STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ξάνθη 1-2: Δεύτερο "διπλό" οι ακρίτες

Παναιτωλικός - Ξάνθη 1-2: Δεύτερο "διπλό" οι ακρίτες

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, η Ξάνθη κατέκτησε νέο "διπλό", αυτή τη φορά στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (1-2). Μέσα σε επτά λεπτά οι ακρίτες έκαναν την ανατροπή και μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στη Super League.

Η Ξάνθη νίκησε την ΑΕΚ στην πρεμιέρα με 1-2 στο ΟΑΚΑ. Για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League οι ακρίτες απέσπασαν δεύτερο "διπλό", πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ επικράτησε 1-2 του Παναιτωλικού, παρότι μάλιστα βρέθηκε να χάνει στο 70', με το εύστοχο πέναλτι του Μπαΐροβιτς.

Εντουάρντο και Στάρτζεον βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα και έδωσαν τους τρεις βαθμούς στην Ξάνθη. Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα στο Αγρίνιο...

1. ΤΟ 20ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Ο γηπεδούχος Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με κινητήριο μοχλό τον Ντάλσιο προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ. Στο 2' ο Ντουάρτε ζήτησε πέναλτι για αντικανονικό μαρκάρισμα από Μπαξεβανίδη και Λισγάρα, ο διαιτητής έκρινε πως δεν υπήρξε παράβαση, μια σωστή απόφαση από τον Γιώργο Τζοβάρα.

Ο νεαρός Φυτόπουλος, που ξεκίνησε βασικός για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, παραλίγο να γράψει το 1-0, όταν στο 11΄από θέση βολής δεν έπιασε τη μπάλα "γεμάτη". Η ομάδα του Αγρινίου πίεζε τους ακρίτες ψηλά και επεδίωκε να δίνει υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι. Στο 17' το γυριστό του Ντίας πέρασε άουτ, ενώ στο 21' το σουτ του Ντάλσιο έξω από την περιοχή, πέρασε επίσης πάνω από το δοκάρι.

2. ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ Η ΞΑΝΘΗ

Μόνο από το 20' και μετά άρχισε να πατάει καλύτερα η Ξάνθη και να ισορροπεί το παιχνίδι και μάλιστα έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά με το πλασέ του Ρενέλα στο 21' και η δεύτερη και κυριότερη εκείνη του 26', με το σουτ στην κίνηση του Ντουρίτσκοβιτς που έδιωξε δύσκολα ο Κνετ. Οι φιλοξνεούμενοι έχασαν τον αρχηγό τους, Δήμο Μπαξεβανίδη, με τραυματισμό, στο 38'.

Η τελευταία άξια αναφοράς ευκαιρία σημειώθηκε στο 42' με το σουτ του Ντουάρτε, που δεν βρήκε στόχο. Οι τελικές των δύο ομάδων ήταν μοιρασμένες (4-4) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας 65%, δείγμα της υπεροχής τους...

3. Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ... ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο Λουίς Κάστρο έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού. Πέρασε εκτός τον Φυτόπουλο και τον Γιοβάνοβιτς, τους οποίους αντικατέστησε με Μιμίτο και Μαρσιάλ (έκανε ντεμπούτο ο αδερφός του Αντονί Μαρσιάλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και πάλι πιο δυναμικά, ψάχνοντας τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Ξάνθης. Τα λεπτά περνούσαν και παρά τις αλλαγές που έκανε ο Πορτογάλος, η ομάδα του δυσκολευόταν να παράξει τελική άξια αναφοράς. Τελικά η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 69', όταν ο Ντίρεσταμ ανέτρεψε τον Ντάλσιο. Ο Μπαΐροβοβιτς εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0.

Η αρνητική εξέλιξη για την Ξάνθη αντί να απογοητεύσει τους παίκτες, αντίθετα τους ξύπνησε. Και όχι μόνο απάντησαν άμεσα φτάνοντας στο 1-1, αλλά έκαναν και την ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά! Στο 72' ο Εντουάρντο, που είχε μπει ως αλλαγή στον αγώνα τέσσερα λεπτά νωρίτερα, έκανε σουτ με το αριστερό και ισοφάρισε, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Ντουρίτσκοβιτς.

Στο 77' ο Τερκί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά λίγο πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή, ο επερχόμενος Στάρτζεον πρόλαβε τον Σανιά πριν αυτός διώξει και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με το σώμα.

4. ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ... ΡΕΛΑΝΤΙ

Στα επόμενα 17 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να αντιδράσει. Στο μεταξύ, μετά το 1-1, ο Κάστρο είχε ρίξει στον αγώνα και τον Μοράρ, ενισχύοντας τη γραμμή κρούσης του Παναιτωλικού, δίχως να μπορέσει ο Ρουμάνος να φανεί απειλητικός. Οι ακρίτες δίχως να... κοπιάσουν ιδιαίτερα, έκλεισαν εξαιρετικά τους χώρους και κράτησαν εύκολα το 1-2, κατακτώντας την πολύ σημαντική νίκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ