STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 0-1: Έπιασε εξάδα με Γιακουμάκη στο 90+4'

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέτρος Γιακουμάκης με κεφαλιά στην τελευταία φάση του ματς (90+4') χάρισε στον Ατρόμητο την εκτός έδρας νίκη (0-1) επί του Παναιτωλικού και τον έβαλε στην εξάδα. Δεύτερο buzzer beater στη χρονιά για τον Κρητικό, κακή αντίδραση από τον Κνετ.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο για την 18η αγωνιστική της Super League 1 και οι Περιστεριώτες απέδρασαν με τη νίκη (0-1) και τους τρεις βαθμούς από το Αγρίνιο χάρη στο γκολ του Πέτρου Γιακουμάκη με κεφαλιά στην τελευταία φάση του ματς, στο 90+4'!

Ο Ατρόμητος σκαρφάλωσε για το Σάββατο στην έκτη θέση της βαθμολογίας, ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε για ένα ακόμη ματς επιπόλαιος. Δεν έσωσε ούτε το βαθμό και παρέμεινε στην προτελευταία θέση.

1. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ BUZZER BEATER

Το ματς όδευε ολοταχώς προς την ισοπαλία και το 0-0. Οι δυο ομάδες έμοιαζαν να είχαν συμβιβαστεί με το βαθμό σε ένα ματς χωρίς γκολ και με ελάχιστες φάσεις. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον... ξενοδόχο. Χωρίς τον Πέτρο Γιακουμάκη.

Ο 27χρονος επιθετικός με buzzer beater στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Περιστερίου. Ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Γιακουμάκης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, ο Κνετ εκτίμησε λανθασμένα (ίσως αιφνιδιασμένος) τη φάση και η μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-1.

Δεύτερο γκολ στο τέλος μετά από εκείνο που πέτυχε στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου και σήμανε το τρίποντο της νίκης (2-1) απέναντι στον ΟΦΗ.

2. ΕΝΑΣ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Δυο από τα πέντε χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα βρέθηκαν στις αρχικές επιλογές του Μάκη Χάβου. Ο Μανώλης Τζανακάκης κι ο Κέβιν Γκαρθία. Και οι δυο ήταν καλοί, ο πρώτος έφθασε να είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας.

Ο Χάβος δεν τον κράτησε πίσω σε ρόλο μπακ, αλλά τον πέρασε σε ρόλο εξτρέμ. Μερικές φορές συνέκλινε και στο κέντρο. Η αλήθεια είναι ότι αποτέλεσε με διαφορά τον πιο δραστήριο παίκτη. Όχι μόνο των γηπεδούχων, αλλά και του γηπέδου.

Είχε όρεξη, έμπνευση, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετή.

3. Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΙΚΡΗ 300ΑΡΑ

Το πρόβλημα για την ομάδα του Αγρινίου δεν ήταν αμυντικό (εάν εξαιρέσουμε την τελευταία φάση του ματς) το απόγευμα του Σαββάτου. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν έφθασε η μπάλα στους επιθετικούς. Ο Μπάιροβιτς ήταν νωθρός, σε πολλά ματς έμοιαζε να βρίσκεται εκτός παιχνιδιού.

Ακόμη κι όταν του δόθηκε ευκαιρία, τη σπατάλησε. Ο Ντίας προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Περιστεριωτών, αλλά μάταια. Ντάλσιο και Μιμίτο στερήθηκαν γι' ακόμη μια φορά ουσίας κι έμειναν στους εντυπωσιασμούς.

Η 300ή αναμέτρηση του Παναιτωλικού στην πρώτη εθνική κατηγορία έμελλε ν' αποδειχθεί πολύ πικρή.

3. ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΚΝΕΤ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο Ατρόμητος δεν τράβηξε συνολικά σε αυτό το ματς. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Περιστερίου κινήθηκαν σε χαμηλές πτήσεις. Οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν κάτω του μέσου όρου, στον οποίον μας είχαν συνηθίσει.

Ούτε ο Βέλλιος, ούτε ο Μανούσος μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Ο Γκάλο το κυνήγησε περισσότερο, αλλά φάνηκε να μην έχει συμπαράσταση. Ο Σάββας Παντελίδης ανακάτεψε την τράπουλα, αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι δραματικά.

Ο Ατρόμητος ήταν τυχερός που έπεσε πάνω στον Κρίστοφερ Κνετ. Ο Αυστριακός ήταν καλός - όπως και ο Μπάλας Μέγερι μέχρι εκείνο το σημείο - αλλά αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του Γιακουμάκη στο πρώτο δοκάρι και την εκτέλεση με κεφαλιά και προχώρησε σε λανθασμένη εκτίμηση. Τρίποντο-χρυσάφι από το πουθενά...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ