STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Ξάνθη 2-1: Πολύ Ιστορικός για να πεθάνει

Πανιώνιος - Ξάνθη 2-1: Πολύ Ιστορικός για να πεθάνει

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 της Ξάνθης σε παιχνίδι - θρίλερ στη Νέα Σμύρνη για την 4η αγωνιστική των playouts της Super League, έφτασε τις τρεις νίκες σε τέσσερα ματς στα playouts και έβαλε "φωτιά" στην παραμονή.

Μεγάλη νίκη για την 4η αγωνιστική των playouts πέτυχε το Σάββατο (27/6) ο Πανιώνιος. Επικράτησε 2-1 της Ξάνθης και έφτασε στην τρίτη νίκη σε τέσσερα ματς στο μίνι πρωτάθλημα, την ίδια ώρα που σε 26 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια μετρούσε μόλις τέσσερα τρίποντα!

Ο Ιστορικός έφτασε τους 21 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναιτωλικός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Κυριακή (28/6, 19.30) τον Αστέρα. Οι ακρίτες βρίσκονται πλέον μόλις στο +1 από την τελευταία θέση. Απομένουν πλέον τρία παιχνίδια και το θρίλερ για την παραμονή συνεχίζεται...

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Πανιώνιος - Ξάνθη 2-1: Πολύ Ιστορικός για να πεθάνει
Πανιώνιος - Ξάνθη 2-1: Πολύ Ιστορικός για να πεθάνει

1. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ - ΜΠΑΡΙΕΝΤΟΣ

Με διάταξη 4-2-3-1 κατέβηκε τόσο ο Πανιώνιος όσο και η Ξάνθη στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι επεδίωκαν να "χτυπούν" κυρίως από αριστερά, με τον φορμαρισμένο Λυμπεράκη, ο οποίος επιθετικά έπαιρνε αρκετές βοήθειες από τον Σαραμαντά. Οι φιλοξενούμενοι κι εκείνοι στόχευαν να επιτεθούν από την αριστερή πλευρά, με τον Ντε Αμορίμ, αλλά και από τον άξονα με τον δραστήριο Μπαριέντος.

Ο Λεωνίδας Βόκολος έβλεπε ότι η δεξιά του πλευρά δεν λειτουργούσε σωστά με Ρέντζα - Παπανικολάου, με αποτέλεσμα να τους αλλάξει και να περάσει ο πρώτος μπακ και ο δεύτερος χαφ, μπροστά του. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 26' με το σουτ του Κόρμπου που "έβγαλε" ο Μπέντο.

2. "ΔΩΡΟ" ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟ 1-0

Για τη σημασία που είχε ο αγώνας, ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στην άμυνά της η Ξάνθη ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Στο 30' ο Μπαξεβανίδης γύρισε τη μπάλα στον Λισγάρα, αυτός δεν είδε την έξοδο του Μπέντο και όταν του την έδωσε, αυτή πήρε πορεία προς την ανυπεράσπιστη εστία. Ο Μακσίμοβιτς κινήθηκε γρήγορα, πρόλαβε τον Λισγάρα στο σπριντ και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα ( 1-0). Το πιο εύκολο φετινό γκολ για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Το μομέντουμ ήταν με τον Πανιώνιο, ο οποίος στο 34' παραλίγο να γράψει το 2-0 με το εξαιρετικό σουτ του Λυμπεράκη, ενώ στο 37' ο Λυμπεράκης πάλι σκόραρε με πλασέ από κοντά, αλλά μετά τη βοήθεια του VAR ο Κομίνης ακύρωσε το τέρμα, αφού ο Τσιλούλης που είχε κάνει το γύρισμα από δεξιά καταλογίστηκε οφσάιντ.

Το μόνο που έκανε η Ξάνθη στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ήταν τα σουτ του Ντε Αμορίμ και Μπαριέντος, που βρήκαν ετοιμοπόλεμο τον Κότνικ.

3. Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΟΤΝΙΚ ΚΑΙ ΤΟ... ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΤΣΙΛΟΥΛΗ

Η Ξάνθη ήταν υποχρεωμένη να αντιδράσει και να μπορέσει έστω να ισοφαρίσει. Να μη χάσει. Ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς Μουλέν και Στάρτζεον. Η σπουδαία της ευκαιρία να κάνει το 1-1 χάθηκε στο 54' με τη φοβερή επέμβαση του Κότνικ στην καρφωτή κεφαλιά του Κασάδο.

Ο τεχνικός των Θρακιωτών αποφάσισε να περάσει εκτός αγώνα τον Λισγάρα, πέρασε στόπερ τον Κασάδο και αριστερό μπακ τον Σόσα. Στο 66', ωστόσο, ο Κασάδο δεν λειτούργησε σωστά στο κέντρο της άμυνας. Ο Τσιλούλης βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας μετά το κόρνερ του Μακσίμοβιτς και την πρώτη κεφαλιά του Ντομίνγκες, γράφοντας το 2-0 με κεφαλιά από κοντά.

Ήταν το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στο οποίο βρίσκει δίχτυα ο κυνηγός του Πανιωνίου.

4. ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ... ΡΟΝΤΕΟ

Ενώ όλα έδειχναν πως τα λεπτά που απέμεναν ήταν τυπική διαδικασία, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Στο 87' ο Στάρτζεον είχε δοκάρι σχεδόν προ κενής εστίας, ενώ στο 91' ο Λυμπεράκης ανέτρεψε τον Γκαργκαλατζίδη και η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι.

Στο 93' ο Φοσέ μείωσε σε 2-1 και μέχρι το 90'+10' οι φιλοξενούμενοι "σφυροκόπησαν" την αντίπαλη εστία για το 2-2, που δεν ήρθε, παρά τη μεγάλη προσπάθεια.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Γήπεδο: Πανιωνίου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος):Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ρέντζας, Κόρμπος, Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου (56' Άρσε), Μακσίμοβιτς (80' Ευαγγέλου), Παπανικολάου, Τσιλούλης (87' Δούμτσιος).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (55' Σόσα), Κασάδο, Καρασαλίδης, Τερκί, Τζουρίσκοβιτς (46' Στάρτζεον), Μπαριέντος (62' Γκαργκαλατζίδης), Καμαρά (46' Μουλέν), Ντε Αμορίμ, Κάστρο (78' Φοσέ).

Σκόρερ: 30' Μακσίμοβιτς, 66' Τσιλούλης - 93' πεν. Φοσέ

Κίτρινες: 45' Κόρμπος, 77' Σταυρόπουλος, 92' Λυμπεράκης - 46' Καρασαλίδης, 79' Κασάδο, 85' Μουλέν, 94' Γκαργκαλατζίδης

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Διαιτητής VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Διαιτητής AVAR: Μιχάλης Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ