STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Εκτός ποδοσφαίρου για ένα χρόνο ο Βασίλης Γκαγκάτσης

Super League: Εκτός ποδοσφαίρου για ένα χρόνο ο Βασίλης Γκαγκάτσης
Γκαγκάτσης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ τιμώρησε με ένα χρόνο εκτός ποδοσφαίρου τον Βασίλη Γκαγκάτση ενώ επέβαλε πρόστιμο σε 12 ομάδες και τους εκπροσώπους της

Με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο τιμωρήθηκε ο Βασίλης Γκαγκάτσης από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Παράλληλα η επιτροπή τιμώρησε με πρόστιμα 12 ΠΑΕ και τους εκπροσώπους της για την απόφαση τους να στηρίξουν τον Μάρτιο του 2019 την παραμονή του Βασίλη Γκαγκάτση στο πόστο του διευθύνοντα συμβούλου της Super League.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή στις 21 Μαρτίου 2019 ο Ολυμπιακός ζήτησε από τη Super League την έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση από το ρόλο του στη διοργανώτρια αρχή μετά την καταδίκη του για την υπόθεση της "κάρτας υγείας".

Τότε η πρόταση των «ερυθρόλευκων» όμως είχε καταψηφιστεί από το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής με ψήφους 11-2 αφού μόνο η ΑΕΛ πήρε το μέρος του Ολυμπιακού. Το θέμα όμως πήγε και στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ η οποία πήρε την απόφαση που δημοσίευσε στις 22 Απριλίου.

Σε αυτή αναφέρει:

«ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικώς ελεγκτέους τους: Βασίλειο Γκαγκάτση, Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ:

α) στον Βασίλειο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετιζόμενη με το ποδόσφαιρο για ένα έτος,

β) στους Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ εις έκαστο και

γ) στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 ευρώ εις έκαστη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος των καθών τα έξοδα της διαδικασίας, το ύψος των οποίων ορίζει στο συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε σε μυστική διάσκεψη στην Αθήνα (Γουδί), στις 27.2.2020 και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στον ίδιο τόπο στις 22.4.2020.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών, που εκκινεί από την επομένη της κοινοποίησης του διατακτικού αυτής της απόφασης (10/20) Α. Επ. Εφέσεων)».

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ