STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1: Αγχωτικά στην κορυφή

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα με 2-1 τον πολύ καλό ΟΦΗ και διατηρείται μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League μετά από επτά ματς. Και τα δύο γκολ ο Σουντανί, ισοφάρισε προσωρινά ο Ναμπί.

Με δύο γκολ του Χιλάλ Σουντανί στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός, επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική της Super League και διατηρείται στην πρώτη θέση (έξι νίκες και μία ισοπαλία). Οι Κρητικοί απέδειξαν σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι είναι εξαιρετική ομάδα, βάζοντας δύσκολα στους "ερυθρόλευκους".

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, έκανε ντεμπούτο με τους Πειραιώτες ο Γκασπάρ.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα...

1. ΑΕΡΑ ΜΕ ΛΟΒΕΡΑ - ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Ο Ολυμπιακός με 4-4-2, δίδυμο στη γραμμή κρούσης με Σουντανί - Γκερέρο, αριστερό χαφ τον Λοβέρα και δεξιό τον Ποντένσε. Ο Λοβέρα, που ενδεχομένως να μην έπαιζε αν δεν είχε χτυπήσει ο Βαλμπουενά, έκανε ένα 20λεπτο μαγικό. Στο 3' έπιασε σουτ που πήγε στο δοκάρι από φανταστική απόκρουση του Σωτηρίου, προχώρησε σε 2-3 καταπληκτικές ντρίμπλες και κάθετες πάσες, ενώ ήταν ο εκτελεστής όλων των κόρνερ της ομάδας του. Τελικά το γκολ για τους "ερυθρόλευκους" ήρθε από δεξιά, στο 10'. Ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα και ο Σουντανί με καρφωτή κεφαλιά νίκησε στον αέρα το Νάστο, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

Ο ΟΦΗ ακόμα και πριν δεχτεί γκολ έδειξε ότι δεν πήγε στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να κλειστεί πίσω και να έχει παθητικό ρόλο. Δεν το είχε κάνει σε κανένα παιχνίδι μέχρι σήμερα, ούτε στο Φάληρο. Μπόλικες κάθετες πάσες για να βγει ο Φιγκεϊρέδο απέναντι στον Σα, με κινητήριο μοχλό τον Ναμπί και συμπαραστάτη στο επιθετικό παιχνίδι από δεξιά τον Τσιλιανίδη, μια και τον Σεμέδο τον αντιμετώπισε σωστά ο Τοροσίδης και τον είχε εκτός αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι αμυντικοί των "ερυθρόλευκων" έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα τις περισσότερες φορές, με Αβραάμ και Κούτρη, αλλά και Τοροσίδη.

Ήταν καταπληκτικό το τάκλιν του Παπαδόπουλου στο 21' πάνω στον Τσιλιανίδη, ενώ αυτός ετοιμαζόταν να "εκτελέσει" τον Σα. Του πήρε τη μπουκιά από το στόμα και αποθεώθηκε. Αυτή η φάση, πάντως, κατέδειξε ότι ο ΟΦΗ είχε με τη μεσοεπιθετική ποιότητα να προκαλέσει ρήγματα στην "ερυθρόλευκη" άμυνα.

2. ΤΟ 1-1 ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΝΑΜΠΙ

Γινόταν σκληρό παιχνίδι και στο 31' ο Κοροβέσης δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη για το τάκλιν στο πόδι του Ποντένσε. Δύο λεπτά μετά οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Φιγκεϊρέδο, αλλά ο Παπαδόπουλος δίχως να πάει στο VAR, αφού συμβουλεύτηκε τον Κουμπαράκη (διαιτητής VAR), αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ κάνοντας επίθεση κυρίως από δεξιά, με συνεργασίες Τοροσίδη - Ποντένσε - Σουντανί και Γκερέρο. Παρότι το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν κάνει εννέα τελικές, εκ των οποίων τις πέντε προς τον στόχο, το 2-0 δεν έγινε.

Αντίθετα, ο ο ΟΦΗ έκλεισε το 45λεπτο έχοντας ισοφαρίσει. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκερέρο έχασε τη μπάλα (θα μπορούσε να δώσει αριστερά στον αμαρκάριστο Λοβέρα και δεν το έκανε), ο Μαρινάκης έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, έδωσε αριστερά στον Ναμπί και αυτός με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση έξω από το ημικύκλιο σκόραρε. Ήταν το πρώτο γκολ που είχε δεχτεί εντός έδρας στο πρωτάθλημα ο Σα.

3. ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΑΛΓΕΡΙΑ

Δεν μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Επηρεασμένος από την ισοφάριση, παραλίγο να δεχτεί και δεύτερο γκολ στο 54', όταν ο ανεβασμένος Σεμέδο έδωσε στον αφύλαχτο Ναμπί, το συρτό σουτ του οποίου βρήκε το αριστερό δοκάρι του Σα. Οι "ερυθρόλευκοι" έχαναν εύκολα τη μπάλα και ο ΟΦΗ πατούσε καλά στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες πήραν τα πάνω τους στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ύστερα από απίθανη συνεργασία τον Ποντένσε - Σουντανί, ο Γκερέρο δεν πρόλαβε να κάνει το πλασέ.

Στη φάση αυτή η εξέδρα πήρε... φωτιά και οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ με το μέρους τους. Στο 56' ο Μαρτίνς πέρασε εκτός αγώνα τον Λοβέρα που έμεινε στο πρώτο 20λεπτο και τον αντικατέστησε με τον Μασούρα. Στο 57' έγινε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Ο στόπερ Νάστος έκανε κακή πάσα, ο Γκερέρο το εκμεταλλεύτηκε, έδωσε στον Σουντανί, ο οποίος με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σωτηρίου. Το δεύτερο τέρμα του Αλγερινού στο παιχνίδι. Ο Σεμέδο απείλησε και στο 61', δείχνοντας σαφώς καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μισό του αγώνα.

4. Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ 3-1 ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΟΦΗ

Στο 63' ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμό τον Τοροσίδη και ο Γκασπάρ που πέρασε στο ματς έκανε το ντεμπούτο του με τα "ερυθρόλευκα". Ο Ανγκολέζος, ένα φουλ επιθετικό μπακ, μπήκε αμέσως στο κλίμα της αναμέτρησης και συμμετείχε ενεργά στη φάση που έγινε το 3-1, το οποίο τελικά δεν μέτρησε κατόπιν χρήσης VAR, αφού ο Σουντανί καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Η "ερυθρόλευκη" συνεργασία, ωστόσο, των Γκασπάρ, Σουντανί Μασούρα και Γκερέρο (αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα) ήταν σεμιναριακού επιπέδου.

Καθώς το σκορ έμεινε στο 2-1, το ματς δεν "καθάρισε" για τους γηπεδούχους και ο ΟΦΗ εξακολουθούσε να ελπίζει. Ο Σίμος, που είχε περάσει εκτός αγώνα το Νάστο, καθώς έφερε ευθύνη στα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του (στη θέση του μπήκε ο Κουτρουμπής), ανέλαβε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Πάλι με μοχλό τον Ναμπί και τον Σεμέδο να αποδεικνύεται επικίνδυνος από το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Στο 71' μπήκε και ο Μάνος για τους Κρητικούς, παίκτης που ανήκει στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς απάντησε με την έξοδο του Σουντανί και την είσοδο του Καμαρά, θέλοντας έτσι να ενισχύσει τα χαφ, όπου υπήρχε πρόβλημα. Τα πάντα κρέμονταν από μια λεπτή κλωστή, με έναν ΟΦΗ που έδειξε ξανά ότι είναι ομάδα... πεντάδας. Με σωστή διαχείριση και καλή άμυνα, οι "ερυθρόλευκοι" διαφύλαξαν το 2-1 και κατέκτησαν την τέταρτη νίκη τους στο Φάληρο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ