STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΑΕΛ 3-0: Σόου Μουνιέ και σημαντικό τρίποντο για τους Αγρινιώτες

SUPERLEAGUE / PLAY-OUT / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OUT / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Άντονι Μουνιε να πετυχαίνει δύο γκολ και να δίνει μία ασίστ που μετέτρεψε σε γκολ ο Ντάουντα ο Παναιτωλικός επιβλήθηκε με 3-0 επί της ΑΕΛ και πήρε σημαντικό τρίποντο για τη μάχη της παραμονής.

Τρεις σημαντικούς βαθμούς στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην Super League πήρε ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν με 3-0 επί της ΑΕΛ, προσπέρασαν την Ξάνθη και αύξησαν τη διαφορά τους από τον Πανιώνιο στους πέντε βαθμούς.

Για να τα καταφέρουν χρειάστηκαν ένα σόου του Μουνιέ. Ο Γάλλος μέσα σε 25 λεπτά πέτυχε δύο γκολ (το δεύτερο ήταν χάρμα οφθαλμών) και έδωσε μία ασίστ την οποία ο Ντάουντα μετέτρεψε σε γκολ. Δίχως αμφιβολία ήταν η πιο γεμάτικη εμφάνιση του 32χρονου μεσοεπιθετικού με τον Παναιτωλικό.

Στην αντίπερα όχθη η ΑΕΛ είχε να αντιπαρατάξει τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Μιχαήλ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο οποίος ήταν και ο μοιραίος παίκτης των φιλοξενούμενων αφού από λάθος του προήλθε το 1-0 του Παναιτωλικού.

ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ

Ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού παλεύει για την παραμονή του. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας περισσότερη ώρα στο πρώτο μέρος ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι το αξιόλογο στα πρώτα 25 λεπτά με εξαίρεση ένα σουτ του Ρόσα μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ.

Στην αντίπερα όχθη η ΑΕΛ είχε δώσει χώρο στους γηπεδούχους και μέσα από την πίεσή της ψηλά στο γήπεδο προσπάθησε να βγάλει φάσεις. Η πρώτη εξ αυτών ήρθε στο 29' ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Ο Μιχαήλ έκλεψε την μπάλα, έδωσε με τη μία στον Βινίσιους εκείνους σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστέρα όμως μπλόκαρε εύκολα ο Φερνάντεθ.

ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΕΤΡΑΛΕΠΤΟ

Επί της ουσίας οι πιο σημαντικές στιγμές ήρθαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η πρώτη ήταν για τον Παναιτωλικό στο 44' όταν ο Μουνιέ έδωσε στον Ρόσα εκείνος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Η δεύτερη ανήκε στην ΑΕΛ και ήταν με διαφορά η πιο σημαντική του πρώτου 45λεπτου. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιλοσάβλιεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Βινίσιους πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Μιχαήλ προσπάθησε να στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά την έστειλε πάνω στον Φερνάντεθ που μπλόκαρε.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ Ο ΜΟΥΝΙΕ

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την υπογραφή του Άντονι Μουνιέ. Ο Γάλλος μέσα σε 25 λεπτά πέτυχε δύο γκολ (το δεύτερο ήταν χάρμα οφθαλμών) και έδωσε μία ασίστ την οποία ο Ντάουντα μετέτρεψε σε γκολ.

Η αρχή έγινε στο 53' όταν ο Μουνιέ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μιχαήλ, έκλεψε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό.

Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να συνέλθουν δέχτηκαν και δεύτερο χτύπημα. Στο 61' ο Μουνιέ με εξαιρετική μπαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Ντάουντα να βγει απέναντι στον Κρίστινσον και ο πρώην επιθετικός της ΑΕΛ τιμώρησε την πρώην ομάδα του κάνοντας το 2-0. Μάλιστα, αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του Ντάουντα απέναντι στην ΑΕΛ σε δύο ματς.

Από εκεί και πέρα το ματς ήταν τυπική διαδικασία αφού η ΑΕΛ δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Ρόσα βγήκε στην αντεπίθεση και έδωσε την μπάλα στον Μουνιέ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ με την μία κρέμασε τον Κρίστινσον και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Κέβιν, Λιάβας, Μαλής, Τζανακάκης (12' Τσιγγάρας), Άλβαρες, Ντίας, Ντάλσιο, Ρόσα, Μουνιέ, Ντάουντα

ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μάρκοβιτς, Μιχαήλ, Μούζεκ, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Τόρζε, Μπούστος, Βινίσιους, Παπάζογλου

Σκόρερ: 53', 77' Μουνιέ, 61' Ντάουντα

Κίτρινες: 45+1' Μαλής / 5' Τόρζε

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας)

4ος: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

Διαιτητής VAR: Ευστάθιος Γκορτσιλας (Μακεδονίας)

Διαιτητής AVAR: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ