STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-1: Μπλόκαραν τους Κρητικούς οι Αγρινιώτες

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο Ηράκλειο για την πρώτη αγωνιστική της Super League Interwetten. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο οι δύο ομάδες.

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση της Super League Interwetten ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν τον έναν πόντο της ισοπαλίας.

Ο Παναιτωλικός είχε το πάνω χέρι στο α' ημίχρονο, όταν και άνοιξε το σκορ, ενώ ο ΟΦΗ βελτιώθηκε έως έναν βαθμό στο β' μέρος και μπόρεσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Κάπως έτσι σημειώθηκε η πρώτη ισοπαλία στην ιστορία των παιχνιδιών μεταξύ των δύο ομάδων και πρώτη εκτός έδρας για τους Αγρινιώτες. Οι Κρητικοί συνεχίζουν για 11 αναμετρήσεις χωρίς νίκη, λίγες μέρες πριν την μάχη τους κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού για τα προκριματικά του Europa League (17/9).

Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα σημεία του παιχνιδιού:

1. Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΟΦΗ φρόντισε να πάρει την κατοχή του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου επεδιώκαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα. Ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από τραγικό λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Φιγκεϊρέδο, όμως, δεν κατάφερε να ευστοχήσει για να ανοίξει το σκορ.

Ωστόσο, πέρα από αυτή την ευκαιρία οι Κρητικοί δεν πατούσαν εύκολα περιοχή. Το πρέσινγκ της ομάδας του Αγρινίου απέδιδε καρπούς, αφού κατόρθωσε να μπλοκάρει την ανάπτυξη του ΟΦΗ. Μάλιστα, ο Παναιτωλικός φρόντισε να δημιουργήσει κινδύνους στην κόντρα, ενώ κατά διαστήματα κράτησε και την μπάλα.

2. ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΜΑΖΟΥΡΕΚ

Πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Παναιτωλικός μπόρεσε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα, αφού κατάφερε να σκοράρει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στο 45+3' ο Ματζόλα, ο οποίος ταλαιπωρούσε γενικά τους Κρητικούς, πάτησε περιοχή προσπάθησε να γυρίσει, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Βούρου.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σκουλάς, συμβουλεύτηκε το VAR, είδε ο ίδιος την φάση στο μόνιτορ και υπέδειξε πέναλτι. Στο 45+5' ο Μάζουρεκ δεν αστόχησε γράφοντας το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

3. ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΦΑΣΗ ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΟΦΗ

Ο Παναιτωλικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να επιβάλλει το δικό του ρυθμό. Τα κατάφερε μάλιστα σε ικανοποιητικό βαθμό, κάτι που ανάγκασε τον Γιώργο Σίμο να περάσει σε αλλαγές ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Νέιρα και Μεγιάδο στο 53'.

Η παρουσία τους ήταν καταλυτική, εφόσον ο ΟΦΗ απέκτησε περισσότερο ζωντάνια στον άξονα. Έτσι, στην πρώτη του ευκαιρία στο β' ημίχρονο πέτυχε την ισοφάριση. Οι παίκτες των Κρητικών άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Φιγκεϊρέδο άφησε στον Νέιρα που ακολουθούσε και εκείνος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 60ο λεπτό.

4. ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Από την στιγμή που ο ΟΦΗ πέτυχε το 1-1, ανέβασε έως έναν βαθμό ρυθμό. Όμως, δεν κατάφερε να έχει συνέχεια στην απόδοσή του και πατούσε με δυσκολία την περιοχή του Παναιτωλικού. Η ομάδα του Μάκη Χάβου παρέμενε προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα και μπλόκαρε την πίεση των Κρητικών.

Το αποτέλεσμα μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε, ενώ κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι δεν σημειώθηκε. Η σημαντικότερη στιγμή από το 60ο λεπτό και έπειτα καταγράφηκε στο 87' σε ένα σουτ του Στάικου που η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος):Βάτερμαν, Γιαννούλης, Βούρος (74΄Ουές), Κοροβέσης, Μαρινάκης, Στάικος, Σακόρ (53' Νέιρα), Ναμπί (53' Μεγιάδο), Βαζ (79' Γρίβας), Φιγκεϊρέδο (74' Γκαργκαλατζίδης), Σαρδινέρο.

Παναιτωλικός (Χάβος Μάκης): Κνετ, Βάντερσον, Καρασαλίδης, Μαζουρέκ (86' Μεντόσα), Ματζόλα (81' Βέργος), Ντάλσιο, Ντίας, Τζανακάκης (73' Ντουάρτε), Κωνσταντόπουλος, Τσιγγάρας (87' Ταχάρ), Λιάβας

Σκόρερ: 60' Νέιρα / 45+5' Μάζουρεκ

Κίτρινες: 22' Στάικος, 34΄Φιγκεϊρέδο, 62' Βούρος, 76' Νέιρα, 87' Μαρινάκης / 66' Ντάλσιο

Διαιτητής: Σκουλάς Εμμανουήλ (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Νικολαϊδης Κωνταντίνος (Μακεδονίας), Κουλά Χασάν (Ξάνθης)

4ος: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)

Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)

Διαιτητής AVAR: Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ