STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - ΑΕΛ 1-0: Ο Μαξίμοβιτς έδωσε ξανά τη λύση

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Μαξίμοβιτς στο 17' και με MVP τον Γάλλο γκολκίπερ Μαλέρμπ που έκανε σωτήριες αποκρούσεις, ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη για την 27η αγωνιστική της Super League. (VIDEO)

Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη και την προσπέρασε στη βαθμολογία (32-30). Το γκολ της επικράτησης σημείωσε στο 17' ο Μαξίμοβιτς, ο ίδιος παίκτης που είχε χαρίσει τρίποντο και με την Ξάνθη στο ίδιο γήπεδο. Καλύτερος παίκτης των "κυανέρυθρων" ο τερματοφύλακας Μαλέρμπ.

Αυτά είναι τα τέσσερα στοιχεία που μάθαμε από το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη.

1. ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΜΕ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ

Ο Πανιώνιος κατέβηκε με τρεις στη μεσαία γραμμή (Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Μανιάτης) και τρεις στην επίθεση (Μπουμάλ, Ντουρμισάι, Τσιλούλης). Ο Άκης Μάντζιος έπρεπε να αντιμετωπίσει το 3-5-2 του Τζανλούκα Φέστα. Μια διάταξη μέσω της οποίας ο Ιταλός κόουτς ήθελε να θωρακίσει την άμυνά του. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, ωστόσο, έκανε γκολ στην πρώτη της τελική προσπάθεια. Ο Σέρβος Μαξίμοβιτς ντρίμπλαρε τον Κροάτη Μπράλιτς, έναν από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς των "βυσσινί", και με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 στο 17'.

Ο χαφ των "κυανέρυθρων" μόλις είχε σημειώσει το δεύτερο γκολ του με τον Πανιώνιο, έχοντας σκοράρει πάλι στη Νέα Σμύρνη, στην ίδια εστία, κόντρα στην Ξάνθη. Όπως τότε (17 Μαρτίου), έτσι και τώρα ο Μαξίμοβιτς χάρισε νίκη στην ομάδα του, με το ίδιο σκορ. Μετά το τέρμα απέναντι στον Κρίστινσον, το μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου έβαλε τη μπάλα μέσα από τη φανέλα του και προανήγγειλε έτσι τη γέννηση του παιδιού του.

2. ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΚΟΪΚΟΒΙΤΣ

Μετά το γκολ που δέχτηκε η ΑΕΛ, ο Φέστα ναι μεν δεν άλλαξε διάταξη στην ομάδα του, αλλά οι "βυσσινί" πίεσαν για την ισοφάριση, είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Μέχρι να τελειώσει μάλιστα το πρώτο ημίχρονο, έχασε δύο μεγάλε ευκαιρίες για το 1-1. Αρχικά στο 29' ο Γκόικοβιτς με κοντινή κεφαλιά είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και στο 35' ο Γάλλος κίπερ του Πανιωνίου Ζερεμί Μαλέρμπ εκτινάχθηκε και "έβγαλε" με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ του Λευκορώσου Σικάβκα, ο οποίος λίγο μετά, στο ίδιο λεπτό, είδε τον Μαλέρμπ να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή. Το 45λεπτο έκλεισε με τις δύο ομάδες να μετρούν από τέσσερις τελικές.

3. "ΠΕΤΑΞΕ" 33 ΛΕΠΤΑ Η ΑΕΛ

Θα περίμενε κανείς ότι η ΑΕΛ θα ανέβαζε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της για να φτάσει στο 1-1. Μπορεί να είχε τη μπάλα στην κατοχή της, αλλά συναντούσε τρομερή δυσκολία να παράξει τελική. Για να καταλάβετε, η πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο χάθηκε στο 78', με το σουτ στην κίνηση του Γιακιμόβσκι το οποίο μπλόκαρε ο Μαλέρμπ. Ο Πανιώνιος επιχειρούσε να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση και στο 66' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 0-2. Ο Ντουρμισάι με αλτρουισμό έδωσε στον Μπουμάλ, αυτός τσίμπησε τη μπάλα προ του Κρίστινσον, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

4. "ΛΑΜΠΑΔΑ" ΣΤΟΝ ΜΑΛΕΡΜΠ

Για τον Ζερεμί Μαλέρμπ ήταν μόλις η τέταρτη συμμετοχή στη Super League. Ο Γάλλος τερματοφύλακας παίρνει τον τίτλο του MVP. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, βλέπετε, η ΑΕΛ πίεσε ασφυκτικά για το 1-1, αλλά "έπεσε" πάνω σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Στο 84' με εντυπωσιακή απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ζίβκοβιτς και στο 87' "έβγαλε" το τετ α τετ του Κούνιτς. Στα τελευταία λεπτά οι "βυσσινί" τα έδωσαν όλα, ο στόπερ Μόρας έπαιξε στην κορυφή, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Το τρίποντο του Πανιωνίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον 28χρονο γκολκίπερ του, ενώ η ΑΕΛ για ένα ακόμη παιχνίδι είχε παράπονα από τη διαιτησία. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του αγώνα εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις κατά του Κοτσάνη, ενώ στο φινάλε ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε με δήλωσή του στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Γήπεδο: Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Νικόλαος Δημόπουλος (Φλώρινας)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος):
Μαλέρμπ, Μασούρας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Μανιάτης, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (89' Οικονομίδης), Τσιλούλης (65' Παπαγεωργίου), Μπουμάλ (79' Άρσε), Ντουρμισάι.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος (86' Ζίζιτς), Μόρας, Γκόικοβιτς, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Φατιόν (71' Γιακιμόβσκι), Ζίβκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Σικάβκα, Νούνιτς (65' Κούνιτς).

Γκολ: 17' Μαξίμοβιτς

Κάρτες:63' Ντουρμισάι, 83' Σταυρόπουλος - 69' Γκόικοβιτς, 91' Μιλοσάβλιεβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ