STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Βόλος 4-1: Νίκη με τριπλό κέρδος για το τριφύλλι

Παναθηναϊκός - Βόλος 4-1: Νίκη με τριπλό κέρδος για το τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-1 του Βόλου με το τριφύλλι να μειώνει την απόσταση από την ΑΕΚ ενόψει playoffs και να την αυξάνει από τον ΟΦΗ και τον Άρη ενώ είδε και τους Ξενόπουλο, Ζαγαρίτη να πραγματοποιούν ένα θετικό ντεμπούτο.

Άνετα και με καλή μπάλα ανά διαστήματα ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-1 του Βόλου, πήρε το τρίποντο με τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη και είχε τριπλό κέρδος από την επικράτηση του κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας ενόψει των playoffs που ξεκινούν σε μια εβδομάδα.

Το τριφύλλι ήταν ανώτερο, σκόραρε σε καίρια σημεία στο πρώτο ημίχρονο, ενώ εκμεταλλεύτηκε και τη σωστή αποβολή του Γκουαροτσένα στο 63' με τον Ισπανό να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες κάνοντας το έργο της για κάτι καλό εξαιρετικά δύσκολο.

1. ΤΡΙΠΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Η νίκη αυτή του Παναθηναϊκού επί του Βόλου είχε... τριπλό κέρδος για το τριφύλλι. Οι πράσινοι εκτός από τους τρεις βαθμούς που τους έδωσε το τρίποντο είχαν ακόμα περισσότερα κέρδη. Αρχικά οι πράσινοι μείωσαν τη διαφορά τους από την ΑΕΚ που ήρθε ισόπαλη με τον Πανιώνιο ενόψει των playoffs και αύξησαν τη διαφορά τους από ΟΦΗ και Άρη που έχασε από τον Ατρόμητο. Άρα το τριφύλλι θα παλέψει για την τρίτη θέση ευελπιστώντας στο τέλος της σεζόν να υπάρξει άρση στην ευρωπαϊκή του τιμωρία.

Επίσης το τριφύλλι μπαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά απ' αυτή την επιβλητική νίκη στα playoffs που ξεκινούν σε μια εβδομάδα με τους πράσινους να έχουν από εδώ και πέρα να δώσουν δέκα ντέρμπι.

Το τρίτο κέρδος για τον Παναθηναϊκό ήταν η παρουσία των δύο μικρών που έκαναν ντεμπούτο στο παιχνίδι με την ομάδα του Βόλου. Ο λόγος για τους Ξενόπουλο και Ζαγαρίτη. Ο μεν πρώτος έδειξε εξαιρετικός κάτω από τα γκολπόστ. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ ενώ είχε μια σωτήρια επέμβαση και αρκετές καλές αντιδράσεις στη διάρκεια του ματς.

Όσο για τον "Ζάγα" που έπαιξε στο αριστερό άκρο ήταν επίσης αρκετά καλός στη διάρκεια των 90 λεπτών, είχε σωστές μεταβιβάσεις, σωστές αποφάσεις και ήταν καλός τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

2. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για να πετύχει ο Παναθηναϊκός τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη. Το τριφύλλι είχε να σημειώσει τέσσερα γκολ από τον Μάιο του 2019 και τη νίκη επί του Παναιτωλικού και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι σκόραραν σε καίρια σημεία, στο 3' με τον Νάγκι και στο 46' με τον Μακέντα ενώ έχασαν σωρεία χαμένων ευκαιριών και για άλλα τέρματα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιταλός φορ έδιωξε το όποιο άγχος με το τέρμα που πέτυχε στο 68' ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Χατζηγιοβάνης στο 76' μετά από ωραία πάσα του Μακέντα και πλασέ του νεαρού επιθετικού.

Ο Παναθηναϊκός απώλεσε ευκαιρίες για να πετύχει ακόμα μεγαλύτερη νίκη στο ΟΑΚΑ και να τονωθεί ακόμα περισσότερο η ψυχολογία των πράσινων ενόψει play offs.

3. ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ

Ο Μακέντα ήταν εξαιρετικός σε ένα ακόμη ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Ιταλός φορ πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα 12 τη φετινή σεζόν, και έκανε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του με τη φανέλα μιας ομάδας ενώ κυνηγάει ένα ακόμη ρεκόρ, να ξεπεράσει τα 13 γκολ σε μια σεζόν.

Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που σκόραρε ο Ιταλός φορ αφού είχε βρει δίχτυα και κόντρα σε Παναιτωλικό και Αστέρα. Πλην των δύο τερμάτων που πέτυχε ο Μακέντα, ένα σε κάθε ημίχρονο, είχε επίσης μια εξαιρετική ασίστ στο τέταρτο τέρμα του Παναθηναϊκού βλέποντας την κίνηση του Χατζηγιοβάνη και του πέρασε τη μπάλα για να πετύχει ο Έλληνας εξτρέμ το έβδομο φετινό του τέρμα.

4. Η ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΔΩΝΗ

Στη διάρκεια του πρώτου ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μετά το γρήγορο γκολ στο 3' από το Νάγκι και για τα επόμενα είκοσι λεπτά κυριάρχησε στην αναμέτρηση. Έχασαν σωρεία ευκαιριών και δεν κατάφεραν να αυξήσουν και άλλο το δείκτη του σκορ στο πρώτο 45λεπτο. Ουσιαστικά οι παίκτες του τριφυλλιού έδειξαν με μια μεγάλη επιπολαιότητα στην τελική πάσα, την εκτέλεση με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Αυτή η επιπολαιότητα μάλιστα ήταν που δεν άρεσε στον Γιώργο Δώνη και προκάλεσε την αντίδραση του τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στα αποδυτήρια και τις οδηγίες που έδωσε στους ποδοσφαιριστές.

5. Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΡΟΤΣΕΝΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Η ομάδα του Βόλου χάνοντας με 2-0 από το πρώτο ημίχρονο μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει κάτι καλό από την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο και βρήκαν ένα υπέροχο γκολ με τον Γέντρισεκ. Εν συνεχεία μάλιστα είχαν μια ακόμη εξαιρετική ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια στο 61' αλλά ο Ξενόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του ο Γκουαροτσένα έκανε την πρώτη του ανοησία όταν πηγαίνοντας για να εκτελέσει είχε μια αψιμαχία χωρίς λόγο με τον Μπεκ και είδε σωστά την κίτρινη κάρτα. Δύο λεπτά αργότερα ο Ισπανός κλότσησε τον Γιόχανσον που τσίμπησε τη μπάλα και ο διαιτητής του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον απέβαλλε.

Ο Βόλος έμεινε με δέκα παίκτες σε αυτό το σημείο και έκτοτε δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να κάνει κάτι καλό για να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό στο ΟΑΚΑ.

Δείτε τη βαθμολογία:

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ