ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1: Ο Αθανασιάδης σκόραρε μετά από 32 ματς και χάρισε τον πόντο στον ΠΑΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στους Ζωσιμάδες με το παρθενικό τέρμα του Ποτουρίδη στην Super League και ο Αθανασιάδης σκόραρε μετά από 32 παιχνίδια για να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΣ, στο τελικό 1-1.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, για την 12η αγωνιστική της Super League. Το πρώτο 45λεπτο δεν είχε γκολ, στο δεύτερο η αγωνία "χτύπησε κόκκινο" μέχρι το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ποτουρίδη στο 54', οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Αθανασιάδη στο 84', με το τελικό 1-1 να κρίνεται δίκαιο σε γενικές γραμμές.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες:

1. ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ Ο ΠΑΣ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ Ο ΟΦΗ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με συγκέντρωση και καλύτερα πατήματα το ματς, ψάχνοντας τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, βάζοντας στην εξίσωση της δημιουργίας τους μπακ Μπουκουβάλα και Αποστολόπουλο. Ο ΟΦΗ είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του, ωστόσο αυτό έδειχνε να βολεύει τον ΠΑΣ, που όταν αποκτούσε την κατοχή έβρισκε περισσότερους χώρους προς εκμετάλλευση.

Πότε εύκολα, πότε δύσκολα, οι φιλοξενούμενοι απορρόφησαν τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων στο πρώτο 25λεπτο και σταδιακά ισορρόπησαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς πάντως να βάλουν δύσκολα στον Βελλίδη.

Από τις πέντε τελικές του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο, μόλις μια κατέληξε στον στόχο, με τον Στρέζο να ενεργεί σωτήρια στην προσπάθεια του Αποστολόπουλου εκτός περιοχής στο 17'. Νωρίτερα είχε μια καλή στιγμή ο Αθανασιάδης (7'), ο Τζημόπουλος στο 27' αστόχησε με το κεφάλι από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ οι δύο τελικές του ΟΦΗ που βρήκαν εστία, δεν ήταν ικανές να ανησυχήσουν τον Βελλίδη.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1: Ο Αθανασιάδης σκόραρε μετά από 32 ματς και χάρισε τον πόντο στον ΠΑΣ

Το πρώτο μέρος στους Ζωσιμάδες ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

2. ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΣΕΦΤΕ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΟΥΡΙΔΗ

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μετά από 116 παρουσίες του σε επίπεδο Super League, ο Ποτουρίδης ευτύχησε να βρει το παρθενικό του τέρμα. Ο Πλατέλλας σε εκτέλεση φάουλ πάτησε για τον συμπαίκτη του και αυτός με φαλτσαριστό σουτ από το όριο της περιοχής (και την μπάλα να κοντράρει παίρνοντας ύψος), νίκησε τον Βελλίδη δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα με τον Παμλίδη και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα άρχισε το σκάκι από τους δύο πάγκους.

3. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, 32 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΤΑ

Ο Πετράκης άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας σε 4-4-2 με ρόμβο, βάζοντας τον Κρίζμαν αντί του Ξύδα, ωστόσο η κίνηση - ματ αποδείχθηκε η ματαίωση της αρχικής του απόφασης να βγάλει στο 67' τον Παμλίδη για να ρίξει στην μάχη τον Μυστακίδη. Ο τεχνικός του ΠΑΣ λίγο πριν γίνει η αλλαγή, άλλαξε γνώμη και τράβηξε τελικά στον πάγκο τον Γιάκο. Ο Παπαδόπουλος απάντησε με τον Μιχόγεβιτς αντί του Σασί και αλλαγή διάταξης σε 3-5-2, φωνάζοντας παράλληλα στους παίκτες του να μην κλείνονται στην περιοχή τους.

Φτάνοντας στο 84' και μετά από σέντρα από αριστερά, ο Παμλίδης -που τελευταία στιγμή έμεινε στο ματς- έσπασε τη μπάλα στον Αθανασιάδη και αυτός μετά τον Μάιο του 2016 (δύο γκολ απέναντι στον Πανιώνιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ) και αφού ακολούθησαν 32 παιχνίδια ανομβρίας στην Super League, σκόραρε με βολ πλανέ από το ύψος της μικρής περιοχής για το τελικό 1-1 στους Ζωσιμάδες.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1: Ο Αθανασιάδης σκόραρε μετά από 32 ματς και χάρισε τον πόντο στον ΠΑΣ

Την επόμενη (13η) αγωνιστική ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" και ο ΠΑΣ Γιάννινα πηγαίνει στην Τρίπολη για την αναμέτρηση με τον Αστέρα.

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Γεώργιος Λάμπρου (ΕΠΣ Ευβοίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (ΕΠΣ Αιτ/νιας), Γεώργιος Γιαννίκος (ΕΠΣ Πειραιά)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος (67' Μυστακίδης), Παμλίδης, Ξύδας (60' Κρίζμαν), Αθανασιάδης.

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο (83' Παπαστεριανός), Πλατέλλας (92' Κοιλιάρας), Κυριακίδης, Σασί (69' Μιχόγεβιτς), Βουό.

Γκολ: 84' Μυστακίδης / 54' Ποτουρίδης

Κάρτες: 30' Τζημόπουλος, 54' Βελλίδης, 62' Λίλα / 80' Δεληγιαννίδης, 88' Στρέζος, 95' Παπάζογλου

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ