STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Αστέρας 1-0: Αγχωτικό τρίποντο για το τριφύλλι

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Αστέρα στο ΟΑΚΑ, επέστρεψε στις νίκες και πήρε ένα τρίποντο με αρκετό άγχος στο δεύτερο 45λεπτο και τους Αρκάδες να έχουν την ευκαιρία να για πάρουν κάτι καλύτερο από το ματς.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό με το τριφύλλι να επικρατεί 1-0 του Αστέρα αλλά βγάζοντας αρκετό άγχος στο δεύτερο μέρος και δη στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης. Ίσως εξαιτίας του γεγονός πως το τριφύλλι δεν είχε κερδίσει έως την Κυριακή το απόγευμα κάποιο "εύκολο" ματς εντός έδρας και ήθελε πάση θυσία τη νίκη και το τρίποντο.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ:

1. ΜΕ ΜΑΚΕΝΤΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΟΛΟ

Ο Γιώργος Δώνης για δεύτερο σερί παιχνίδι είχε να αντιμετωπίσει την απουσία του Γκίας Ζαχίντ και αυτή τη φορά επέλεξε στο πρώτο 45λεπτο να χρησιμοποιήσει τον Μακέντα σε ρόλο πίσω από τον Περέα που έπαιξε ως καθαρό σέντερ φορ. Έδωσε έτσι την ευκαιρία στον Ιταλό να πάρει περισσότερες μπάλες στα πόδια του, να μοιράσει το παιχνίδι και να απειλήσει εκτός εστίας.

Και την ίδια ώρα έδωσε την ευκαιρία στον Κολομβιανό να κινηθεί εντός της μεγάλης περιοχής και έτσι έφτασε τόσο στο πέναλτι που έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό όσο και στη δημιουργία δύο ακόμα κλασικών ευκαιριών τις οποίες αν είχε αξιοποιήσει ο Περέα οι πράσινοι θα μπορούσαν να φτάσουν σε μια εύκολη νίκη.

Ο Κολομβιανός έδειξε όμως πως είναι ταχύς, δυνατός, μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε φάση στην επίθεση αλλά ακόμα δεν έχει την τεχνική και την οξυδέρκεια που χρειάζεται ώστε να λειτουργεί καλύτερα σε κάποιες φάσεις και να είναι αποτελεσματικός. Ο Περέα εκτός του πέναλτι που κέρδισε το 5' στο 19' θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ αλλά το πλασέ του έφυγε έξω ενώ στο 26' προσπάθησε με προβολή να νικήσει τον Παπαδόπουλο αντί να τον περάσει και να πλασάρει σε κενή εστία.

2. ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ

Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ μόλις στο 8' με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να εκτελεί στο πέναλτι που κέρδισε ο Περέα και υπέδειξε σωστά ο Σέζος μέσω VAR. Ένα τέρμα που πανηγύρισε έξαλλα ο Έλληνας εξτρέμ

Ένα γκολ με αρκετές ιδιαιτερότητες για τους πράσινους. Ήταν το γρηγορότερο στη σεζόν που διανύουμε και ήταν η πρώτη φορά που σε εντός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Καθώς ακόμα και στη νίκη επί της ΑΕΚ το τριφύλλι βρέθηκε να χάνει με 2-0 και εν συνεχεία μπόρεσε να γυρίσει το ματς στο τελικό 3-2.

Το γκολ αυτό έδωσε φυσικά έδωσε πνοή και αέρα στον Παναθηναϊκό που στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλός και είχε σωρεία ευκαιριών για να φτάσει σε δεύτερο και τρίτο γκολ ενώ δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή του από τους Αρκάδες.

3. ΑΓΧΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση. Σε σχέση με το πρώτο μέρος άρχισε να απειλεί την εστία του Διούδη και να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση. Οι Αρκάδες από το 47' με την κεφαλιά του Σουάρεθ έδειξαν τις διαθέσεις τους αλλά ο γκολκίπερ των πράσινων μπλόκαρε. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και αυτός με τη σειρά του να γίνει απειλητικός στο 66' αλλά το πλασέ του Καμπετσή που είχε περάσει ως αλλαγή αντί του Περέα μπόρεσε να διώξει ο Παπαδόπουλος βγαίνοντας αρκετά γρήγορα στη φάση.

Από το 69' και μετά όμως οι Αρκάδες άρχισαν να χάνουν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη με τον Διούδη να κάνει αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, αρχικά στο 69' σε σουτ του Φερνάντεθ και εν συνεχεία ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Φερνάντεθ απείλησε με τον Διούδη να λέει όχι. Η τελευταία καλή στιγμή του Αστέρα ήρθε στο 86' με τον Κώτσιρα να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά και να γυρνάει παράλληλα και τον Σένκεφελντ να κόβει σωτήρια τη μπάλα δύο φορές.

4. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν "κλείδωσε" τη νίκη ο Αστέρας και με τις αλλαγές που έκανε ο Μπόρχα Χιμένεθ έγινε επιθετικός, απείλησε την εστία του Διούδη και χρειάστηκαν κάποιες καλές επεμβάσεις του Έλληνα γκολκίπερ για να μείνει αυτό το 1-0.

Μάλιστα ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε να βάλει στο ματς και τον Κολοβέτσιο έτσι ώστε να ενισχύσει την άμυνα του από τη στιγμή που έβλεπε πως η ομάδα του δεν μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα.

Ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο Αστέρας πίεσε και άλλο, ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε, θέλοντας να διατηρήσει το τρίποντο. Οι Αρκάδες βρήκαν το γκολ στο 90+4' με τον Μπαράλες αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού ο Αργεντινός ήταν ένα μέτρο μπροστά από την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ