STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1: Ο Κλωναρίδης γλίτωσε την ήττα στο 92' με γκολάρα

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ψυχωμένος Πανιώνιος κρατούσε μία σπουδαία νίκη μέχρι το 92', αλλά σε εκείνο το σημείο ο Βίκτωρ Κλωναρίδης με ένα υπέροχο γκολ ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕΚ και τη γλίτωσε από την ήττα. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Μάτιτς Κότνικ.

Σε μία αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία (1-1) από τη Νέα Σμύρνη χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Οι "κυανέρυθροι" έπαιξαν ψυχωμένα, κρατούσαν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα μέχρι το 92', αλλά σε εκείνο το σημείο μίλησε η ποιότητα των "κιτρινόμαυρων" και πιο συγκεκριμένα του Κλωναρίδη που πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο και βελτίωσε αισθητά την εικόνα της ομάδας του.

Πλέον, οι δύο ομάδες ρίχνονται στη μάχη των playoffs και τον playouts, με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να είναι σε δυσμενή θέση, αφού είναι στο -6 από τον 13ο Παναιτωλικό. Από την άλλη πλευρά, η Ένωση, παρά τις αρκετές απουσίες που είχε στον αγώνα με τους "κυανέρυθρους", καλείται να βελτιωθεί ενόψει των playoffs και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

1. NTΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΒΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΛΑΤΣΙ

Ο Λεωνίδας Βόκολος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Πανιωνίου, καθώς ανέλαβε μεσοβδόμαδα την τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχοντας ως στόχο να παλέψει μέχρι το τέλος για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το έργο του 49χρονου τεχνικού δεν θα είναι εύκολο, αφού οι "κυανέρυθροι" βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά είναι δεδομένο πως θα δώσει μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία.

Στον αντίποδα, ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε ο 17χρονος στόπερ, Ζίγκα Λάτσι. Ο νεαρός αμυντικός, που αποκτήθηκε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, πήρε την ευκαιρία από τον Μάσιμο Καρέρα ελέω και των πολλών απουσιών στο κέντρο της άμυνας, καθώς εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Όγκνιεν Βράνιες, αλλά κι οι τραυματίες, Μάριος Οικονόμου και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Σλοβένος έδειξε καλά στοιχεία, αλλά είναι φανερό πως δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, αφού του λείπει η εμπειρία από αγώνες τέτοιου επιπέδου.

2. ΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Η ΑΕΚ, ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό στον αγώνα, ο Αραμπούλι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Παναγιώτης Τσιντώτας έπεσε στη δεξιά γωνία και έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ντομίνγκες. Μετά από 10ο λεπτό, η Ένωση ανέλαβε τα ηνία και προσπάθησε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της, αλλά ο Μάτιτς Κότνικ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε αρκετές περιπτώσεις.

Αποκορύφωμα, το όμορφο πλασέ του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς στο 25ο λεπτό από το ύψος του πέναλτι, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά και τα σουτ του Ντανιέλε Βέρντε που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους "κιτρινόμαυρους". Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Καρέρα αύξησαν την πίεσή τους και έψαξαν ένα γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σβάρνα από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε άουτ, ενώ ο Κότνικ είχε απάντηση στο διαγώνιο σουτ του Παουλίνιο στο 44ο λεπτό. Τελικά, κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες 0-0 στα αποδυτήρια, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είχε διαφορετική άποψη.

Ο Τσιλούλης έκανε τη βαθιά μπαλιά, η μπάλα πέρασε από δύο παίκτες της ΑΕΚ, έφτασε στον Αραμπούλι, ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον νεαρό επιθετικό του Πανιωνίου, κι εκείνος με πλασέ προ κενής εστίας έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εμμανουηλίδης είχε πετύχει γκολ κι απέναντι στον Ολυμπιακό, χαρίζοντας την ισοπαλία (1-1) στον Πανιώνιο, ενώ είχε σκοράρει τελευταία φορά στις 15 Δεκεμβρίου και την ήττα με 2-1 από το Βόλο στην ομώνυμη πόλη.

3. ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2-0 ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΤΝΙΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Καρέρα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βίκτωρα Κλωναρίδη αντί του Χρήστου Αλμπάνη. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έδειξε μεγάλη διάθεση και βοήθησε σημαντικά προκειμένου η ΑΕΚ να ανεβάσει την πίεσή της και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις (50' & 54') οι προσπάθειες του "Κλώνα" δεν βρήκαν στόχο. Ίδια κατάληξη είχαν και οι κεφαλιές των Αραούχο και Λάτσι στο 54ο και 58ο λεπτό αντίστοιχα.

Ο Πανιώνιος αντέδρασε, "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις και έφτασε μία "ανάσα" από το 2-0, αλλά ο Αραμπούλι παρότι απέφυγε τον Τσιντώτα, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από δύσκολη γωνία. Η Ένωση "απάντησε" στις ευκαιρίες στο 63ο λεπτό, αλλά ο Κότνικ είπε γι' ακόμα μία φορά "όχι" με εξαιρετική επέμβαση στο πλασέ του Αντρέ Σιμόες από το ύψος του πέναλτι. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι "κυανέρυθροι" εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που άφησε η άνοδος της ΑΕΚ στο γήπεδο, αλλά σε δύο φάσεις ο Τσιντώτας έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του στους Τσιλούλη (70') και Εμμανουηλίδη (72').

4. ΠΙΕΣΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ

Όσο περνούσε η ώρα, οι "κιτρινόμαυροι" ανέβαιναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και αναζητούσαν το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έδειξαν να αντέχουν στην πίεση και κραατούσαν ένα πολύτιμο αποτέλεσμα ενόψει των playouts. Ο Καρέρα, εκτός από τον Λάτσι, έδωσε τη δυνατότητα και στον νεαρό εξτρέμ, Θεοδόση Μαχαίρα να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Ένωσης. Μάλιστα, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός έδειξε καλά δείγματα γραφής στο διάστημα που αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ.

Τελικά, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο εξαιρετικός Κλωναρίδης επιχείρησε το μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε και στην πλάτη του Σταυρόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα του Κότνικ για το 1-1. Η Ένωση, παρά το προβλήματα, έφυγε αήττητη από τη Νέα Σμύρνη, αλλά η εικόνα που παρουσίασε σε μερικά σημεία του παιχνιδιού αποτελούν ένα ηχηρό "καμπανάκι" ενόψει της μάχης που θα δώσει στα playoffs.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Super League: Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου
Super League: Οι ομάδες των playoffs και των playouts
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ