STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1: "Διπλοπενιά" Μπουζούκη

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
Κουλιμπαλί, Μπουζούκης, πανηγυρικό (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο διπλό κόντρα στον Παναιτωλικό, το πρώτο του μετά από 4,5 μήνες, με σκόρερ τον Γιάννη Μπουζούκη χωρίς να πιάσει καλή απόδοση και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. (VIDEO)

Ένα σπουδαίο διπλό, το πρώτο μετά από 4,5 μήνες, πανηγύρισε κόντρα στον Παναιτωλικό ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 1-0 χάρη σε τέρμα του Γιάννη Μπουζούκη.

Το τριφύλλι πήρε την πρώτη του νίκη στη Super League για το 2019 χωρίς να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο και με την ομάδα του Αγρινίου να είναι αυτή που είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι πράσινοι όμως αυτή τη φορά και σε αντίθεση με το ματς κόντρα στην ΑΕΛ κατάφεραν να κερδίσουν παίζοντας για σχεδόν μισή ώρα με δέκα παίκτες και να φτάσουν σε μια σημαντική επικράτηση.

1. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΡΙΑΔΑ

Ο Γιώργος Δώνης έκανε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με αυτή κόντρα στην ΑΕΛ καθώς έβαλε τέσσερις ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει καθόλου με τους "βυσσινί" και ήταν ξεκούραστοι. Συγκεκριμένα στο αρχικό σχήμα επανήλθε ο Κολοβέτσιος που εξέτισε την τιμωρία του αλλά και οι Γιόχανσον, Κάτσε, Χατζηγιοβάνης που δεν είχαν παίξει λεπτό κόντρα στην ΑΕΛ με τους δυο τελευταίους να είναι μάλιστα και εκτός αποστολής.

Ο 49χρονος τεχνικός όμως διατήρησε όπως και κόντρα στην ΑΕΛ την τριάδα στην άμυνα με τους Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιο και Μαυρομάτη να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας πλαισιωμένοι από τους Γιόχανσον, Ινσούα στα δυο άκρα ενώ στο κέντρο έπαιξαν οι Κάτσε, Κουρμπέλης και στην επίθεση οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης και Μακέντα.

Ο Δώνης εξάλλου μας έχει συνηθίσει σε αρκετά παιχνίδια εκτός έδρας και δη αυτά που θεωρούν πως έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να παίζει με τρεις στην άμυνα, όπως έκανε και κόντρα στον Παναιτωλικό.

2. ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΔΕΚΑ

Πριν από τρεις μέρες, την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός αγωνιζόμενος ουσιαστικά για ένα παιχνίδι με παίκτη παραπάνω δεν μπόρεσε να επικρατήσει επί της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ και αρκέστηκε στο 1-1 με αντίπαλο την ομάδα της Λάρισας. Την Τετάρτη το απόγευμα όμως στο ματς με τον Παναιτωλικό κέρδισε παίζοντας ο ίδιος με δέκα για παραπάνω από 35 λεπτά αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα από το 32' με το γκολ του Μπουζούκη αλλά ο Κάτσε αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 59' της αναμέτρησης και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Ο Δώνης άλλαξε τα πλάνα του, εν συνεχεία έκανε αλλαγή και τον Μακέντα βάζοντας ένα ακόμη χαφ, τον Χρήστο Δώνη με την ομάδα του να παίζει άμυνα και να διατηρεί μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα το υπέρ του 1-0.

3. ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο με τη νίκη του επί του Παναιτωλικού πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Super League στο 2019 μετά από τέσσερα παιχνίδια ενώ έκανε διπλό για πρώτη φορά μετά το ματς με τη Λάρισα στον πρώτο γύρο και συγκεκριμένα μετά από 136 μέρες.

Αντίθετα ο Παναιτωλικός εξακολουθεί να μην έχει νίκη μέσα στο 2019 και να έχει πάρει μόλις δυο βαθμούς στα τέσσερα τέσσερα ματς που έχει δώσει μέσα στον Ιανουάριο.

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην 5η θέση και περιμένει και την αναμέτρηση της Πέμπτης ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Άρη για να αποσπαστεί και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα από τους διώκτες του.

4. ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΟΧΙ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Στη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Μόνο μια-δυο φορές απείλησε ουσιαστικά την εστία του Διούδη αλλά και πάλι δεν έβαλε δύσκολα στην άμυνα του τριφυλλιού.

Η κορυφαία στιγμή για την ομάδα του Αγρινίου χάθηκε στο πρώτο μέρος, στο 28' όταν ο Μαλής με κεφαλιά ανάγκασε τον Διούδη σε μια εξαιρετική επέμβαση.

Μάλιστα και μετά την αποβολή του Κάτσε ο Παναιτωλικός παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός και να παράγει καλές φάσεις έχοντας απέναντι του μια αρκετά κλειστή άμυνα που του έβαλε δύσκολα.

5. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΔΩΝΗ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΥΔΗ

Στις καθυστερήσεις του αγώνα έγινε μια φάση που δείχνει το πόσο σέβεται ο Γιώργος Δώνης τους αντιπάλους του και είναι άξια αναφοράς. Ο Διούδης έπεσε στο έδαφος λέγοντας ότι πονάει και ζήτησε από το ιατρικό τιμ να μπει μέσα. Αμέσως ο Έλληνας τεχνικός γύρισε προς τους συνεργάτες του και τους είπε πως αυτό που έκανε ο γκολκίπερ του τριφυλλιού δεν ήταν σωστό. Μάλιστα του φώναζε από τον πάγκο να σηκωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Αν και όπως αποδείχθηκε και μετά το τέλος του αγώνα ο Διούδης είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν έκανε καθυστερήσεις χωρίς λόγο αλλά είχε όντως πρόβλημα.

Γήπεδο: "Παναιτωλικού"

Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊνός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης (71' Λιάβας), Μαλής. Άργκους, Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (64' Γκούγκα), Μασουρέκ, Ουίλιαν, Μπάιροβιτς (82' Τσιγγάρας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (75' Καμπετσής), Μπουζούκης (89' Παντελάκης), Μακέντα (64' Δώνης).

Γκολ: 32΄Μπουζούκης

Κίτρινες: 19' Μάσουρεκ, 45' Ντίας, 67' Αμαράλ, 76' Ουίλιαν/4' Κολοβέτσιος, 23' Κουρμπέλης, 44' Κάτσε, 53' Μακέντα, 82' Γιόχανσον, 94' Διούδης

Κόκκινες: 59' Κάτσε

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ