ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόβα VAR για τους Έλληνες διαιτητές στο ΑΕΚ - Μπενφίκα

Referee Nestor Pitana checks the VAR before awarding France a penalty shot during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Referee Nestor Pitana checks the VAR before awarding France a penalty shot during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Οι διαιτητές και βοηθοί της Super League θα κάνουν πρόβα για το VAR την Τρίτη (2/10, 22:00) παρακολουθώντας από την τηλεόραση το ματς της ΑΕΚ με την Μπενφίκα και σημειώνοντας σε live πλατφόρμα τα γεγονότα που κατά τη γνώμη τους εμπίπτουν στη χρήση της τεχνολογίας.

Μπορεί το VAR να μην έχει εισαχθεί ακόμη στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα - η Κυβέρνηση εξήγησε μεσοβδόμαδα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία - αλλά οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί θα έχουν την ευκαιρία για πρόβα ενόψει της επικείμενης χρήσης της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα κλήθηκαν από την ΚΕΔ να παρακολουθήσουν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπενφίκα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και να σημειώνουν σε live πλατφόρμα τα γεγονότα, στα οποία κατά τη γνώμη τους υπεισέρχεται η διαδικασία του VAR.

"Συνεχίζοντας την εκπαιδευτική δραστηριότητα για το VAR, καλείστε να παρακολουθήσετε την Τρίτη 2-10-18 ,στις 22.00 , "ζωντανά" στην τηλεόραση, τον αγώνα για τους ομίλους του UCL, ΑΕΚ-BENFICA, κατά τη διάρκεια του οποίου θα "εκτελέσετε" εικονικά, χρέη VAR, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας , σε "πραγματικό" χρόνο κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα που θα σας αποσταλεί, για κάθε συμβάν στον αγώνα, που κατά την κρίση σας, εμπίπτει σε διαδικασία ελέγχου με βάση πάντα το πρωτόκολλο χρήσης VAR", ήταν το περιεχόμενο του μηνύματος που εστάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ