STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: Κρητικό φιλί ζωής στο ΟΑΚΑ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ πήρε μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ με 3-1, ανατρέποντας το 1-0 που είχε ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο και έκανε σημαντικό βήμα στην προσπάθεια του για παραμονή. Ο Μακέντα το πράσινο γκολ, ισοφάρισε με αυτογκόλ ο Ιταλός και τα άλλα τέρματα τα σκόραραν οι Σασί και Γιακουμάκης. (VIDEO)

Για το διπλό ταξίδεψε ο ΟΦΗ στην Αθήνα και παρότι φάνηκε να το χάνει στο πρώτο ημίχρονο, τελικά πήρε τη νίκη με 3-1 πετυχαίνοντας μία εντυπωσιακή ανατροπή επί του Παναθηναϊκού. Οι Κρητικοί έβγαλαν αντίδραση, είδαν το… "χάρο με τα μάτια τους" αλλά μπόρεσαν να φύγουν από την Αθήνα με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Αντίθετα, οι «πράσινοι» φάνηκαν να κάνουν αγγαρεία, δεν αξιοποίησαν το προβάδισμα που πήραν με το γκολ του Μακέντα και επέτρεψαν τα υπονοούμενα για την απόδοση τους. Διότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι βέβαιο ότι την επόμενη μέρα θα υπάρξουν ψίθυροι…

Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πλησιάσει τον Άρη στη βαθμολογία, μετά την ήττα του από τον Ατρόμητο στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, όχι μόνο δεν έδειξε να συγκινείται από το αποτέλεσμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά παρουσιάστηκε ακόμα πιο άνευρος στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ανατροπή σάλπισε για τον ΟΦΗ μετά το αυτογκόλ του Μακέντα στο 57’, ο Σασί έδειξε το δρόμο για τη νίκη στο 71’ και ο Γιακουμάκης ολοκλήρωσε το εξαιρετικό βράδυ για την ομάδα του Ηρακλείου στο 87’. Ο ΟΦΗ βγήκε προσωρινά από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα συνεχίσει τη μάχη του.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ:

1. ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Η αρχική επιλογή του Γιώργου Δώνη να παρατάξει στη μεσαία γραμμή το δίδυμο των Χρήστου Δώνη και Πασχάλη Στάικου δεν απέδωσε. Οι δύο αμυντικοί χαφ δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, ούτε να περιορίσουν τον δραστήριο Βαζ και ο «άξονας» του Παναθηναϊκού είχε δυσλειτουργίες, τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά.

Ο Γιώργος Δώνης διέγνωσε το πρόβλημα και μόλις προέκυψε ο τραυματισμός του Όμρι Άλτμαν στο 25’, αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με έναν μέσο και όχι με έναν επιθετικό. Με την είσοδο του Εργκούς Κάτσε, ο Δώνης άλλαξε το σύστημα του Παναθηναϊκού σε 3-5-2 από 3-4-2-1, προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του και να πάρει τα ηνία του ματς. Η δημιουργία δεν βελτιώθηκε πολύ, αλλά τουλάχιστον η παρουσία του Αλβανού αμυντικού χαφ συνέβαλε στην αναχαίτιση του Βαζ.

2. ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΕ ΔΥΟ ΕΣΤΙΕΣ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ δεν μπορούσαν να απειλήσουν με οργανωμένες επιθέσεις. Επομένως, η επίτευξη ενός γκολ φάνταζε πιθανή μόνο μέσω μίας στατικής φάσης. Πράγματι, με αυτό τον τρόπο ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Μετά από το κόρνερ του Κάτσε, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά και ο Μακέντα πήγε να μπει στην πορεία της, αλλά ο Ποτουρίδης τον τράβηξε και ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε το πέναλτι. Κατόπιν, ο Ιταλός φρόντισε να το αξιοποιήσει σκοράροντας το 1-0.

Με τον ίδιο τρόπο «απάντησε» ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπράουν έκανε τη σέντρα, ο Διούδης εκτίμησε λάθος την έξοδο του και ο Σάσι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μακέντα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του… Δύο γκολ από τον Ιταλό, αλλά το δεύτερο σε λάθος εστία.

3. «ΑΔΕΙΑΣΕ» Η ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Εκ του αποτελέσματος, η απόφαση του Δώνη να βγάλει τον Κώστα Αποστολάκη και να γυρίσει το σύστημα, δεν του «βγήκε». Διότι άφησε τον Παναθηναϊκό χωρίς λύση στη δεξιά πλευρά και είχε κενό στην άμυνα και στην επίθεση. Οι Στάικος, Παντελάκης και Κολοβέτσιος που κινήθηκαν στην πτέρυγα δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν επιθετικά, παρότι υπήρξαν οι προϋποθέσεις.

Επιπλέον, ο Φερέιρα επιχείρησε από εκεί στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ του Σασί. Ο Αποστολάκης δεν τα έκανε όλα σωστά, αλλά έδινε πλάτος στον Παναθηναϊκό και είχε συμμετοχή στο παιχνίδι.

4. Ο ΟΦΗ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ, ΚΑΤΩ

Ο ΟΦΗ ήρθε να παίξει τα ρέστα του στο ΟΑΚΑ για τη μάχη της παραμονής και έβγαλε αντίδραση, παρότι το παιχνίδι στράβωσε. Σίγουρα η κρητική ομάδα δεν έθελξε, αλλά το ζητούμενο για αυτή ήταν να πάρει τους βαθμούς και όχι να εντυπωσιάσει με την απόδοση της. Ο τρόπος που τα κατάφερε ο ΟΦΗ ήταν εξαιρετικός, αφού αν και στο ημίχρονο έχανε 1-0, βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο και ανέτρεψε το σκορ, πετυχαίνοντας το διπλό με 1-3.

5. Ο ΒΑΖ ΞΕΧΩΡΙΣΕ, Ο ΜΟΥΝΙΕ ΟΧΙ

Ο Ρικάρντο Βαζ ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ. Με τις ατομικές του προσπάθειες προβλημάτισε τους χαφ του Παναθηναϊκού, έκανε το απρόβλεπτο και απείλησε με σουτ και τελικές πάσες. Άλλωστε, ο Βαζ ήταν η αιτία που ο Δώνης τροποποίησε το πλάνο του και πέρασε τρίτο χαφ στο γήπεδο μετά τον τραυματισμό του Άλτμαν. Δεκάρι παλαιάς κοπής, ο Βαζ ήταν ο ιθύνων νους του ΟΦΗ.

Αντίθετα, ο Άντονι Μουνιέ «σπατάλησε» την ευκαιρία που του δόθηκε. Ο Γάλλος είχε όρεξη, πήρε την μπάλα και επιχείρησε να απειλήσει, αλλά ήταν ανούσιος. Σαφώς, έχει τη δικαιολογία ότι δεν έχει ρυθμό, αλλά για να μείνει στο Κορωπί, έπρεπε να δείξει κάτι στο ΟΑΚΑ και δεν το έκανε…

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης):Διούδης, Αποστολάκης (61' Καμπετσής), Παντελάκης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Στάικος, Μουνιέ (69' Αρμενάκας), Άλτμαν (27' Κάτσε), Μακέντα,

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα):Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος, Νέιρα, Βαζ (87' Κυριακίδης), Φερέιρα, Κουτσιανικούλης (46' Ντίνας), Σασί (78' Γιακουμάκης).

Γκολ: 42' Μακέντα/58' Μακέντα (αυτ), 71' Σασί, 88' Γιακουμάκης

Κίτρινες: 35' Νέιρα, 44' Ποτουρίδης

Κόκκινες: 90' Νέιρα

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ