STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ποντένσε - Ζεράλδες: Από κολλητοί, αντίπαλοι

Ποντένσε - Ζεράλδες: Από κολλητοί, αντίπαλοι

Ο Ποντένσε ετοιμάζεται για τη 2η σεζόν του στην Ελλάδα, ενώ ο Τσικό Ζεράλδες μαζεύει βαλίτσες για την πρώτη του. Οι δύο Πορτογάλοι ήταν αστέρια της Ακαδημίας της Σπόρτινγκ και καλοί φίλοι που αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου.

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή... Δύο αστέρια της Ακαδημίας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας χωρίστηκαν όταν άλλαξαν χώρες. Ο ένας ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και ο άλλος πήγε στη Γερμανία για να φορέσει τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε πέτυχε στους "ερυθρόλευκους", ενώ ο Τσίκο Ζεράλδες ψάχνει το δικό του λιμάνι, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι αυτό της ΑΕΚ, πράγμα που αναμένεται ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ωρών.

Εδώ, βέβαια, δεν μιλάμε για μία απλή επανένωση, αφού ο Ντάνιελ και ο Τσίκο είναι δύο καλοί φίλοι, εκτός από συμπαίκτες.

Την καλή τους σχέση μαρτυρά η φωτογραφία (σ.σ. κεντρική photo του άρθρου) που "ανέβασε" ο Ποντένσε στις 27 Ιουλίου 2017 όταν ο Ζεράλδες δανείστηκε στην Ρίο Άβε για να κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του υπό τις οδηγίες του Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Ποντένσε είχε γράψει τότε: " Θα είμαστε για πάντα μαζί, εις το επανιδείν".

Ποντένσε - Ζεράλδες: Από κολλητοί, αντίπαλοι

Ο Τσίκο και ο Ποντένσε έχουν μοιραστεί επιτυχίες στις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ, γιορτάζοντας τις περισσότερες φορές μαζί μετά τους αγώνες. Η μεγάλη τους διάκριση, πάντως, ήταν ότι συγκαταλέγονταν μεταξύ των κορυφαίων ταλέντων των τμημάτων υποδομής των "λιονταριών".

Ποντένσε - Ζεράλδες: Από κολλητοί, αντίπαλοι

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο σταρ του Ολυμπιακού και ο Φρανσίσκο Ζεράλδες, που πλησιάζει στην ΑΕΚ, ανήκαν στην 5αδα με τους κορυφαίους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Σπόρτινγκ, τα "λιονταράκια" με μεγάλο μέλλον μπροστά τους ήταν πέντε: Κάρλος Μανέ, Ντάνιελ Ποντένσε, Ιούρι Μεδέιρος. Ζέλσον Μαρτίνς. Για την ιστορία και ο πρώτος αυτής της λίστας απασχόλησε την Ένωση στο πρόσφατο παρελθόν.

Η ιστορία των δύο ποδοσφαιριστών έχει τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς πορείας στην Σπόρτινγκ. Ο Τσίκο προοριζόταν για αρχηγός της ομάδας, ενώ ο Ντάνιελ Ποντένσε για τον παίκτη που θα έφερνε στο κλαμπ... καράβια χρήματα από την πώλησή του. Ο Ζεράλδες από "μελλοντικός αρχηγός" δίνεται δανεικός αρκετό καιρό τώρα, ενώ υπηρετεί τα "λιοντάρια" από το 2008.

Ο Ποντένσε από την άλλη αντί για χρήματα, βρέθηκε στα δικαστήρια με την ομάδα που ανδρώθηκε, φορώντας τη φανέλα της από τα 10 του χρόνια, καθόσον έγινε παίκτης του Ολυμπιακού χωρίς οι "ερυθρόλευκοι" να πληρώσουν χρήματα. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ποντένσε ως ελεύθερο, αφού ο δεύτερος μπόρεσε και έσπασε το συμβόλαιό του.

Ποντένσε - Ζεράλδες: Από κολλητοί, αντίπαλοι

"Θα είμαστε για πάντα μαζί, εις το επανιδείν" είχε γράψει ο Ποντένσε

Κλείνοντας στην ΑΕΚ ο Ζεράλδες, θα έρθει στην Ελλάδα για να βρει τον φίλο του, και τα ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού θ' αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, το 2015 είχαν ανανεώσει την ίδια ημέρα τη συνεργασία τους με την ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο. Ο 20χρονος Τσίκο είχε υπογράψει έως το 2021 με ρήτρα αποδέσμευσης 45 εκατ. ευρώ και ο 19χρονος, τότε, Ποντένσε επίσης μέχρι το '21 με ρήτρα αποδέσμευσης τα 60.000.000 ευρώ.

Δύο "Golden Boy", λοιπόν, και καλοί φίλοι έχουν δώσει ραντεβού στην Super League, το μόνο που απομένει είναι η ΑΕΚ να τερματίσει θετικά τις συζητήσεις με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Διαβάστε ακόμα:
AEK: Πρώτα ο Ζεράλδες
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ