STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Προχωράει κανονικά η αναδιάρθρωση, με 14 ομάδες το επόμενο πρωτάθλημα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη, τον Βαγγέλη Γραμμένο και εκπροσώπους της Super League και της Football League και αποφασίστηκε να προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δεν έκανε πίσω αναφορικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και θα προχωρήσει κανονικά, αφού επήλθε οριστική συμφωνία με την ΕΠΟ, τη Super League και τη Football League, που ζητούσαν αρχικά να πάει πίσω για έναν χρόνο και να ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι το επόμενο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, όπερ σημαίνει ότι θα πέσουν τρεις ομάδες και ο 13ος θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Ξέρουμε ήδη ότι ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου έχει ανέβει, αφού εξασφάλισε από νωρίς την πρώτη θέση και τον προβιβασμό του.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τούς είπε πως οι επτά ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, θα έμεναν τηλεοπτικά "άστεγες" στο τέλος της σεζόν, αν δεν ίσχυε η αναδιάρθρωση όπως προβλέπεται στην προκήρυξη. Άλλωστε, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να δίνονταν εγγυήσεις ότι δεν θα έχαναν το συμβόλαιό τους οι επτά ΠΑΕ με το κρατικό κανάλι και ο υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος σε αυτό.

Εξερχόμενος της συνάντησης μαζί με τους κ.κ. Γραμμένο, Δάρα και Λεουτσάκο, ανέφερε πως προχωράει κανονικά η αναδιάρθρωση, όπως είχε συμφωνηθεί από το περασμένο καλοκαίρι, έστω και αν πριν μερικές ημέρες η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ είχε εισηγηθεί αναδιάρθρωση... ένα χρόνο μετά.

Πλέον, στην αυριανή (9/4) συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ θα οριστικοποιηθεί ότι οι αλλαγές στα πρωταθλήματα θα ισχύουν από την επόμενη σεζόν, όπου θα έχουμε και την δημιουργία της Super League 2 με 12 ομάδες, ενώ η Football League θα έχει 14 ομάδες.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΔΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

"Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι.

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Εχω την αίσθηση πως η τροπολογία μπορεί να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League.

Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο", τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το φινάλε της συνάντησης στο γραφείο του.

Ο Χρήστος Δάρας, ο οποίος εκπροσώπησε τη Super League, ανέφερε πως "ζητήσαμε παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία, πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν να δούμε αν η ΕΡΤ είναι σε θέση να καλύψει τις ομάδες με 16 στη Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως".

Όσο για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "είχε γίνει εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο υφυπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για τη Super League 2".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ