ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2-1: Ανώτερος ο Παναιτωλικός, ανάσα για Δέλλα

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος κόντρα στον Λεβαδειακό και επικράτησε 2-1 στο Αγρίνιο, φτάνοντας τους οκτώ βαθμούς και αφήνοντας στους τρεις τους Βοιωτούς. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με τέσσερα γκολ ο Μοράρ.

Ήταν οριακό ματς και για τις δυο ομάδες, υπήρχε άγχος και πίεση, έστω και αν βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική, αλλά ο Παναιτωλικός κατάφερε να φτάσει στους τρεις βαθμούς απέναντι στον Λεβαδειακό. Ανώτεροι οι Αγρινιώτες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, το καθάρισαν στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας ένα εκρηκτικό δεκαπεντάλεπτο στο ξεκίνημα και το 2-1 φαντάζει δίκαιο.

Το 1-0 έγινε με τυχερό γκολ του Έρικσον στο 49', ενώ εννέα λεπτά μετά ο Μοράρ σκόραρε με κοντινό πλασέ από ωραίο γύρισμα του Καμαρά και με τέσσερα γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο ίδιος έχασε και πέναλτι στο 62', στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Επασί. Ο Σαβαντογκό μείωσε στο 86', ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιωαννίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στους οκτώ βαθμούς πλέον ο Παναιτωλικός, με τον Τραϊανό Δέλλα να παίρνει βαθιά ανάσα, έμεινε στους τρεις ο Λεβαδειακός του Άκη Μάντζιου, που τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νανγκίς (64').

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τα τρία πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα Παναιτωλικός - Λεβαδειακός:

1. ΣΕ ΚΕΦΙΑ Ο ΚΑΜΑΡΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΟΙ ΒΟΙΩΤΟΙ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός είχε κατοχή μπάλας πάνω από 70%, βρέθηκε αρκετές φορές σε θέση βολής, αλλά κατά κύριο λόγο ο κεφάτος Καμαρά δεν κατάφερνε να τελειώσει σωστά τις φάσεις και να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ειδικά στη φάση του 37ο λεπτού, όταν από γύρισμα του Μαρινάκη από τα δεξιά, έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή και η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Επασί. Ο Λεβαδειακός από τη μεριά του περίμενε πίσω τους γηπεδούχους και προσπαθούσε στην κόντρα να απειλήσει. Στο 5', ο Σαβαντογκό δεν βρήκε στόχο με κοντινό σουτ, ενώ στο 32' βγήκε από τα αριστερά μόνος του, πάσαρε στον Μαρκόβσκι, αλλά ήταν λίγο πιο πίσω ο φορ του Λεβαδειακού και χάθηκε η ευκαιρία. Ο Μαρκόβσκι δεν εκμεταλλεύτηκε και την μπαλιά του Τσαμπούρη στο 42', όταν πήγε να βγει τετ α τετ, αλλά κόπηκε από την άμυνα του Παναιτωλικού.

2. ΤΥΧΕΡΟ ΓΚΟΛ Ο ΕΡΙΚΣΟΝ, ΣΚΟΡΑΡΕ ΠΑΛΙ Ο "ΚΑΥΤΟΣ" ΜΟΡΑΡ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρεμένα για τον Παναιτωλικό, ο οποίος μόλις στο 49ο λεπτό έκανε το 1-0. Σε προσπάθεια για διώξιμο, η μπάλα χτύπησε στον Έρικσον, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Επασί. Ψυχρολουσία για τους Βοιωτούς, που εννέα λεπτά μετά βρέθηκαν στο καναβάτσο. Ο Καμαρά έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Λεβαδειακού, γύρισε από τα αριστερά για τον Μοράρ και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ και είναι πλέον πρώτος σκόρερ στη Super League. Μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά σημάδεψε το δοκάρι από την άσπρη βούλα (62'), σε πέναλτι που κέρδισε ο Μάζουρεκ από τον Καραχάλιο. Αν γινόταν το 3-0, η σεμνή τελετή θα λάμβανε τέλος.

3. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΞΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Παναιτωλικός βρέθηκε και με παίκτη παραπάνω στο 64', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Νανγκίς. Με το σκορ στο 2-0 και με παίκτη παραπάνω, οι Αγρινιώτες είχαν για τα καλά το ματς στα μέτρα τους. Έχασαν μάλιστα αρκετές ευκαιρίες για τρίτο γκολ, αλλά δεν το κατάφεραν. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, εφησύχασαν και παραλίγο να το πληρώσουν. Στο 86', ο Σαβαντογκό πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με δυνατό δεξί σουτ και στο 93' παραλίγο οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Ιωαννίδης από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Παναιτωλικός πίστεψε ότι είχε πάρει το ματς, αγχώθηκε στο τέλος και βρέθηκε μια ανάσα από το να χάσει ένα δικό του ματς.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Μιχαήλ Παπαδάκης, Ιορδάνης Δημητριάδης

Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Μαλής, Ρότσα, Έρικσον, Πάουλο, Μάζουρεκ (66' Μπαρμπόσα), Μοράρ, Ντίας (83' Μανά), Καμαρά (77' Λουσέρο).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (65' Όμο), Σουμπίνιο (64' Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι (75' Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανγκίς.

Γκολ: 49' Ερικσον, 58' Μοράρ / 86' Σαβαντογκό

Κάρτες: 40' Νανγκίς, 45+2' Σουμπίνιο, 51' Παντελιάδης, 57' Μάζουρεκ, 62' Καραχάλιος, 74' Σαβαντογκό, 83' Μπαρμπόσα, 91' Τσαμπούρης, 92' Λουσέρο / Κόκκινη: 64' Νανγκίς

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

Δείτε τα τρία γκολ του αγώνα:





Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ