STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Άρης 4-1: Γενέθλια με τεσσάρα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός, ανήμερα των 94ων γενεθλίων του, επικράτησε 4-1 του Άρη στο "Γ. Καραϊσκάκης" και κατέκτησε την τέταρτη διαδοχική νίκη στη Super League. Ξανά στο -7 από την κορυφή, με σκόρερ τους Μασούρα, Ποντένσε (2), και Γκερέρο.

Μόνο για 25 λεπτά πρόβαλε αντίσταση κατά του Ολυμπιακού ο Άρης. Οι "ερυθρόλευκοι' νίκησαν 4-1 στο Φάληρο για την 24η αγωνιστική της Super League, αξιοποιώντας τις επτά τελικές που πραγματοποίησαν, αλλά και τα λάθη του αντιπάλου.

Αυτή ήταν η 18η φετινή νίκη των Πειραιωτών, η τέταρτη διαδοχική στο πρωτάθλημα και η έβδομη σερί στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι "κίτρινοι", τα ατού των οποίων υστέρησαν και δεν είχαν την ίδια εικόνα με προηγούμενα ματς, υπέστησαν την πρώτη τους ήττα ύστερα από έξι αναμετρήσεις και έχουν πλέον απολογισμό 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. Πάμε να δούμε τα στοιχεία που μάθαμε από το παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο, ανήμερα των 94ων γενεθλίων του Ολυμπιακού.

1. ΜΠΕΛΑΣ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ

Η πίεση ψηλά του Άρη από το ξεκίνημα του αγώνα υποχρέωσε σε λάθη τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης αναγκαζόταν να γυρίζει πολύ πίσω, και πίσω από τη σέντρα, για να γίνει κάτοχος της μπάλας και να κάνει παιχνίδι, οι Σιώπης και Ματίγια έπαιξαν κομβικό ρόλο στο να πάρουν οι Θεσσαλονικείς τον έλεγχο του κέντρου. Ο Γιάννης Φετφατζίδης, τέως "ερυθρόλευκος" που πρώτη φορά ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα των "κίτρινων", διακρίθηκε στα πρώτα 25 λεπτά, προκαλώντας προβλήματα στους γηπεδούχους.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο "Φέτφα" γινόταν συνεχώς αποδέκτης της μπάλας, παίζοντας πίσω από τον φορ Γιουνές, και έκανε επίθεση κατά μέτωπο ενώ αναλάμβανε στατικές φάσεις, οι οποίες δεν απέφεραν καρπούς. Σπουδαιότερη χαμένη του ευκαιρία αυτή του 24', όταν απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από την περιοχή υπό την πίεση του Μιράντα, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει λάθος κοντρόλ.

2. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ... ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ

Ο Ολυμπιακός που είχε προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 2-0 μπροστά στο σκορ με τρεις τελικές! Από τη στιγμή που κατάφερε το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς να ανοίξει το σκορ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και η εστία του Κουέστα παραβιάστηκε δύο φορές.

Στο 27' ο Φορτούνης με υπέροχη πάσα στον Ομάρ "τρύπησε" την άμυνα του Άρη, ο Νορβηγός -επέστρεψε στη δράση ένα μήνα μετά- από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο αφύλαχτος Μασούρας από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0). Το τρίτο του γκολ σε πέντε παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ήταν αυτό για τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου, που δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής μετά την μεταπήδηση σε σύλλογο με πιο βαριά φανέλα.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγο αργότερα, καθώς ο Άρης συνέχιζε να έχει πέσει σε... χειμέρια νάρκη μετά το γκολ που δέχτηκε, ο Μασούρας με υπέροχη μακρινή μπαλιά από δεξιά βρήκε τον Ποντένσε αριστερά. Ο Πορτογάλος σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, στο 35' (2-0). Ποντένσε και Μασούρας άλλαζαν πλευρές και οι Κόρχουτ (αριστερά) - Βαλεριάνος (δεξιά) δεν κατόρθωσαν να τους αντιμετωπίσουν. Ο Άρης είχε τις διπλάσιες τελικές στο πρώτο μισό, ο Σα κλήθηκε να επέμβει δύο φορές, αλλά οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0 χάρη στην αποτελεσματικότητα που επέδειξαν.

3. Ο ΜΑΡΤΙΝΕΣ... ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Τα λεπτά περνούσαν στο δεύτερο ημίχρονο και το μόνο άξιο αναφοράς ήταν οι αλλαγές που έκαναν οι Πέδρο Μαρτίνς και Σάββας Παντελίδης. Ο Άρης εξακολουθούσε και επεδείκνυε την ίδια παθητική εικόνα. Τα ατού του ήταν όλα εξαφανισμένα. Ματέο Γκαρσία και Λάρσον δεν... τράβηξαν, ο Γιουνές ήταν απομονωμένος στη γραμμή κρούσης, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει, κρατούσε το υπέρ του προβάδισμα. Επαναπαύτηκαν πολύ όμως οι "ερυθρόλευκοι', βλέποντας και την αδυναμία των φιλοξενούμενων να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Σα, και το "πλήρωσαν".

Στο 74' ο Μαρτίνες, άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού (δεν κατέγραψε ποτέ επίσημη συμμετοχή), μείωσε σε 2-1 με σουτ μέσα από την περιοχή, αξιοποιώντας την παλικαρίσια προσπάθεια του Βαλεριάνου, επίσης πρώην παίκτη των Πειραιωτών. Η εξέλιξη αυτή ταρακούνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ένα λεπτό μετά πήραν εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ποντένσε σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και στον Βέλεθ και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα (3-1). Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, στο 84', ο Μαρτίνς πέρασε στον αγώνα τον Καμαρά, έβγαλε τον Φορτούνη για να καλύψει ακόμα περισσότερα τα νώτα της ομάδας του, παίζοντας με τρεις ανασταλτικούς μέσους (δίπλα του και οι Μπουχαλάκης - Γκιλιέρμε).

4. Ο ΓΚΕΡΕΡΟ ΤΟ... ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

Ο Ολυμπιακός, σε επίπεδο Super League, είναι... αχτύπητος στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια. Ο Γκερέρο, που είχε αντικαταστήσει στο 62' τον Χασάν, βρήκε κι αυτός το δρόμο προς τα δίχτυα. Ήταν στο 90' όταν ο Ισπανός με κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Κούτρη από αριστερά, στο έκτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα (έχει 10 σε όλες τις διοργανώσεις).

Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν τα 21 γκολ στα τελευταία πέντε ματς στο Φάληρο, στο πρωτάθλημα, μετά το 4-0 σε βάρος της ΑΕΛ, το 4-0 σε βάρος του Πανιωνίου, το 4-1 κόντρα στην ΑΕΚ, το 5-1 απέναντι στον ΟΦΗ και το 4-1 με τον Άρη. Αν συμπεριλάβουμε και το 3-0 κόντρα στη Λαμία, μιλάμε για 24 γκολ σε έξι παιχνίδια, με τρία γκολ παθητικό. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με 54% κατοχή μπάλας και με επτά τελικές, από τις οποίες οι τέσσερις είχαν γίνει γκολ. Ο Άρης, που είχε δέκα τελικές, ήταν απρόσεκτος αμυντικά και το πλήρωσε με ήττα.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)

4ος: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίντς): Σα - Ομάρ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης - Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης - Ποντένσε, Φορτούνης (84' Καμαρά), Μασούρας (70' Ανδρούτσος) - Χασάν (62' Γκερέρο).

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα - Βαλεριάνος, Ροζ, Βέλεθ, Κόρχουτ - Ματίγια (78' Μπάσα), Σιώπης - Λάρσον, Φετφατζίδης (57' Μαρτίνες), Ματέο Γκαρσία - Γιουνές.

Γκολ: 27' Μασούρας, 35, 75' Ποντένσε - 74' Μαρτίνες

Κάρτες: 25΄Γκιλιέρμε, 31' Χασάν - 38' Σιώπης, 44' Βέλεθ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ