STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-2: ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΗ(ΤΤΗ)ΤΟΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες χάρη στα γκολ των Άκπομ, Σάχοβ και κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα, δεύτερη ομάδα που το καταφέρνει μετά τον Παναθηναϊκό του 1964. Υποβιβασμός για τους Ηπειρώτες μετά από οκτώ χρόνια στην πρώτη κατηγορία, επεισόδια στους Ζωσιμάδες.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για την τελευταία (30ή) αγωνιστική της Super League, τον νίκησε 2-0 χάρη στα γκολ των Τσούμπα Άκπομ και Εβγέν Σάχοβ και κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα.

Είναι η δεύτερη ομάδα που το καταφέρνει, η πρώτη μετά τον Παναθηναϊκό του 1964. Η ομάδα των Ιωαννίνων υποβιβάστηκε απευθείας στη δεύτερη κατηγορία (Super League 2 όπως θα ονομάζεται τη νέα σεζόν), έπειτα από οκτώ χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην πρώτη. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς:

1. ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ

Μια ονειρεμένη χρονιά ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο ότι κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια, το έκανε μάλιστα δίχως να γνωρίσει την ήττα σε μια ολόκληρη σεζόν.

Τριάντα ματς και κατάφερε να τελειώσει τη διαδρομή αήττητος. Αυτό ήταν ζητούμενο στο ματς των Ιωαννίνων. Το επιστέγασμα ήταν ότι συνδυάστηκε με νίκη. Οι παίκτες του Δικεφάλου έχουν το κίνητρο του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ για να συνδυάσουν τη χρονιά με νταμπλ, αλλά φάνηκαν συνεπείς στο τελευταίο ραντεβού της σεζόν για τη Super League.

Έγινε, έτσι, η δεύτερη ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα αήττητη μετά από τον Παναθηναϊκό το 1964. Θα γραφτεί κι αυτό στην ιστορία της ομάδας με απολογισμό 26 νικών και τεσσάρων ηττών την τρέχουσα σεζόν...

2. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΣΑΧΟΒ

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στους Ζωσιμάδες. Δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μάλιστα δημιούργησε ελάχιστες φάσεις. Κατάφερε να βάλει το πρώτο γκολ. Με τον Τσούμπα Άκπομ άνοιξε το σκορ στο 60ό λεπτό.

Ο Άγγλος ανέλαβε βαρύ φορτίο ν' αντικαταστήσει τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, όταν ο Σέρβος έφυγε για τη Σαουδική Αραβία. Τα κατάφερε και με το παραπάνω. Μπορεί να μην πέτυχε τον ίδιο αριθμό γκολ, αλλά ήταν εκεί όταν έπρεπε.

Όχι μόνο σε ματς με αντιπάλους σαν και τον αποψινό - κι αυτά τρεις βαθμούς αξίζουν - αλλά και στα ντέρμπι. Τακτικά βοήθησε πολύ. Ο Εβγέν Σάχοβ κλείδωσε το ματς. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Ουκρανός έδωσε λύσεις σε όλον αυτόν τον δρόμο που διένυσαν οι ασπρόμαυροι, είτε ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα, είτε ορμώμενος από τον ΠΑΟΚ. Θετική η παρουσία του Ολιβέιρα, το δεξί δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Βελλίδης του στέρησε την ευκαιρία για γκολ στην εκτέλεση φάουλ, θετική και για τους Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Δημήτρη Πέλκα. Αμφότεροι δέχθηκαν αρκετά μαρκαρίσματα, κουβάλησαν αρκετά την μπάλα.

3. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ: Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣ

Το ματς διεκόπη δύο φορές στους Ζωσιμάδες. Δεν είναι η ήττα. Δεν είναι ο υποβιβασμός. Έτσι κι αλλιώς οι πιθανότητες ήταν εναντίον της ομάδας των Ιωαννίνων. Ο "θάνατος" προδιαγεγραμμένος, το χρονικό του παρακολουθήσαμε στο ματς της 30ής αγωνιστικής.

Η τελευταία εικόνα που έμεινε ήταν πολύ άσχημη. Τα επεισόδια αποτελούν τον χειρότερο οιωνό για την επόμενη ημέρα της ομάδας. Δύο φορές έπεσαν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο, δυο φορές οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην πλευρά των οργανωμένων για ν' αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός ζήτησε συγγνώμη στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη λήξη του ματς, απέφυγε να μιλήσει ωστόσο για το μέλλον του. Αυτό βρίσκει την ομάδα στη Super League 2, μπορεί το πλάνο να έχει τεθεί με σκοπό την άμεση επιστροφή, αλλά τέτοιες εικόνες μόνο σύμμαχο δεν αποτελούν.

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Χασάν Κούλα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Νεόφυτος Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κάργας, Αλέξης Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Πάντελιτς, Κάστρο (74' Γιάκος), Κρίζμαν (71' Μάνος), Παμλίδης (71' Λεό).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79' Σάχοβ), Κάνιας, Ζαμπά (81' Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (69' Πέντρο Ενρίκε), Πέλκας, Άκπομ.

Γκολ: 60' Άκπομ, 79' Σάχοβ

Κάρτες: 29' Κρίζμαν, 56' Τζημόπουολος, 57' Κάργας, 62' Κάστρο, 66' Πάντελιτς, 78' Μιχαήλ / 58' Πέλκας, 73' Ίνγκασον, 74' Κάνιας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ