STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Δεν το συζητούν για αναβολή!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ SUPERLEAGUE.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ SUPERLEAGUE. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από τη Λίγκα επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην διεξαχθεί η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και αυτή θα πρέπει να γίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Το μήνυμα από τη Super League μετά το διοικητικό συμβούλιο ήταν ξεκάθαρο. Η 17η αγωνιστική πρέπει να γίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να αναβληθεί. Όπως επισημαίνουν στον συνεταιρισμό, ο προγραμματισμός έχει γίνει από νωρίς και δεν το συζητούν για αναβολή. Είτε με Έλληνες είτε με ξένους διαιτητές, η αγωνιστική πρέπει να γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο και αυτό αποτελεί ομόφωνη απόφαση των μελών του συμβουλίου.

Βέβαια, επειδή οι διαιτητές είναι στην... απέναντι στην πλευρά και στην παρούσα φάση δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω αναφορικά με την πρόθεσή τους να απέχουν, θεωρώντας ότι στοχοποιούνται και βάλλονται από παντού, από τη Λίγκα επισημαίνεται ότι πρέπει πάση θυσία να βρεθεί λύση και αυτό θα επιδιωχθεί στη συνάντηση των κ.κ. Λυσάνδρου, Πουρσανίδη και Μποροβήλου με τα μέλη της ΚΕΔ την Τρίτη (31/12). Η αναβολή δεν υπάρχει στο τραπέζι, αν και θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, διότι ο χρόνος πιέζει επικίνδυνα και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια.

Πολλοί θα αναλογιστούν ότι το κόστος για να έρθουν ξένοι διαιτητές και στα επτά παιχνίδια της αγωνιστικής είναι μεγάλο, διότι πρέπει να προσμετρηθούν και οι διαιτητές VAR, ενώ πρέπει να είναι πιστοποιημένοι από τη FIFA ότι μπορούν να σφυρίξουν παιχνίδια με χρήση Video Assistant Referee. Πράγματι, το κόστος είναι σαφώς μεγαλύτερο, διότι υπάρχουν επιπρόσθετα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, όμως ο συνεταιρισμός θα αναγκαστεί να προβεί σε τέτοια λύση, αν δεν βρεθεί άκρη με τους διαιτητές.

Επιπλέον, οι ομάδες πιέζονται και από τους τηλεοπτικούς παρόχους και υπάρχουν οι ρήτρες, οι οποίες εφόσον ενεργοποιηθούν, θα αποτελέσουν οικονομικό πλήγμα για τις ομάδες. Στις περισσότερες δεν περισσεύουν χρήματα, ώστε να έχουν χασούρα από τα τηλεοπτικά. Γι' αυτό και δεν θέλουν να μην γίνουν τα παιχνίδια.

Αυτό το οποίο τονίζεται σε όλους τους τόνους, είναι πως δεν συζητιέται το ενδεχόμενο αναβολής, κάτι που αναφέρεται και στις αποφάσεις από την συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου πρώτο απ' όλα γράφεται ότι "η Super League εμμένει ότι η 17η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League πρέπει να διεξαχθεί κανονικά και ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ούτως ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων, όπως αυτοί έχουν οριστεί από τη Super League, ήδη από τις 12 Δεκεμβρίου 2019".

Μένει να φανεί κατά πόσο οι διαιτητές είναι διατεθειμένοι να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα ή να ρίξουν νερό στο κρασί τους, την ώρα που η Λίγκα δεν δέχεται για κανένα λόγο να μην γίνει η αγωνιστική, όπως έχει οριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Super League: Σέντρα πάση θυσία ακόμα και με ξένους διαιτητές
Μποροβήλος: "Δεν μπορεί να σταματήσει το πρωτάθλημα"
Super League: Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ. της Λίγκας

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ