STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1: Νίκη στο VAR για τους Ακρίτες

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0 στη Ριζούπολη με το VAR να είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς σε δυο δύσκολες φάσεις αποφάσισε υπέρ των Ακριτών που πέρασε την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. (PICS)

Το VAR ήρθε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να λύσει τα προβλήματα του και όχι να δημιουργήσει περισσότερα όπως τουλάχιστον έκανε στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη όπου ουσιαστικά το VAR έδωσε τη νίκη στους Ακρίτες.

Από τη μια ακύρωσε γκολ των πράσινων στο πρώτο ημίχρονο και δεύτερον μέτρησε γκολ της Ξάνθης στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Μιλάμε μάλιστα για δυο οριακές φάσεις όπου το ριπλέι του συνδρομητικού καναλιού δείχνει στο γκολ του Ζαχίντ πως δεν υπάρχει οφσάιντ και στο τέρμα του Φόσα πως ο Στάρτζον ξεκινάει από θέση οφσάιντ.

Ακόμα και με το VAR όμως η Ξάνθη παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε τόσο καλά είχε δυο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει και τελικά πήρε μια σημαντική νίκη και με το τρίποντο αυτό σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ακόμη ήττα από τους Ακρίτες, την τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά το βελτιωμένο πρόσωπο με βάση το οποίο άξιζε ένα γκολ όπως δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια και ο τεχνικός των Ακριτών, Κίκο Ραμίρεθ με τη λήξη της αναμέτρησης.

Με αυτή την ήττα βέβαια οι πράσινοι, η δεύτερη σε τρία εντός έδρας ματς, παρέμειναν χαμηλά στη βαθμολογία και έδειξαν πως παρά τη βελτίωση θέλουν ακόμα δουλειά στην επίθεση.

1. ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΤΙΝΟ 45ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΓΚΟΛ

Ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Ξάνθη στο πρώτο μέρος πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του ημίχρονο και πιστοποίησε την άνοδο του σε αγωνιστικό επίπεδο. Το τριφύλλι έστω και αν παρατάχθηκε χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ με τον Κολοβό να παίζει ως εννιάρι έπαιξε σωστά σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου. Αναπτύχθηκε σωστά από τις δυο πτέρυγες αλλά και τον άξονα, απείλησε, έβγαλε τελικές, είχε κλασικές ευκαιρίες και πέτυχε και ένα γκολ που θα μπορούσε και να μετρήσει καθώς παρά το γεγονός ότι ακυρώθηκε μέσω VAR κανείς δεν είναι σίγουρος 100% πως ο Κολοβός ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης που σκόραρε ο Ζαχίντ.

Το σημαντικότερο όλων για το τριφύλλι ήταν πως δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και η μοναδική τελική της Ξάνθης ήταν ένα "σκοτωμένο" σουτ από τα μακριά που ούτε καν απείλησε τον Διούδη. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια με το πρώτο μέρος να κλείνει με 77-23% κατοχή υπέρ των πράσινων και πέντε τελικές έναντι μιας για το τριφύλλι. Παρόλα αυτά δεν σκόραρε πλην του ακυρωθέντος γκολ εξαιτίας του VAR και αυτό στοίχισε στους πράσινους στο δεύτερο μέρος.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1: Νίκη στο VAR για τους Ακρίτες

2. ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ Η ΞΑΝΘΗ

Η εν γένει εικόνα του Παναθηναϊκού σε όλο το ματς μπορεί να ήταν συνολικά καλύτερη αλλά τις δυο πιο καθαρές φάσεις στην αναμέτρηση της είχε η Ξάνθη. Σε δυο γρήγορες αντεπιθέσεις της οι παίκτες της έχασαν γκολ που δεν χάνονται. Αρχικά ο Αμορίμ στο 53' βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη αλλά λίγο πριν πλασάρει έχασε την ισορροπία του και ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα έξω.

Και η δεύτερη στο 89' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παναθηναϊκού οι Ακρίτες βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Αμορίμ να δίνει στον Στάρτζεον, αυτός έκανε το γύρισμα προς τον Φοσέ αφού ξεπέρασε τον Γιόχανσον αλλά το πλασέ του σε κενή εστία έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

3. ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Η Ξάνθη αφού προειδοποίησε δυο φορές στο 53' και στο 89' βρήκε τελικά το γκολ με το οποίο πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης σε μια παρόμοια φάση με αυτή του 89'. Ο Στάρτζεον βγήκε από τα αριστερά, έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Φοσέ ο οποίος αυτή τη φορά ήταν εύστοχος νικώντας τον Διούδη για το 1-0 της Ξάνθης. Ο Κομίνης περίμενε το VAR για να δει αν ο εξτρέμ της Ξάνθης ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά τελικά το γκολ μέτρησε αν και το ριπλέι δείχνει πως το πόδι του Στάρτζον είναι πιο μπροστά απ' αυτό του Πούγγουρα.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1: Νίκη στο VAR για τους Ακρίτες

Οι Ακρίτες έφυγαν έτσι με το διπλό από την έδρα του Παναθηναϊκού, που ήταν το τέταρτο στα τελευταία πέντε χρόνια. Με τη Ξάνθη να αναδεικνύεται σε κακό δαίμονα των πράσινων. Παράλληλα με το τρίποντο αυτό οι Ακρίτες έστω και προσωρινά βρέθηκαν στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και φυσικά ευελπιστούν σε απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού την Κυριακή στο ματς με τον Άρη για να παραμείνουν πρώτοι.

4. ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕ

Στο δεύτερο ημίχρονο Παναθηναϊκός αν και φόρτωσε την επίθεση του με τον Δώνη να ρίχνει στο ματς τόσο τον Περέα, αρχικά, όσο και τον Καμπετσή εν συνεχεία δεν κατάφερε να σκοράρει. Μάλιστα αν και είχε δυο-τρεις καλές στιγμές δεν είχε την ίδια απόδοση με το πρώτο 45λεπτο, δεν ήταν τόσο απειλητικός ενώ κυνηγώντας μέχρι τέλους το γκολ άνοιξε την άμυνα του με αποτέλεσμα να γίνει ευάλωτος στα μετόπισθεν και τελικά να την πληρώσει.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ