STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 3-1: Κρητικό γλέντι με Τσιλιανίδη και Μάνο

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ δίνοντας συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις και παίζοντας για πρώτη φοράς φέτος μπροστά στον κόσμο του επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού που έπαιζε με δέκα παίκτες για περισσότερο από 60 λεπτά.

Μετά από δυο θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας ο ΟΦΗ έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στο "Γεντί Κουλέ" υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό τον οποίο υπέταξε με 3-1 δίνοντας συνέχεια στα "Κρητικά γλέντια" που έχουν ξεκινήσει οι παίκτες του Γιώργου Σίμου.

Οι Κρητικοί με πρωταγωνιστές και πάλι τους Τσιλιανίδη ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, τον Μάνο και τον Ναμπί πήρε ένα ακόμη τρίποντο, έφτασε τους επτά βαθμούς κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου που έπαιζε για περισσότερο από εξήντα λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Ο ΟΦΗ έπαιξε σε ένα γήπεδο με αρκετό κόσμο και η μοναδικές παραφωνίες της αναμέτρησης ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος και ο τραυματισμός του Κνετ που αποχώρησε δέκα λεπτά πριν το τέλος του ματς μετά από ένα χτύπημα της μπάλας στο κεφάλι.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το παιχνίδι στο "Γεντί Κουλέ":

1. ΤΑ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ

Μετά το πάρτι στο ΟΑΚΑ και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού οι παίκτες του ΟΦΗ θέλησαν να δώσουν χαρά και στον κόσμο τους στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν και τα κατάφεραν. Ο κόσμος των Κρητικών έδινε το ρυθμό και οι παίκτες του Γιώργου Σίμου ακολουθούσαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό γιατί στο πρώτο 45λεπτο αν και η ομάδα του ΟΦΗ είχε την υπεροχή αρχικά δεν μπορούσε να απειλήσει ενώ η αποβολή του Μιμίτο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών έδειξε να επηρεάζει περισσότερο τον ΟΦΗ παρά τον Παναιτωλικό.

Στο δεύτερο μέρος όμως όλα άλλαξαν και το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Τσιλιανίδης απλοποίησε τα πράγματα για τους Κρητικούς. Ο Παναιτωλικός παίζοντας με δέκα παίκτες και ψάχνοντας το γκολ αναγκάστηκε να ανοιχτεί με την ομάδα του ΟΦΗ να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να σκοράρει ένα ακόμη τέρμα με τον Μάνο.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν αλλά χωρίς να δείχνουν πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει την υπεροχή, να απειλεί με τον Ναμπί και να βρίσει ένα ακόμη γκολ λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης με τον Τσιλιανίδη.

2. ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΑΤΣ ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στα τρία πρώτα ματς της σεζόν ο ΟΦΗ έχει τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές. Ο λόγος για τους Μάνο, Τσιλιανίδη και Ναμπί που δείχνουν να έχουν φτιάξει μια εξαιρετική τριπλέτα στην επίθεση των Κρητικών. Οι δυο πρώτοι έχουν φτάσει τα τρία γκολ σε τρία παιχνίδια ενώ είναι άξιο αναφοράς πως ο Τσιλιανίδης πέρυσι όλη τη σεζόν με τον Αστέρα είχε συνολικά τέσσερα γκολ και φέτος έχει φτάσει ήδη στα τρία.

Ο Ναμπί μπορεί να μη σκόραρε κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά είχε αρκετές εξαιρετικές ενέργειες στη διάρκεια του ματς και έφτασε κοντά στο γκολ τουλάχιστον τρεις φορές χωρίς όμως να μπορέσει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

3. ΜΕ ΔΕΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ

Ο Παναιτωλικός βρέθηκε νωρίς στο ματς με παίκτη λιγότερο καθώς ο Μιμίτο είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα για ένα εγκληματικό μαρκάρισμα στον Κοροβέση. Και αν στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου έδειξε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να καλύπτει χώρους και να μπορεί να αντεπεξέλθει δεν έγινε το ίδιο και στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι παίκτες του Λουίς Κάστρο δεν κλείσθηκαν για να καλύψουν τα... νώτα τους στο δεύτερο μέρος αλλά προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο ακόμα και με ένα σύστημα χωρίς καθαρό φορ. Ήταν λογικό να αφήσουν χώρους, να μην αντέξουν και τελικά να φτάσουν στην τρίτη ήττα σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

4. ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοναδικό αρνητικό στο "Γεντί Κουλέ" ήταν ο αγωνιστικός χώρος. Αν και το ματς του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό ήταν το πρώτο της σεζόν εντός έδρας για τους Κρητικούς το χορτάρι δεν ήταν καλό και αυτό φυσικά δεν ευνοεί την ομάδα του Γιώργου Σίμου που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο αλλά φυσικά και τον εκάστοτε αντίπαλο. Απλά προκαλεί εντύπωση που ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε αυτή την κατάσταση και ενώ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κάποιο ματς.

Η εικόνα αυτή ήρθε να προστεθεί στους ήδη κακούς αγωνιστικούς χώρους που υπάρχουν στη Super League 1 και συγκεκριμένα σε Ολυμπιακό Στάδιο και AEL FC Arena.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ