STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League 1: Κρίσιμο ΔΣ για τα τηλεοπτικά των 5+2

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE / ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.   (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE / ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μεσημέρι της Τρίτης (20/08, 15:00) θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στη Super League με κεντρικό θέμα το τηλεοπτικό ζήτημα που υπάρχει με τις 5+2 ομάδες.

Κρίσιμο είναι το ΔΣ της Super League το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς θα συζητηθεί το σοβαρό ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων που ναι μεν έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, η οποία όμως έχει προτείνει μείωση. Δηλαδή για τους Άρη, Ατρόμητο, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικό.

Με μόλις τέσσερις ημέρες να απομένουν για την έναρξη του πρωταθλήματος, η λύση πρέπει να είναι άμεση, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να μην έχουν τηλεοπτική κάλυψη αρκετά από τα παιχνίδια της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος, ενώ προκύπτει ζήτημα και με τη χρήση του VAR.

Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ πρότεινε μείωση 45% από τα τηλεοπτικά έσοδα στις πέντε ομάδες της Super League 1 και μείωση 60% σε αυτές της Super League 2. Μία πρόταση που βρίσκει αντίθετες τις ομάδες, οι οποίες δεν συζητούν ούτε για μείωση, αλλά ούτε για επαναδιαπραγμάτευση.

Επομένως, το σημερινό ΔΣ έχει τεράστια σημασία και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το τηλεοπτικό μέλλον των προαναφερθεισών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς τηλεοπτική στέγη παραμένουν ο ΟΦΗ, του οποίου το συμβόλαιο έληξε με τη NOVA, αλλά κι ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται, ωστόσο, πολύ κοντά στο OPEN TV.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή στη NOVA είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης και Βόλος.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Θέματα Διοργάνωσης Πρωταθλήματος Super League 2019-2020.

2/ Επιλογή εταιρείας για το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων.

3/ Σύγκληση Γ.Σ. για την έγκριση των Προκηρύξεων του Πρωταθλήματος Super League K15 και του Κυπέλλου Κ19.

4/ Διάφορα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ