STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Πανιώνιος 4-1: Ξεσήκωσε τον κόσμο με ανατροπή

ΟΦΗ - Πανιώνιος 4-1: Ξεσήκωσε τον κόσμο με ανατροπή

Ο ΟΦΗ έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και παρότι βρέθηκε να χάνει 0-1 από τον Πανιώνιο, τελικά επικράτησε 4-1, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του στο "Γεντί Κουλέ". Δύο γκολ ο MVP του αγώνα, Λισάντρο Σεμέδο.

Τους 13 βαθμούς σε έξι παιχνίδια στη Super League έφτασε ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Ηρακλείου βρέθηκε να χάνει 0-1 από τον Πανιώνιο με γκολ του Αραμπούλι, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας σημείωσε τέσσερα γκολ και κατέκτησε τη νίκη (4-1). Οι Ηρακλειώτες ήταν εντυπωσιακοί, έχοντας συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας (70%).

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα...

1. ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Όπως επίσης ξεκίνησε επιθετικά, έτσι όπως συνηθίζει να αγωνίζεται φέτος. Μια ομάδα που δεν κλείνεται πίσω, παρά έχει στόχο να παίζει μπροστά, με στόχο να δημιουργεί ευκαιρίες και να προσφέρει θέαμα. Ο Πανιώνιος, που κατέβηκε και αυτός με την ίδια διάταξη, προηγήθηκε κόντρα στη ροή της αναμέτρησης με ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Αραμπούλι με περίτεχνο τρόπο έδωσε στον Μιλόγεβιτς στη μεσαία γραμμή, αυτός του ξαναπέρασε τη μπάλα, πήρε μέτρα, βρέθηκε απέναντι στον Σωτηρίου και με πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε (0-1). Οι Κρητικοί δεν πτοήθηκαν από την αρνητική γι' αυτούς εξέλιξη και συνέχιζαν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους, με παιχνίδι κυρίως από τα άκρα, περισσότερο από αριστερά με τον Σεμέδο.

Οι γηπεδούχοι κατάφερναν και κέρδιζαν αρκετά φάουλ έξω από την περιοχή, με εκτελεστή ποιον άλλον, τον Ναμπί. Ενώ οι "μελανόλευκοι" κυκλοφορούσαν τη μπάλα με πολύ ωραίο τρόπο, οι "κυανέρυθροι" έφευγαν στην αντεπίθεση ταχύτατα και οι παίκτες του Γιώργου Σίμου έπρεπε να προσέξουν πολύ για να μη δεχτούν και δεύτερο τέρμα.

2. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕ ΣΕΜΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΜΕΣΩ VAR

Έχοντας συμπληρωθεί ένα μισάωρο αγώνα, η εικόνα ήταν ακριβώς ίδια. Ο ΟΦΗ ασκούσε πρέσινγκ και ο Πανιώνιος αμυνόταν. Η δικαίωση για τους Κρητικούς ήρθε στο 31' με το γκολ της ισοφάρισης. Τσιλιανίδης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Σεμέδο, ο οποίος ήταν αφύλαχτος και με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1. Η υπεροχή των "μελανόλευκων" είχε καρποφορήσει. Λέγαμε όμως και νωρίτερα ότι ο Πανιώνιος έφευγε γρήγορα στην κόντρα και στο 41', πάλι κόντρα στη ροή, κατάφερε να βρει γκολ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε, απόφαση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Ο Αραμπούλι από δεξιά έκανε το γύρισμα στον Μιλόγεβιτς, αυτός πέρασε ακόμα πιο αριστερά στον Παπανικολάου, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε. Ο Σέζος, ωστόσο, έκανε χρήση του VAR για να διαπιστώσει αν νωρίτερα στη φάση ο Παπαγεωργίου είχε κάνει φάουλ στον Σεμέδο (για πάτημα στον Πορτογάλο). Εντέλει, το τέρμα δεν μέτρησε και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το 45'+4', οπότε και έληξε το πρώτο μισό.

3. ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή ήταν ο ΟΦΗ. Ο Σεμέδο έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ήταν ανέφικτο να αντιμετωπιστεί. Στο 53' ο Πορτογάλος νινήθηκε από τον Κότνικ, αλλά δύο λεπτά θα ερχόταν το 2-1. Ο Σεμέδο πέρασε στον Φιγκεϊρέδο, αυτός ακούμπησε ίσα ίσα τη μπάλα, έφτασε στον Νέιρα, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε.

Ο Πανιώνιος αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε παθητικό ρόλο. Η μεσοεπιθετική γραμμή του ΟΦΗ... πετούσε. Με το παιχνίδι τους οι ποδοσφαιριστές ξεσήκωσαν τους οπαδούς στις εξέδρες. Στο 71' ήρθε το 3-1. Ο Μαρινάκης έκλεψε τη μπάλα από τον Σαραμαντά. Ο Τσιλιανίδης έδωσε αριστερά στον Ναμπί, αυτός πιο αριστερά στον Σεμέδο. Εκείνος έδωσε τη μπάλα στον Κοροβέση που είχε κάνει κίνηση, το γύρισμά του εκμεταλλεύτηκε ο Τσιλιανίδης, που σκόραρε από κοντά.

4. ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ Ο MVP

Ο Νεμάνια Μιλόγεβιτς ξεχώρισε για τον Πανιώνιο. Έδειξε πως είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος παίκτης, με καλή τεχνική κατάρτιση και ποιότητα. Με την είσοδό του ο Δούμτσιος έδωσε πνοή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, αλλά ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι ανώτερη ομάδα. Στο 81' ο MVP της ομάδας, Λισάντρο Σεμέδο, έκανε σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ.

Θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να σημειώσουν και πέμπτο γκολ, αλλά ο Μάνος που είχε περάσει ως αλλαγή, καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ μετά το πλασέ του που είχε καταλήξει στα δίχτυα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ