STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: "Καθάρισε" στο δεύτερο με Σουντανί - Αραμπί

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και με σκόρερ τους Σουντανί και Αραμπί (είχε και ασίστ) νίκησε 2-0 τη Λαμία, κατακτώντας την τέταρτη νίκη σε πέντε ματς στη Super League. Ντεμπούτο για τον Λοβέρα.

Την τέταρτη νίκη του σε πέντε παιχνίδια στη Super League κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 2-0 της Λαμίας, με γκολ που σημείωσαν οι Σουντανί (61') και Αραμπί (70'). Παραμένουν στην κορυφή του πρωταθλήματος οι Πειραιώτες, που έφτασαν τους 13 βαθμούς και ταξιδεύουν στο Βελιγράδι για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα έχοντας κάνει το χρέος τους. Ντεμπούτο έκανε ο Μάξι Λοβέρα λίγο πριν κλείσει μήνα στην Ελλάδα.

Πάμε να δούμε τα πέντε στοιχεία της αναμέτρησης στο Φάληρο.

1. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΠΕΡ

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Κούτρης, Μπα, Καμαρά, Σουντανί και Ελ Αραμπί τα νέα πρόσωπα. Η Λαμία παρατάχθηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και ήταν αναμενόμενο ότι θα καθίσει πίσω και θα περιμένει. Ο Ποντένσε ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και στο απέναντι ο Σουντανί. Ο Αλγερινός θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Βρέθηκε σε θέση βολής σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, δίχως να νικήσει τον Βελλίδη.

Κλασική ήταν η ευκαιρία του 9', όταν με τακουνάκι του "έσπασε" τη μπάλα ο Ποντένσε (είχε προηγηθεί πάσα του Σεμέδο), αλλά ο κίπερ της Λαμίας σταμάτησε τον αριστεροπόδαρο κυνηγό του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τη μπάλα στα πόδια στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λέπτου, το οποίο ολοκλήρωσαν με ποσοστό 63%. Ακόμα και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Μπα και Σεμέδο, προσπαθούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη με κάθετες πάσες. Το ίδιο και οι δύο ανασταλτικοί χαφ, Γκιλιέρμε και Καμαρά, που έκαναν τελικές με σουτ εκτός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μόλις μία τελική στο πρώτο μισό, το αδύναμο σουτ του Μπεχαράνο μέσα από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Σα.

2. ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Βλέποντας τους παίκτες του να δυσκολεύονται και να μην είναι σε θέση να βάλουν γκολ, ο Μαρτίνς έκανε εσωτερικές αλλαγές. Άλλαξε πλευρές τον Ποντένσε με τον Σουντανί μετά το 30', ενώ λίγο αργότερα ο Βαλμπουενά πέρασε αριστερά και ο Σουντανί στη θέση "10". Ο Γάλλος, που έγινε 35 ετών, έπαιρνε διαρκώς τη μπάλα στην κατοχή του και επιχειρούσε να περάσει τη μπάλα στην περιοχή της Λαμίας. Ήταν αυτός που αναλάμβανε όλες τις στατικές φάσεις, καμία από τις οποίες όμως δεν αξιοποιήθηκε.

Ο Κούτρης περιόρισε τις προωθήσεις του από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και μετά, ενώ στο 13' θα μπορούσε να σκοράρει, όταν το σουτ μέσα από την περιοχή "έβγαλε" με τάκλιν ο Σάλιακας. Οι φιλοξενούμενοι αναγκάαστηκαν να κάνουν αλλαγή στο 43', όταν ο Τζανετόπουλος αντικατέστησε τον τραυματία Πλιάτσικα. Ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να κάνει την παρουσία του αισθητή, εκτός από ένα σουτ μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ στο 17'. Οκτώ τελικές έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά το 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 0-0.

3. ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ Ο ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να παίξει καλύτερα, να επιτεθεί περισσότερο, να βάλει τα πόδια στη... φωτιά. Ο Σουντανί έπαιξε δίπλα στον Αραμπί, μια διάταξη 4-4-2 για τον Ολυμπιακό (αριστερά Βαλμπουενά, δεξιά Ποντένσε). Οι γηπεδούχοι πράγματι μπήκαν πολύ επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρξει ένα κενό στην άμυνα στο 48', αλλά το σουτ του Καραμάνου μπλόκαρε ο Σα. Ο Κούτρης ξεκίνησε και αυτός φορτσάτος. Σουτ στο 55', σουτ στο 60'. Στο ίδιο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Σκόνδρα, ενώ στο 61' ήρθε το γκολ. Πανέμορφο τέρμα.

Ξεδιπλώθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση οι "ερυθρόλευκοι" και βρήκαν το πολυπόθητο γκολ, ύστερα από συνεργασία 13 δευτερολέπτων (13'4''). Ο Κούτρης έδωσε στον Βαλμπουενά. Αυτός πέρασε κάθετα στον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί μέσα από την περιοχή έδωσε στον αφύλαχτο Σουντανί και αυτός με πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 61'. Το άξιζε το γκολ ο Αλγερινός. Το 1-0 απελευθέρωσε τον Ολυμπιακό και αποδιοργάνωσε εντελώς τη Λαμία, η οποία από εκείνο το σημείο και μετά ούτε μπάλα μπορούσε να κρατήσει, ούτε να βγει στην επίθεση.

4. Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΑ

Ο Μάξι Λοβέρα, λίγο πριν συμπληρώσει ένα μήνα στο λιμάνι, έκανε ντεμπούτο. Ο Μαρτίνς τον πέρασε στον αγώνα αντί του Βαλμπουενά στο 63'. Ο Αργεντινός ξεκίνησε αριστερός εξτρέμ και μπήκε αμέσως στο κλίμα του ματς. Ούτε... ψαρωμένος ήταν, ούτε φοβήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες, συνεργάστηκε με τον Σουντανί, έκανε και τελική. Στο 70' οι Πειραιώτες "καθάρισαν" το παιχνίδι. Ο Κούτρης, που είχε δύο ασίστ με τον Βόλο, πρόσθεσε άλλη μία.

Έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Ελ Αραμπί από κοντά με προβολή νίκησε τον Βελλίδη (2-0). Δίχτυα είχε βρει ο Μαροκινός και στο 51', αλλά προηγουμένως ο Ποντένσε είχε καταλογιστεί οφσάιντ. Ο στράικερ του Ολυμπιακού έκανε το... νταμπλ κόντρα στη Λαμία. Ασίστ και γκολ. Μεστή εμφάνιση από τον Αφρικανό, που απέδειξε ξανά την εξαιρετική σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα.

5. ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Με το σκορ στο 2-0, ο Μαρτίνς είχε τη δυνατότητα να κάνει τις αλλαγές που θέλει. Να δώσει ανάσες σε αυτούς που έχουν τραβήξει το... κουπί. Έτσι στο 78' τη θέση του Ποντένσε πήρε ο Μπενζιά. Ο Σουντανί πήγε δεξιά, ο Μπενζιά δεκάρι και ο Λοβέρα παρέμεινε αριστερά. Στο 87' ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Σεμέδο.

Μέχρι το 93' δεν άλλαξε κάτι. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την υπεροχή, έψαξε και τρίτο γκολ, δεν ήρθε, αλλά αυτό μικρή σημασία είχε. Η ομάδα της Φθιώτιδας άντεξε στο "Γ. Καραϊσκάκης για 61 λεπτά. Στα θετικά του αγώνα ήταν και η παρουσία του Μπα στο κέντρο της άμυνας. Απέφυγε τα λάθη, έμπαινε δυναμικά στις μονομαχίες, από τις οποίες έβγαινε νικητής. Η επικράτηση των "ερυθρόλευκων" κρίνεται απόλυτα δίκαιη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ