Η Super League πήρε θέση για το θέμα που προέκυψε από το ρεπορτάζ του ONE Channel για πιθανές ιδιοκτησιακές σχέσεις μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και της Ξάνθης, ζητώντας να βγει ταχύτατα απόφαση από την ΕΕΑ.

Η Super League πήρε θέση για το θέμα που προέκυψε από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ONE Channel για πιθανές ιδιοκτησιακές σχέσεις μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και της Ξάνθης, ζητώντας να βγει ταχύτατα απόφαση από την ΕΕΑ.

ADVERTISING

Στο εν λόγω ρεπορτάζ καταγγέλλεται ότι η κυπριακή εταιρεία που απέκτησε τα περιουσιακά στοιχεία της Ξάνθης (γήπεδο και προπονητικό κέντρο) φέρεται να είναι "συνδεδεμένη" με τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη, που από το 2008 συμμετέχει σε αρκετές εταιρίες του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Η θέση της Λίγκας έχει ως εξής: "Είναι αυτονόητο πως η Super League, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση εξέταση της υπόθεσης από το αρμόδιο θεσμικά όργανο της Πολιτείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η όποια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας, θα πρέπει να ανακοινωθεί ταχύτατα, μετά την διερεύνηση των στοιχείων όλων των πλευρών, ώστε να μη μείνει το παραμικρό ερωτηματικό στην κοινή γνώμη".

ADVERTISING

Δείτε στο βίντεο διάρκειας 8.25 λεπτών το ρεπορτάζ του One Channel για την τύχη της εταιρίας Vialand, στην οποία άνηκαν γήπεδο και αθλητικό κέντρο της Ξάνθης, και τις λεπτομέρειες για την κυπριακή εταιρεία RFA, η οποία την εξαγόρασε το 2018.

One channel