STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων Ελλήνων παικτών

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων Ελλήνων παικτών

Tο Sport24.gr παρουσιάζει τις 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τις ελληνικές ομάδες.

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου, αλλά η ΕΠΟ έδωσε μία παράταση 14 ημερών προκειμένου οι ομάδες να υπογράψουν ελεύθερους παίκτες. Στην αγορά υπάρχουν αρκετές αξιόλογες περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αναμένεται να απασχολήσουν το επόμενο δεκαήμερο.

Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr ξεχώρισε και παρουσιάζει τις 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών που θα βρεθούν στα... ραντάρ των συλλόγων.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ (29 ΕΤΩΝ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η απόφαση του Στέφανου Αθανασιάδη να μεταγραφεί στη Μακάμπι Χάιφα το περσινό καλοκαίρι δεν αποδείχθηκε σωστή, αφού τέθηκε από νωρίς εκτός πλάνων, μετρώντας ένα γκολ σε 14 συμμετοχές. Στα τέλη Αυγούστου έλυσε το συμβόλαιό του και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, επιδιώκοντας να επιστρέψει στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός πως οι τελευταίες δύο σεζόν είναι απογοητευτικές, παραμένει μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, με καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ (27 ΕΤΩΝ, ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ)

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Κουτρουμπής αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Ιανουάριο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου και συνέχισε την καριέρα του στη Σαντάρ Λιέγης, με την οποία κατέκτησε το βελγικό Κύπελλο. Ωστόσο, το καλοκαίρι, ύστερα από έξι μήνες, έμεινε ελεύθερος. Πρωταρχικός στόχος του είναι να παραμείνει στο εξωτερικό, αλλά σε περίπτωση που δεν βρει ομάδα στα... κυβικά του, τότε θα "ψαχτεί" για επιστροφή στην Ελλάδα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΕ (31 ΕΤΩΝ, ΜΕΣΟΣ)

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η καθυστέρηση που υπήρξε στη λύση του συμβολαίου του με την Ουντινέζε, είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μην προχωρήσει στην απόκτησή του, παρά το γεγονός πως ήταν εκ των βασικών στελεχών στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παναγιώτης Κονέ κυκλοφορεί, λοιπόν, ελεύθερος και είναι βέβαιο πως θα απασχολήσει αρκετές ελληνικές ομάδες, αφού διαθέτει εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο, ενώ είχε και μία γεμάτη σεζόν σε θέμα συμμετοχών.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ (24 ΕΤΩΝ, ΜΠΑΚ-ΧΑΦ)

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων Ελλήνων παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Χάρης Μαυρίας, μετά από μία μέτρια σεζόν με τη φανέλα της Ριέκα, όπου μέτρησε μόλις 10 συμμετοχές, έμεινε ελεύθερος και ψάχνει μία καλή ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Στα 24, ύστερα από πέντε χρόνια στο εξωτερικό, δείχνει πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή στην Ελλάδα. Είναι σε καλή ηλικία, έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε περισσότερες από μία θέση (μπακ, χαφ και περιφερειακός επιθετικός) και πρώτος στόχος να πάει κάπου που θα θεωρηθεί σημαντικός.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ (28 ΕΤΩΝ, ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ)

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων Ελλήνων παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η καριέρα του Σωτήρη Νίνη έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια, αφού δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε καμία εκ των Σαρλερουά, Μέχελεν και Πέταχ Τίκβα, από την οποία κι έμεινε ελεύθερος. Το φετινό καλοκαίρι έχει δουλέψει πολύ, καθώς θέλει να κάνει το μεγάλο comeback. Δεν τον έχουν πάρει, άλλωστε, και τα χρόνια, αφού διανύει μόλις το 28ο έτος της ηλικίας του. Το ζήτημα είναι να βρει μία ομάδα που θα τον εμπιστευτεί προκειμένου να ξεδιπλώσει το σπουδαίο ταλέντο του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (30 ΕΤΩΝ, ΜΕΣΟΣ)

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαθέτει τεράστια εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού έχει πραγματοποιήσει γεμάτος σεζόν με τη φανέλα των ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης. Παρότι η "Ελαφρά Ταξιαρχία" τον ήθελε στο ρόστερ της και τη νέα σεζόν, ο ίδιος αποφάσισε να μείνει ελεύθερος προκειμένου να βρει κάτι καλύτερο. Με περισσότερες από 200 συμμετοχές σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας, ο Σταύρος Τσουκαλάς φαντάζει ιδανικός για ομάδες του πρώτου μισού του βαθμολογικού πίνακα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ (29 ΕΤΩΝ, ΜΠΑΚ)

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ύστερα από δύο χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης, κατά τα οποία μέτρησε 37 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ, ο Μανώλης Μπέρτος έμεινε ελεύθερος να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Πρόκειται για μία αξιόπιστη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας, με πολλά... χιλιόμετρα και εμπειρία από αγώνες υψηλού επιπέδου. Είναι βέβαιο πως δεν θα αργήσει να βρει ομάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ (27 ΕΤΩΝ, ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Ανέστης αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ήρθε σε συμφωνία με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά την εμπειρία του εξωτερικού. Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν ιδανικά, αφού χρεώθηκε τον αποκλεισμό από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα playoffs του Champions League και έμεινε ελεύθερος. Ήδη έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει δείξει ο Ατρόμητος, που αναζητά μία αξιόλογη λύση κάτω από τα γκολπόστ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ (28 ETΩΝ, ΜΠΑΚ)

Οι 10 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων Ελλήνων παικτών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δύο σεζόν στο σκοτσέζικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Χάμιλτον τον ωρίμασαν τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο κι ως άνθρωπο. Στα 28 του, δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα για μία ομάδα που θα του προσφέρει ασφάλεια και μία θέση βασικού. Άλλωστε, έχει αποδείξει τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον Ατρόμητο, πως διαθέτει ποιότητα να καλύψει εξαιρετικά το δεξί άκρο της άμυνας, αλλά και να αγωνιστεί αξιοπρεπώς ως στόπερ. Τα ρεπορτάζ τον θέλουν κοντά στη Λαμία.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ (23 ΕΤΩΝ, ΜΕΣΟΣ)

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

H αποχώρηση του Σοτζέι Μασούντ κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, έδωσε τη δυνατότητα στον Κυριάκο Σαββίδη να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο 23χρονος χαφ πραγματοποίησε συνολικά 35 συμμετοχές με τη φανέλα του Πανιωνίου την περσινή σεζόν, μοιράζοντας και τρεις ασίστ. Έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο ως "οχτάρι" όσο κι ως επιτελικός μέσος, είναι (και) διεθνής με την Ελπίδων, ενώ βρίσκεται και σε πολύ καλή ηλικία.

Bonus: Ελεύθεροι είναι επίσης κι οι Βαλάντης Κοζορώνης, Μιχάλης Σηφάκης, Γιώργος Σαμαράς, Γιώργος Σαρρής, Γρηγόρης Μάκος, Κενάν Μπαργκάν, Τάσος Λαγός, Γιώργος Γεωργιάδης, Σωτήρης Μπαλάφας, Γεννάδιος Ξενοδόχοφ και Γιώργος Μπαντής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ