STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League 1: Έτσι θα αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, ανέλυσε στους ρεπόρτερ το πλάνο του για το νέο πρωτάθλημα και το πώς αυτό θα καταφέρει να αναβαθμιστεί.

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/9) με τους αρμόδιους ρεπόρτερ και ανέλυσε το σχέδιο του για το νέο πρωτάθλημα και το πώς αυτό θα καταφέρει να βελτιωθεί. Ο νέος ισχυρός άνδρας του συνεταιρισμού θέλει να αφήσει την δική του "σφραγίδα" και να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος.

Η άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος, η εξεύρεση χορηγών και η ανάπτυξη της εμπορικής ταυτότητας του πρωταθληματος, τα γήπεδα και η ενίσχυση των σχέσεων με τους θεσμούς είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους το ελληνικό πρωτάθλημα θα καταφέρει να βγει από το τέλμα και να ακολουθήσει ανοδική πορεία. Ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρει.

Βασικό κομμάτι είναι και αυτό των social media. Το νέο σάιτ του συνεταιρισμού φανερώνει την διάθεση για στροφή προς κάτι φρέσκο και νέο, το application θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, βάζοντας και τα νέα παιδιά στο... παιχνίδι, ενώ άμεσα θα λειτουργεί και το live score των αγώνων του πρωταθλήματος, μόλις ολοκληρωθούν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

Όταν, δε, ρωτήθηκε για τα τηλεοπτικά και αν έκανε καλό το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης, απάντησε κατηγορηματικά "όχι". Για τον ίδιο, αυτά που έχασε ο συνεταιρισμός ήταν περισσότερα απ' αυτά που κέρδισε. Έγινε αρκετή κουβέντα για τα τηλεοπτικά, ένα θέμα άλλωστε που απασχόλησε για μήνες τα εγχώρια ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Αναφορικά με τα γήπεδα που για τον ίδιο είναι βασικό κομμάτι, ανέφερε πως αυτά που έχουν εντοπιστεί με προβλήματα, είναι το ΟΑΚΑ, το AEL FC Arena και το "Κλ. Βικελίδης" και γίνονται ενέργειες για να βελτιωθούν. Πάντως είναι "playable" και μπορούν να διεξαχθούν παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας. Η Λίγκα έχει κάνει συμφωνία με συγκεκριμένη εταιρεία που συνεργάζεται με την UEFA, αυτή έχει κάνει ό,τι χρειάζεται και έχει ενημερώσει εγγράφως για όλα τα γήπεδα.

Οι αρμόδιοι κοιτάζουν δύο πράγματα. Πρώτον, την αισθητική του γηπέδου και τι εικόνα δείχνει και δεύτερον την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και το πόσο καλή είναι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν τρεις κατηγορίες γηπέδων. Τα ιδιόκτητα, αυτά που υπάγονται στην ΓΓΑ και τα Δημοτικά στάδια, για τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να μπουν στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ".

Εξάλλου, ο Μηνάς Λυσάνδρου αναφέρθηκε και στην κεντρική διαχείριση πινακίδων LED στα γήπεδα της Super League. Οι φίλαθλοι μπορούν να παρατηρήσουν την προβολή συγκεκριμένων εταιρειών σε όλα τα γηπεδα. Συνολικά διαφημίζονται επτά εταιρείες στις συγκεκριμένες πινακίδες και αυτό αφορά το εμπορικό κομμάτι της διοργάνωσης.

Όσον αφορά τις κεντρικές χορηγίες, υπήρχαν δυο σχέδια (Plan A με έναν κεντρικό χορηγό και Plan B με περισσότερους χορηγούς). Η νέα διοίκηση από τον περασμένο Μάιο έχει κάνει επαφές με τουλάχιστον έξι εταιρείες. Οι περισσότερες είναι στοιχηματικές. Με κάποιες υπήρξαν σημεία ταύτισης και επαφής και με άλλες όχι. Φαίνεται πως προχωρά το Plan B με δύο ή τρεις κεντρικές χορηγίες και ίσως και ακόμα την άλλη εβδομάδα υπάρξουν εξελίξεις. Ως προς το οικονομικό κομμάτι, η Λίγκα ήθελε περίπου όσα είχε συμφωνήσει με τη Σουρωτή.

Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με τις ονομασίες της Super League 1 και Super League 2. Η διοργανώτρια αρχή έχει ζητήσει να μείνει όπως ήταν πριν και να μην αναφέρεται ως Super League 1 και η Super League 2 να γίνει League 2. Αυτό διότι στη Λίγκα θεωρούν ότι υπάρχει ζήτημα νομικής φύσεως και πρέπει να υπάρξει λύση. Και σε αυτό το κομμάτι περιμένουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Σημαντικό είναι και η μείωση της φορολογίας για τις ΠΑΕ, ενώ έγινε κουβέντα και για την Εθνική ομάδα και την πορεία της, αλλά και το πώς θα αναδειχθούν τα ταλέντα που υπάρχουν.

Για την συμμετοχή νεαρών παικτών υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα, ο Μηνάς Λυσάνδρου θεωρεί πως δεν μπορεί να ισχύσει, εν αντιθέσει με το Κύπελλο. Για το πρωτάθλημα των Β' ομάδων θεωρεί πως είναι ένα καλό βήμα, όμως απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες. Αναφορικά με το πλάνο που θα πρέπει να έχει ο συνεταιρισμός, είναι της άποψης πως πρέπει να είναι τριετούς διάρκειας και να έχει κανονισμούς με την ίδια χρονική ισχύ, καθώς και έναν πρόεδρο τεχνοκράτη.

Τέλος, σε συνέχεια των μεταδόσεων που έγιναν πέρυσι μέσω youtube στα Final-4 K-15 και K-17, θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια φέτος στο πρωτάθλημα Κ-19. Το πρώτο ματς που θα προβληθεί, είναι αυτό του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ και η Λίγκα έχει κάνει προγραμματισμό για να δείξει ζωντανά 30 αγώνες την φρετινή αγωνιστική περίοδο. Επίσης, το Κύπελλο Κ-19 είναι μία διοργάνωση που δεν έχει ξαναγίνει και σε κάθε περίπτωση είναι προς την θετική κατεύθυνση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ