STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-3: Πρωταθλητής χειμώνα με τριάρα στο Αγρίνιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" από το πρώτο μέρος κόντρα στον Παναιτωλικό, επικρατώντας 3-0 μέσα στο Αγρίνιο για την 13η αγωνιστική της Super League. Επιστροφή στην κορυφή για τους Πειραιώτες με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να είναι MVP με δύο γκολ και μία ασίστ. Επανεμφάνιση του Μπρούνο μετά από τέσσερις μήνες.

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό ύστερα από τις δύο ισοπαλίες απέναντι σε Πανιώνιο (1-1) και ΠΑΟΚ (1-1). Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν άφησαν περιθώριο να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους απέναντι στον Παναιτωλικό, τον οποίο νίκησαν 3-0 στο Αγρίνιο για την 13η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους "ερυθρολεύκους" οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί (2 γκολ, 1 ασίστ), Ντανιέλ Ποντένσε (1 γκολ) και Γιώργος Μασούρας (1 ασίστ), οι οποίοι "κλείδωσαν" τη νίκη από το πρώτο μέρος. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με τον Γκρεκόρι Αριγίμπι να είναι ο μοναδικός που διασώθηκε από το "ναυάγιο" της ομάδας του Αγρινίου

1. ΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Στο 6ο λεπτό, οι Μασούρας, Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί και Ποντένσε συνεργάστηκαν άψογα, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να πλασάρει τον Κνετ για το 0-1. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός είχε δημιουργήσει αντίστοιχη φάση και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δημιουργώντας υπεραριθμία απ' τα δεξιά. Στην αναμέτρηση με τον Δικέφαλο ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό ο Γιώργος Μασούρας. Κοινός παρονομαστής ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι απέναντι στον Δικέφαλο, ενώ πέτυχε το γκολ κόντρα στους Αγρινιώτες.

2. Ο "KILLER" ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ 2 ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΑΡΙΓΙΜΠΙ

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, το δίδυμο των Μπα και Σεμέδο είχαν εύκολο έργο απέναντι στους επιθετικούς του Παναιτωλικού, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες από την πλευρά των γηπεδούχων να έρχονται με το σταγονόμετρο. Ουσιαστικά, οι παίκτες του Μάκη Χάβου έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο μία φορά στο πρώτο μέρος χάρη στην ατομική ποιότητα του Γκρέκορι Αριγίμπι. Ο Αμερικανός εξτρέμ απέφυγε υπέροχα τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Ζοζέ Σα.

Το δοκάρι του Παναιτωλικού αφύπνισε τους Πειραιώτες, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που άφησαν οι γηπεδούχοι και έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 41ο λεπτό με τον συνήθη ύποπτο, Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Γιώργος Μασούρας, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι μετά από καιρό, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, έκανε τη σέντρα και ο Μαροκινός φορ με καρφωτή κεφαλιά απ' το ύψος που πέναλτι νίκησε τον Κνετ για το 0-2. Μάλιστα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Ελ Αραμπί διπλασίασε τα τέρματά του, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Κώστα Τσιμίκα, και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 0-3.

3. XAMHΛΩΜΑ ΡΥΘΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Το 0-3 του πρώτου μέρους έδωσε τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να διαχειριστεί πιο εύκολα το δεύτερο ημίχρονο, με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς να περνάει αντί του διακριθέντα Ποντένσε και τον Μπουχαλάκη να παίρνει τη θέση του Ελ Αραμπί με σκοπό να υπάρχει και μία πιο σφικτή εικόνα στα μετόπισθεν. Άλλωστε, σε τέσσερις ημέρες οι Πειραιώτες υποδέχονται τον Ερυθρό Αστέρα στο "Γ. Καραϊσκάκης", σε έναν αγώνα που θα κρίνει την 3η θέση στον όμιλο και την πρόκριση στη φάση των 32 του Europa League.

Οι αρκετές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να μην είναι το ίδιο πολλές και καλές όπως στο πρώτο μέρος. Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού έκλεισαν τους χώρους και χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις με τους Μασούρα και Ραντζέλοβιτς.

4. Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΟ ΚΑΙ Ο "ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ" ΑΡΙΓΚΙΜΠΙ

Ωστόσο, στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν κι η επανεμφάνιση του Μπρούνο, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Αύγουστο και τα επτά λεπτά απέναντι στην Μπασακσεχίρ. Ο Βραζιλιάνος μέσος, που είχε υποπέσει σε πέναλτι που θα μπορούσε να κοστίσει στην ομάδα του, πέρασε ως αλλαγή

Από την άλλη πλευρά, ο μοναδικός που προσπαθούσε να προσφέρει επιθετική πνοή στους γηπεδούχους ήταν ο Αριγίμπι, αλλά το μακρινό φάουλ που επιχείρησε στο 74' κατέληξε λίγο έξω, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Σα αρχικά και ο Μπουχαλάκης στη συνέχεια αρνήθηκαν το γκολ στον Αμερικανό εξτρέμ, αλλά και στον Χόρχε Ντίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ