STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0: "Καθάρισε" και πάλι στο δεύτερο

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό για την 3η αγωνιστική της Super League, "καθαρίζοντας" στο δεύτερο ημίχρονο για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Αραμπί και Καφού τα γκολ.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλό πρώτο ημίχρονο για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι (Αστέρας και Ομόνοια τα άλλα), αλλά στο δεύτερο ανέβασε ρυθμό και "καθάρισε" 2-0 τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ο Αραμπί έκανε το 1-0 στο 48', ο Καφού το 2-0 στο 86' και οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το "δύοι στα δύο" στο πρωτάθλημα.

ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Καθώς η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αυτή που ήθελε ο Μαρτίνς, αποφάσισε να κάνει την αναμενόμενη κίνηση, να βάλει δηλαδή τον Βαλμπουενά. Πέρασε εκτός τον Κάιπερς που έκανε ντεμπούτο, αλλά δεν έδειξε σχεδόν τίποτα. Τρία λεπτά χρειάστηκε ο Γάλλος να κάνει τη διαφορά, πάνω στον οποίο "έπεσε" ο Λιάβας (είχε οδηγεία να τον παίξει man to man). Ο Βαλμπουενά λοιπόν με φοβερή διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Ραντζέλοβιτς, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Αραμπί πλάσαρε εύστοχα από κοντά στο 48'.

Ο Μαροκινός, που μετρούσε μία σπουδαία ευκαιρία και ένα γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό, παραλίγο να σημειώσει το 29ο γκολ του με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Στο 55' ο Εμβιλά τον βρήκε με κεφαλιά, αλλά αστόχησε από θέση βολής.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο, αλλά ένα λάθος του Ραντζέλοβιτς παραλίγο να αποβεί... μοιραίο. Ο Σέρβος έχασε τη μπάλα, στην εξέλιξη της φάσης ο Ματσόλα σκόραρε από πάσα του Μάζουρεκ, αλλά ο στράικερ του Παναιτωλικού ήταν οφσάιντ.

Ο ΧΑΣΑΝ ΕΚΛΕΙΨΕ, "ΤΑΪΣΕ" ΚΑΙ Ο ΚΑΦΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Στο 65' ο Μαρτίνς άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-3-1 μετά την είσοδο του Μπουχαλάκη και την έξοδο του Μασούρα. Το 1-0 ήταν εύθραστο και ο Παναιτωλικός μέσα σε ένα τετράλεπτο (73' - 76') παραλίγο να ισοφαρίσει από στατικές φάσεις, αλλά οι εκτελέσεις των Μεντόσα και Μεντίνα (κόρνερ, φάουλ) πέρασαν από όλα τα σώματα. Στο 70' μπήκε και ο Χασάν για τον Ολυμπιακό.

Είχαν πια χρησιμοποιηθεί και οι τρεις επιθετικοί. Όταν στο 77' μπήκε ο Ραφίνια, ο Μπρούνο προωθήθηκε δεξί χαφ, αφού ο Ραντζέλοβιτς είχε βγει. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα και να αποδεικνύεται σκληρό καρύδι, μέχρι που ένα ατομικό λάθος έφερε το τέλος του αγώνα.

Ο Μεντίνα στο 86' κράτησε τη μπάλα περισσότερο από ό,τι έπρεπε, ο Χασάν του έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Καφού και ο Πορτογάλος χαφ έκανε το 2-0 προ κενής εστίας.

Εκεί τελείωσαν όλα και ο Ολυμπιακός έκανε το 2x2 στο πρωτάθλημα.

ΣΑ ΚΑΙ ΚΝΕΤ ΟΙ MVP ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Ο Παναιτωλικός δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Η αμυντική οργάνωση των Αγρινιωτών σε συνδυασμό με την έλλειψη φαντασίας των "ερυθρόλευκων" είχε ως αποτέλεσμα να απειληθεί ελάχιστα η εστία του Κνετ. Ο Αυστριακός μία φορά χρειάστηκε να επέμβει και το έκανε εντυπωσιακά, όταν εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ τη φοβερή κεφαλιά του Αραμπί από το σημείο του πέναλτι, στο 43'.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λέπτου να αμύνονταν στο δικο τούς μισό, υπήρξαν όμως στιγμές που κυκλοφόρησαν πολύ ωραία τη μπάλα, ενώ ήταν μάλιστα αυτοί που έφτασαν μια... ανάσα από το 0-1. Συγκεκριμένα, στο 14' ο Ματσόλα άφησε παλικαρίσια πίσω του τον Σεμέδο, έδωσε στον Μάζουρεκ, αυτός πλάσαρε από κοντά και ο Ζοζέ Σα έδιωξε σε κόρνερ ενστικτωδώς.

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι πρωταγωνιστές του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο αποκρούσεις του. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός, που ειδικά στο πρώτο μισάωρο έπαιζε από δεξιά με Μπρούνο και Ραντζέλοβιτς, δεν μπορούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, τα σουτ των Ραντζέλοβιτς και Μασούρα μέσα από την περιοχή δεν βρήκαν στόχο, ούτε αυτό του Χολέμπας έξω από την περιοχή.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ