STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-3: Το ήθελαν περισσότερο και το πήραν οι φιλοξενούμενοι

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ που είχε το βαθμολογικό κίνητρο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 με τους πράσινους να εμφανίζονται κουρασμένοι λόγω του κοντού ρόστερ, τους κίτρινους να το εκμεταλλεύονται και να οδηγούν το τριφύλλι σε λάθη που στοίχησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ είχε το κίνητρο σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και πήρε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ νικώντας με 3-1 τους πράσινους βάζοντας τέλος σε ένα σερί 14χρόνων που οι κίτρινοι είχαν να κερδίσουν εκτός έδρας το τριφύλλι, από το 2006 έως και την Κυριακή το βράδυ.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την κούραση του τριφυλλιού, λόγω του κοντού ρόστερ και των αρκετών απουσιών, ιδίως στο δεύτερο μέρος και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε λάθη που στοίχησαν. Στο πρώτο μέρος όμως οι γηπεδούχοι όμως θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, πλήρωσαν την αστοχία τους και αν είχαν πάρει προβάδισμα ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

1. ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με διαφορετικό σύστημα και προσέγγιση του αγώνα. Οι μεν πράσινοι με 5-4-1 θέλοντας να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Διούδη σε ένα πλάνο όπως στο "αιώνιο" ντέρμπι πριν μια εβδομάδα ενώ οι δε κίτρινοι με ένα 4-3-3 και σκοπό να μπουν επιθετικά από το πρώτο λεπτό θέλοντας να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Οι δύο ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν πριν τη συμπλήρωση 16 λεπτών αγώνα και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ πρώτη σε μια φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ στο 8'. Οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να διώξουν σε τρεις διαδοχικές σέντρες και η τρίτη ήταν και φαρμακερή. Ο Μάνταλος από τα δεξιά έκανε όμορφο γέμισμα προς τον Τσιγκίνσκι ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Διούδη και έκανε το 1-0.

Το τριφύλλι προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια και έχασε μια καλή στιγμή στο 15' με τον Μπάρκα να διώχνει το πλασέ του Καμπετσή με το πόδι σε κόρνερ. Απ' αυτό ήρθε η ισοφάριση όμως για τους πράσινους όταν ο Μπουζούκης με σέντρα από τα αριστερά έκανε το γέμισμα και ο Κουρμπέλης που είχε ανέβει στην περιοχή με κεφαλιά νίκησε τον γκολκίπερ για την ισοφάριση σε 1-1.

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή στο 31' αλλά ο Καμπετσής δεν ενήργησε σωστά. Ο Μπουζούκης με ωραία ενέργεια και τρομερή κάθετη πάσα έβγαλε το νεαρό επιθετικό τετ α τετ με τον Μπάρκα. Ο Καμπετσής επιχείρησε το πλασέ με τη μία αντί να περάσει τον Έλληνα γκολκίπερ ο οποίος άπλωσε το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ.

2. ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΙΒΕΪΡΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ που ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε την κούραση του Παναθηναϊκού και τη χρησιμοποίηση αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών από τον Γιώργο Δώνη και εκμεταλλεύτηκε την πίεση και την ποιότητα του Ολιβέιρα για να βρεθεί ξανά μπροστά στο σκορ σε μια καίρια χρονική στιγμή. Οι επιθετικοί της ΑΕΚ πίεσαν την πρώτη πάσα, ο Κουρμπέλης έδωσε στον Κολοβέτσιο που πιέστηκε από δύο παίκτες, ο Πορτογάλος έπεσε πάνω στον κεντρικό αμυντικό του τριφυλλιού τον κράτησε ανεπαίσθητα και από τη φανέλα, του έκλεψε τη μπάλα και μπήκε στην περιοχή πλασάροντας υπέροχα τον Διούδη για να δώσει ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ένα γκολ που ήρθε σε ένα καίριο χρονικό σημείο για τους φιλοξενούμενους, δύο λεπτά πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια και με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως πατούσε καλύτερα σε αυτά τα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λέπτου.

3. ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης έκανε δύο αλλαγές βάζοντας στο ματς τους Περέα και Σερπέζη αντί των Καμπετσή και Αλεξανδρόπουλο. Ενώ στο 56' άλλαξε το σύστημα των πράσινων με τον Κουρμπέλη στα χαφ και τετράδα στην άμυνα για να γίνει περισσότερο πιεστικός. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κουρασμένος λόγω του κοντού ρόστερ και η ΑΕΚ μπόρεσε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε αρκετά λάθη τα οποία και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πράσινοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μπάρκα στο δεύτερο μέρος παρά μόνο με σουτ του Μπουζούκη εντός και εκτός περιοχής αλλά στη μια περίπτωση ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απομάκρυνσε και στη δεύτερη απλά παρακολούθησε τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

4. ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της στο τελευταίο 15' και είχε ευκαιρίες για να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ αλλά οι παίκτες του Καρέρα ήταν άστοχοι. Αρχικά στο 76' ο Κρίστισιτς έκανε την κεφαλιά με τον Διούδη να μπλοκάρει σωτήρια. Στο 80' ο Λιβάγια είδε πανέμορφα την κίνηση του Σιμάνσκι του πέρασε τη μπάλα αλλά το σουτ του Πολωνού μέσου έφυγε πάνω από την εστία του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Στο 90+2' η ΑΕΚ είχε την καλύτερη στιγμή της στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε λανθασμένα ένα πλάγιο άουτ. Ο Αραούχο έκλεψε, έδωσε στον Βέρντε που έκανε το σουτ με τον Διούδη να απομακρύνει σε κόρνερ.

Τελικά όμως βρήκε και γκολ στο τέλος της αναμέτρησης με μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Βέρντε. Ένα πέναλτι το οποίο έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες του Κουρμπέλη. Σε μια φάση στα πλάγια ο αρχηγός των πράσινων έκοψε καθαρά τη μπάλα αλλά με μια ασυναίσθητη κίνηση βρήκε τον Αραούχο με τον αγκώνα στο πρόσωπο. Ο ρέφερι έδειξε την άσπρη Βούλα και ο Ιταλός επιθετικός νίκησε τον Διούδη για το τελικό 3-1.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μειώσει στην τελευταία φάση του αγώνα όταν ο Μπεκ μπήκε από τα δεξιά έκανε τη σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σβάρνα, άλλαξε πορεία και αυτή χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπάρκα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS

1. Ολυμπιακός 85

2. ΑΕΚ 68

3. ΠΑΟΚ 68

4. Παναθηναϊκός 52

5. Άρης 41

6. ΟΦΗ 36

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης):Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Θεοχάρης (85' Μπεκ), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (88' Κολοβός), Ανουάρ (65' Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46' Σερπέζης), Μακέντα, Καμπετσής (46' Περέα).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα):Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (90' Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια (81' Οικονόμου), Μάνταλος (90' Βέρντε), Ολιβέιρα (75' Αραούχο).

Σκόρερ: 16' Κουρμπέλης/8' Τσιγκρίνσκι, 43' Ολιβέιρα, 90+4' Βέρντε

Κίτρινες: 67' Κολοβέτσιος, 68' Μακέντα/59' Παουλίνιο

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊας)

4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Διαιτητής VAR: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Διαιτητής AVAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ