Ο Άκης Μάντζιος προσπαθούσε να βρει κάποιες λύσεις από τον πάγκο, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την πίεση του ΟΦΗ. Μάλιστα, η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία μέχρι το 76ο λεπτό, όταν ο Ρόμανιτς ανάγκασε τον Σωτηρίου να προβεί σε μία απόκρουση.

4. ΑΛΜΑ ΣΤΗΝ 5Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

Ο ΟΦΗ όχι απλώς προκρίθηκε στα play-offs, αλλά ανέβηκε και στην 5η θέση μετά την ήττα του Άρη από τον Ατρόμητο. Στο Γεντί Κουλέ στήθηκε ένα τεράστιο πάρτι μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό του Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Μπούσης, έκανε την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με τον Γιώργο Σίμο να δίνει εμψυχωτική ομιλία στους ποδοσφαιριστές του. Στη συνέχεια παίκτες και κόσμος έγιναν ένα φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας μία μεγάλη γιορτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Super League: Οι ομάδες των playoffs και των playouts
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ