STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση Μπαταγιάννη

Super League: Τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση Μπαταγιάννη
Μπαταγιάννης

Ο Ευάγγελος Μπαταγιάννης παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League και το Sport24.gr παρουσιάζει πώς θα βγει ο νέος πρόεδρος και το βαρύ φορτίο που έχει να σηκώσει.

Ο Ευάγγελος Μπαταγιάννης παραιτήθηκε σήμερα (10/4) από τη θέση του προέδρου της Super League, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και πλέον ο συνεταιρισμός καλείται να κοιτάξει άμεσα την επόμενη ημέρα, προκειμένου να υπάρξει η διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία του.

Ποια είναι όμως τα επόμενα βήματα; Κατ' αρχάς, ο Χρήστος Δάρας, αναπληρωτής πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, είναι αυτός που θα αναλάβει χρέη μεταβατικού προέδρου, ώστε να μη μείνει ακέφαλη η Λίγκα σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπαταγιάννης ήταν ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για την προεδρία και εκλέχθηκε χωρίς να υπάρχει αντίπαλος στις προηγούμενες εκλογές της Super League, όταν πήρε την θέση του Γιώργου Στράτου.

Πλέον, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες ότι θα γίνει προσεχώς διοικητικό συμβούλιο με θέμα ανάδειξης νέου προέδρου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Μένει να δούμε πότε θα γίνει αυτό το Δ.Σ., το οποίο πάντως δεν μπορεί να καθυστερήσει και πάρα πολύ, καθώς υπάρχουν ανοικτά μέτωπα.

Άλλωστε, στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Μπαταγιάννης έκανε λόγο για αυξημένα πρόβλημα στη Λίγκα και πως ο ίδιος, εξαιτίας προσωπικών προβλημάτων, δεν μπορεί να αφιερώσει τον χρόνο που απαιτείται για την επίλυσή τους και γι' αυτό αποχωρεί από τη θέση του.

Στο Δ.Σ. για την ανάδειξη νέου προέδρου, με ανάταση χεριού θα προκύψει ο υποψήφιος ή οι υποψήφιοι και εν συνεχεία τα υπόλοιπα μέλη - συν την ΕΠΟ που θα βρίσκεται στη συνεδρίαση - θα ψηφίσουν το νέο πρόεδρο. Να τονιστεί πως η ψηφοφορία είναι φανερή και χρειάζεται πλειοψηφία ο εκάστοτε υποψήφιος για να αναλάβει θέση προέδρου στη Super League.

Να θυμίσουμε πως στην χθεσινή (9/4) συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, όπου έδωσε το παρών ο κ. Μπαταγιάννης, δέχτηκε παρατηρήσεις από τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος μάλιστα του ζήτησε την απομάκρυνση του Βασίλη Γκαγκάτση από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Λίγκας εξαιτίας της καταδίκης του για την περιβόητη υπόθεση της κάρτας υγείας.

Ένα ακόμη ανοικτό θέμα, είναι και η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, αφού η νέα σεζόν θα βρει τη μεγάλη κατηγορία (Super League 1) με 14 ομάδες και πρέπει να αποφασιστεί το μοντέλο διεξαγωγής του, αφού είναι δεδομένο πως δεν θα έχουμε απλά δυο γύρους των 13 αγωνιστικών, αφού αναμένεται να επανέλθουν τα playoffs ακόμα και για τον πρωταθλητή. Υπάρχουν 4-5 εναλλακτικά πλάνα και πρέπει ο συνεταιρισμός να αποφασίσει το καλύτερο δυνατό.

Εν ολίγοις, η Super League βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και ο νέος πρόεδρος που θα προκύψει, καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο αλλάζει σελίδα τόσο με την αναδιάρθρωση όσο και με την ενεργοποίηση του VAR, το οποίο αποτελεί μεγάλο στοίχημα στο κομμάτι της αξιοπιστίας.

Φυσικά, οι διεθνείς συνομοσπονδίες που έστειλαν και τα μηνύματά τους στους ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, περιμένουν να δουν άμεσα αποτελέσματα!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ