STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2: Διπλό τετράδας για τους Κρητικούς

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα μήνα επικρατώντας εκτός έδρας του Πανιωνίου με 2-1 και βρέθηκε ξανά στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παραμένουν τελευταίοι οι "κυανέρυθροι".

Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ μετά από ένα μήνα και συγκεκριμένα τις 14 Δεκεμβρίου και την επικράτηση επί του Άρη με τους Κρητικούς να νικούν 2-1 τον Πανιώνιο εκτός έδρας, να παίρνουν το τρίποντο και να επιστρέφουν και πάλι, έστω και προσωρινά στην τέταρτη θέση.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους το πάλεψαν, βρήκαν γκολ ισοφάρισης με τον Μιλόγεβιτς, το πρώτο μπροστά στον πατέρα του που ήταν στη Νέα Σμύρνη αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι καλό, γνώρισαν την 7η συνεχόμενη ήττα τους που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους και έμειναν στην τελευταία θέση.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μας έμειναν από το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης:

1. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΕΡΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης με σκοπό να επιστρέψει στις νίκες και να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί που είχε από τις 14 Δεκεμβρίου και το παιχνίδι του Ηρακλείου με τον Άρη όπου είχε κερδίσει για τελευταία φορά. Έκτοτε πέρασαν τέσσερα παιχνίδια στα οποία οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη με αποτέλεσμα να χάσουν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα.

Στο ματς της Νέας Σμύρνης ο ΟΦΗ βρήκε γκολ στην πρώτη του ευκαιρία με τον Φιγκεϊρέδο μετά την εκτέλεση ενός κόρνερ από τα δεξιά και εν συνεχεία είχε και άλλες ευκαιρίες για να πετύχει ένα ακόμη γκολ αλλά πότε ο Κότνικ, πότε η άμυνα του Πανιωνίου ήταν εκεί και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας, προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά χωρίς να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος ενώ διαμαρτύρονται για ένα τράβηγμα του Αραμπούλι στο 37' της αναμέτρησης από τον Κοροβέση με τον διαιτητή Κατσικογιάννη να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι και το VAR να μην παρεμβαίνει.

Αυτό στο οποίο δεν μπόρεσε να βάλει τέλος ο ΟΦΗ ήταν στο να δεχτεί γκολ καθώς έως τώρα έχει δεχτεί γκολ σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι του.

2. ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗΣ Ο ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Πανιώνιο και μια προσπάθεια των γηπεδούχων να παίξουν με ένα 4-4-2 για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης αρχικά. Κάτι το οποίο έγινε με τον Μιλόγεβιτς να σκοράρει στο 48' ένα εξαιρετικό τέρμα το οποίο επετεύχθη μπροστά στα μάτια του πατέρα του, Βλάνταν Μιλόγεβιτς που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.

Ο ΟΦΗ απάντησε άμεσα όμως με τον Τσιλανίδη ο οποίος επέστρεψε στα γκολ στο 56' της αναμέτρησης ολοκληρώνοντας μια όμορφη επιθετική προσπάθεια των παικτών του ΟΦΗ από τα δεξιά.

Ο επιθετικός των Κρητικών όμως παρά το γεγονός που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του αποδείχτηκε αφελής στο 68' και πάλι καλά που η ομάδα του δεν πλήρωσε αυτή την αφέλεια του. Συγκεκριμένα ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι όταν ο Φιγκεϊρέδο σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Κόρμπου.

Ο Τσιλιανίδης ανέλαβε την εκτέλεση και προσπάθησε αλά Πανένκα να νικήσει τον Κότνικ στέλνοντας όμως τη μπάλα πάνω από την εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων και χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη.

3. ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Ο Πανιώνιος που τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά έφτασε κοντά στην ισοφάριση λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης. Σε μια βαθιά μπαλιά ο Τσιλούλης έφυγε τετ α τετ αλλά δεν σούταρε ο ίδιος προσπαθώντας να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας στα δεξιά του στον Αραμπούλι. Η πάσα όμως ήταν σιγανή και ο Μαρινάκης παρενέβη σωτήρια για να διώξει.

Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν ισοφάρισαν ήρθε η ήττα που ήταν η έβδομη συνεχόμενη. Κάτι το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας της Νέας Σμύρνης αφού έως τώρα στο παρελθόν είχε γνωρίσει σε έξι αγώνες την ήττα. Η τελευταία φορά που κέρδισε ο Πανιώνιος ήταν στις 30 Νοεμβρίου όταν είχε επικρατήσει με 3-0 του Παναιτωλικού στη Νέα Σμύρνη.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ