STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Τα εννιά γόνατα που λύγισαν φέτος

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εννιά ποδοσφαιριστές από οκτώ διαφορετικές ομάδες της Super League έχουν σταθεί άτυχοι τη φετινή σεζόν και έχουν υποστεί ρήξη χιαστού σε παιχνίδια των ομάδων τους.

Η ρήξη χιαστού δεν αποτελεί τον πιο συνηθισμένο τραυματισμό για έναν ποδοσφαιριστή με τις θλάσεις να έχουν τον πρώτο λόγο στη διάρκεια ενός αγώνα. Σίγουρα έναν τέτοιος τραυματισμός όμως είναι εκ των πιο σοβαρών που μπορεί να υποστεί ένας παίκτης στην καριέρα του.

Τη φετινή σεζόν όμως ο συγκεκριμένος τραυματισμός έχει εξελιχθεί σε μάστιγα καθώς από τις 9 Αυγούστου και τη ρήξη χιαστού που υπέστη ο γκολκίπερ του ΠΑΣ, Κωνσταντίνος Περιστερίδης, μέχρι τον τραυματισμό του Βιεϊρίνα στο πρόσφατο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ στις 14 Απριλίου ακόμα επτά παίκτες έχουν τραυματιστεί το ίδιο σοβαρά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος είναι ο σύνδεσμος του γόνατος ο οποίος υφίσταται συχνότερα τραυματισμό, ως αποτέλεσμα αθλητικής κάκωσης, πτώσεων ή τροχαίων ατυχημάτων .

Η συχνότητα της κάκωσης αυτής αυξάνεται συνεχώς, με τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων ατόμων νέας ηλικίας στον επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώ εμφανίζεται αυξημένη στις γυναίκες δύο με οκτώ φορές περισσότερο σε σχέση με τους άντρες. Πιο συχνά τραυματίζονται οι αθλητές του μπάσκετ, του χόκεϊ, του ποδοσφαίρου, της γυμναστικής, ενώ ακολουθούν σε συχνότητα αυτοί του σκι και του βόλεϊ.

Όσο για το χρόνο αποθεραπείας αγγίζει τους έξι μήνες, αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, και δεν υπάρξουν επιπλοκές κατά την αποθεραπεία του κάθε αθλητή.

ΕΝΝΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΕΝΝΙΑ ΜΗΝΕΣ

Έως τώρα σε αυτούς τους εννιά μήνες εννιά ποδοσφαιριστές από οκτώ διαφορετικές ομάδες έχουν πάθει ανάλογο τραυματισμό με αποτέλεσμα να έχουν ήδη χάσει έξι μήνες από τη φετινή σεζόν ή να μείνουν από εδώ και πέρα έξι μήνες εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων τους. Πάμε να δούμε τι συνέβη σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και με τη χρονική σειρά που συνέβησαν αυτοί οι τραυματισμοί.

ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣ

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός δεν εξετάζει αν παίζεις φιλικό ή επίσημο ματς ή αν το έχεις περάσει ξανά στο παρελθόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τη φετινή σεζόν ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, Κωνσταντίνος Περιστερίδης, ο οποίος τραυματίστηκε στο φιλικό που έγινε στις 9 Αυγούστου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη ρήξη χιαστού για τον γκολκίπερ της ομάδας των Ιωαννίνων σε διάστημα δεκαπέντε μηνών και εδώ και λίγες μέρες ο έμπειρος τερματοφύλακας έχει επανέλθει στις προπονήσεις του ΠΑΣ.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Ο ΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Ο Έλντερ Λόπες ουσιαστικά έχασε όλη τη φετινή σεζόν και τα παιχνίδια της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη καθώς υπέστη ρήξη χιαστού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ στις 29 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη. Μετά από 72' λεπτά και σε μια ανύποπτη φάση ο Πορτογάλος αμυντικός της ΑΕΚ χτύπησε και έπεσε σφαδάζοντας στον αγωνιστικό χώρο.

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έκτοτε και μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Λόπες στις 2 Οκτωβρίου στην Ελλάδα έκανε την αποθεραπεία του και πλέον εδώ και δυο-τρεις εβδομάδες μετέχει και πάλι σε φουλ ρυθμούς στις προπονήσεις της ΑΕΚ και περιμένει πως και πως το πότε θα μπει ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΤΥΧΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Αρκετά άτυχος στάθηκε τη φετινή σεζόν ο Ηλίας Γιαννιώτης καθώς υπέστη για δεύτερη φορά τον ίδιο τραυματισμό μέσα σε λιγότερο από οκτώ μήνες. Συγκεκριμένα ο Γιαννιώτης είχε το Νοέμβριο του 2018 σε φουλ ρυθμούς στις προπονήσεις της ομάδας του Αγρινίου και στις αρχές Δεκεμβρίου, στο ματς με τον Ολυμπιακό τραυματίστηκε και πάλι αρκετά σοβαρά.

Ο Γιαννιώτης είχε τραυματιστεί αρχικά στις 25 Απριλίου 2018, ξεκίνησε να δίνει επίσημα ματς και πάλι τον Δεκέμβριο του 2018 και στις 3 Δεκεμβρίου 2018 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" υπέστη και πάλι ρήξη χιαστού.

ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΧΟΥΜΠΤΣΕΦ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Ο Χρίστοφορ Χούμπτσεφ ήταν ο άτυχος για την ΑΕΛ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο "AEL FC Arena" που διεξήχθη στις 16 Δεκεμβρίου 2018. Ο Βούλγαρος μπακ είχε μια σύγκρουση με τον Γιαννιώτα στο 69' του αγώνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και από την πρώτη στιγμή να καταλάβει το μέγεθος του τραυματισμού του.

Super League: Τα εννιά γόνατα που λύγισαν φέτος

Μάλιστα τότε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε βρεθεί στα αποδυτήρια της ΑΕΛ για να εκφράσει τα περαστικά του στον Βούλγαρο αμυντικό ο οποίος χειρουργήθηκε μετά από λίγες μέρες στην Ελλάδα και θα επανέλθει σε φουλ αγωνιστική δράση με την έναρξη της νέας σεζόν.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΛΕΠΤΑ Ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του Άρη τη φετινή σεζόν ήταν ο Μπρούνο Γκάμα, τουλάχιστον μέχρι τον τραυματισμό του. Ο Πορτογάλος εξτρέμ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο στην αναμέτρηση του "Κλεάνθης Βικελίδης" με αντίπαλο τη Λαμία στο παιχνίδι που διεξήχθη στις 14 Ιανουαρίου 2019.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο τραυματισμός αυτός για τον επιθετικό του Άρη ήρθε δέκα λεπτά μόλις μετά την έναρξη της αναμέτρησης με την ομάδα της Φθιώτιδας. Ο Πορτογάλος σε αντίθεση με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που σε τέτοιες περιπτώσεις μπαίνουν άμεσα στο χειρουργείο ήθελε αρχικά να κάνει πρόγραμμα αποθεραπείας για δυο μήνες και εν συνεχεία να πάρει την τελική του απόφαση.

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ ΚΕΪΤΑ

Ένας από τους βασικότερους ποδοσφαιριστές στο πρώτο μισό για τον Πανιώνιο στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια του 2019. Ο λόγος για τον Αμπντουλαγί Κεϊτά ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς με την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη στις 26 Ιανουαρίου 2019.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κεϊτά είχε χτυπήσει λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και από την πρώτη στιγμή άπαντες στον Πανιώνιο κατάλαβαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Ο μέσος των "κυανέρυθρων" υποβλήθηκε άμεσα σε αποκατάσταση της ζημιάς και πλέον έχει μπει στο δεύτερο κομμάτι της ενδυνάμωσης και της ελαφριάς προπόνησης μα μπάλα.

ΣΟΚ ΜΕ ΛΑΖΑΡΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ο οποίος το περσινό καλοκαίρι άφησε την ΑΕΚ, μέσα από δικαστική διαμάχη, για να πάει στον Ολυμπιακό με τον οποίο είχε μια πολύ καλή σεζόν. Στο παιχνίδι με τους "κιτρινόμαυρους" στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 17 Φεβρουαρίου 2019 όμως ο Λάζαρος σε μια ανύποπτη φάση τραυματίστηκε μόνος του και υπέστη για δεύτερη φορά ρήξη χιαστού μετά το 2011.

Super League: Τα εννιά γόνατα που λύγισαν φέτος

Ο Χριστοδουλόπουλος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 46' και στο 65' χτύπησε και έπεσε στο έδαφος αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος το μέγεθος του τραυματισμού του στο αριστερό του γόνατο. Κάτι που φάνηκε και από την απόγνωση στο πρόσωπο του.

Μάλιστα αμέσως έτρεψαν δίπλα του τρεις πρώην συμπαίκτες του από την ΑΕΚ για να του συμπαρασταθούν ενώ και ο γιατρός της ομάδας, Χρήστος Θέος κατάλαβε με το καλημέρα το μέγεθος της ζημιάς. Ο Λάζαρος έκανε επέμβαση μετά από λίγες μέρες και δουλεύει σκληρά ώστε στις πρώτες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις να είναι και πάλι έτοιμος.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα φέτος που έχει δει δυο ποδοσφαιριστές του να παθαίνουν τον ίδιο τραυματισμό αφού Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια έχουν πάθει ρήξη χιαστού. Η αρχή έγινε με τον μέσο από τη Βραζιλία ο οποίος στο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο στην Τούμπα στις 10 Μαρτίου βρέθηκε στο αρχικό σχήμα. Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα όμως τραυματίστηκε στο γόνατο αλλά κανείς δεν κατάλαβε από την αρχή τη σοβαρότητα του τραυματισμού.

Τελικά την επόμενη διαπιστώθηκε πως ο Μαουρίσιο είχε υποστεί ρήξη χιαστού και η απόφαση του Βραζιλιάνου ήταν να χειρουργηθεί στην Πορτογαλία από τον γιατρό του Κριστιάνο Ρονάλντο με την αποθεραπεία του όμως να κρατά λίγο χρόνο παραπάνω αφού αρχικά περίμενε δέκα μέρες μέχρι να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Ο MVP ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΓΗΚΕ OFF

Τελευταίο θύμα αποτελεί ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και MVP του φετινού πρωταθλήματος έως τώρα, Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς της Κυριακής 14/4 με την ΑΕΛ στη Λάρισα.

Ο Πορτογάλος σταρ σε μια φάση μετά τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα πήδηξε για να διεκδικήσει μια μπαλιά και έπεσε άτσαλα με το δεξί του γόνατο στο οποίο υπέστη τη ρήξη χιαστού. Τη δεύτερη μετά το 2013 και το μόνο καλό για τον Βιεϊρίνια είναι πως δεν είναι στο ίδιο γόνατο.

Super League: Τα εννιά γόνατα που λύγισαν φέτος

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με το που έπεσε στο έδαφος κατάλαβε το μέγεθος της ζημιάς και αυτό έγινε αντιληπτό από τις αντιδράσεις του. Ο Βιεϊρίνια τις επόμενες μέρες θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αποκατασταθεί η ζημιά και πλέον αναμένεται να επιστρέψει

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΗΜ. ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΣ Γιάννινα Κωνσταντίνος Περιστερίδης 09/08/2018
ΑΕΚ Έλντερ Λόπες 29/09/2018
Παναιτωλικός Ηλίας Γιαννιώτης 03/12/2018
ΑΕΛ Χρίστοφορ Χούμπτσεφ 16/12/2018
ΑΡΗΣ Μπρούνο Γκάμα 14/01/2019
Πανιώνιος Αμπμντουλαγί Κεϊτά 26/01/2019
Ολυμπιακός Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος 17/02/2019
ΠΑΟΚ Μαουρίσιο 10/03/2019
ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια 14/04/2019
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ