STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-1: Έπαιξε όσο χρειαζόταν για το τρίποντο

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-1: Έπαιξε όσο χρειαζόταν για το τρίποντο

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να ενθουσιάσει με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και ξεκίνησε με τρίποντο τη Super League. Σβιντέρσκι και Μίσιτς τα γκολ του Δικεφάλου, μείωσαν με Ντάλσιο οι Αγρινιώτες.

Με νίκη ξεκίνησε τη Super League ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στην Τούμπα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να εξασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς.

Η ομάδα του Αγρινίου δεν είχε ρόλο κομπάρσου, προσπάθησε να βγει μπροστά και να σκοράρει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο φινάλε. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα...

1. Ο ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ "ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ" ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο Άμπελ Φερέιρα κατέβασε τον ΠΑΟΚ με τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα, λίγες μέρες πριν από τη ρεβάνς για τα playoffs του Europa League. Βασικοί ήταν οι Αουγκούστο, Λημνιός και Σβιντέρσκι αντί των Καντουρί, Ζαμπά και Άκπομ. Ο ΠΑΟΚ με το κλασικό 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την κατοχή, επιδιώκοντας να χτυπήσει από τα πλάγια.

Οι μπακ Μάτος και Γιαννούλης έπαιζαν αρκετά ψηλά και υποχρέωσαν τον Παναιτωλικό να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Το γυριστό του Πέλκα στο 5' και η κεφαλιά του Κρέσπο στο 7' ήταν δύο πολύ καλές στιγμές για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και η αμέσως επόμενη στο 25' ήταν το 1-0. Ο Γιαννούλης από αριστερά έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα, ο Σβιντέρσκι νίκησε στον αέρα τον Μαλή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το πρώτο μισάωρο ανήκε ξεκάθαρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν εντυπωσίασε, αλλά είχε το πάνω χέρι.

2. ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Από το 30' και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατάνε καλύτερο στο γήπεδο, ανέβασαν τα επίπεδα κατοχής μπάλας, ενώ μέχρι το 45'+1' έφτασαν σε τρεις τελικές, αρχικά με τον Ρομάν και ακολούθως με Μπαΐροβιτς και Φυτόπουλο. Οι Αγρινιώτες έβγαλαν ωραίες συνεργασίες, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ήταν προσεκτικός και δεν ενθουσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει στις δέκα τελικές με το φινάλε του πρώτου μέρους, με 60% κατοχή μπάλας. Από την άλλη τα "καναρίνια" έμειναν στις τρεις τελικές και στο 40% ποσοστό κατοχής.

3. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Ο Παναιτωλικός, που έπαιξε και αυτός με 4-2-3-1, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως ολοκλήρωσε, δηλαδή έχοντας καλά πατήματα, κυκλοφορώντας τη μπάλα με ωραίο τρόπο, φτάνοντας όμως με δυσκολία στα καρέ του Πασχαλάκη, με εξαίρεση τη φάση του 59', όταν η κεφαλιά του Μπαΐροβιτς πέρασε άουτ. Ο Φερέιρα αντιλήφθηκε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Έτσι, στο 61' πέρασε τον Μίσιτς αντί του Μπίσεσβαρ. Ο Κροάτης έπαιξε πίσω από τον Σβιντέρσκι και ο Πέλκας μετακινήθηκε αριστερά. Ακολούθησε η είσοδος του Άκπομ στο 67' αντί του σκόρερ, μήπως και μπορέσει ο Άγγλος να τελειώσει το ματς. Όσο περνούσε η ώρα, οι γραμμές των φιλοξενούμενων είχαν μεγαλώσει. Οι Αγρινιώτες δεν είχαν τις δυνάμεις να πιέσουν αρκετά τον ΠΑΟΚ και λίγο μετά θα ερχόταν το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου.

4. "ΣΦΡΑΓΙΣΕ" ΤΗ ΝΙΚΗ Ο ΜΙΣΙΤΣ, ΜΕΙΩΣΕ Ο ΝΤΟΥΑΡΤΕ

Ο Γιόσιπ Μίσιτς που είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή ήταν αυτός που έμελλε να κλειδώσει το τρίποντο για τον ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης βρέθηκε στο δεξί φτερό στο 76', σήκωσε το κεφάλι, φάνηκε ότι πάει για σέντρα, αλλά τελικά αυτή κατέληξε στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Κνετ να απομακρύνει. Το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, που όμως στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα (2-0). Το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στη 12η συμμετοχή του σε αυτή.

Οι φιλοξενούμενοι αφού απείλησαν στο 79' με τον Μπαΐροβιτς και στο 85' με τον Ντουάρτε, κατόρθωσαν να μειώσουν με έναν από τους καλύτερους παίκτες του, τον Ντάλσιο. Ο 23χρονος Πορτογάλος εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα (2-1).

Το 2-1 έμεινε μέχρι το 94' και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τρίποντο την πρεμιέρα του κι ας μην ενθουσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Αντίθετα, η εμφάνιση του Παναιτωλικού ήταν ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι είχαν 14 τελικές, 8 ο Παναιτωλικός, ενώ η κατοχή μπάλας ήταν 56%-44%.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ