ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βασίλης Φωτιάς: Ο διαιτητής της Super League που έχει σπουδάσει Διαστημική Τεχνολογία!

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Φωτιάς σφύριξε το πρώτο του παιχνίδι στη Super League την φετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά το εντυπωσιακό με τον ρέφερι από την Πέλλα είναι οι σπουδές του, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Όσο και αν το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα παραμείνει λαϊκό άθλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι άνθρωποι ανώτεροι μορφωτικού επιπέδου δεν μπορούν να ασχοληθούν ενεργά με αυτό. Και αν όχι ως ποδοσφαιριστές, μπορούν να το κάνουν ως διαιτητές. Ο Γιαννιωτσιώτης, Βασίλης Φωτιάς, από τον σύνδεσμο Πέλλας, αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση.

Ο 29χρονος έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία την φετινή αγωνιστική περίοδο στο ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό για την 7η αγωνιστική της Super League, όντας φέτος τέταρτος στο ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-0 στην Τούμπα. Κοιτάζοντας κανείς το βιογραφικό, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί από τις σπουδές του, οι οποίες... ξεφεύγουν.

ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΤΕΣΤ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ

Κατ' αρχάς, ο Φωτιάς είχε κοπεί στα αγωνιστικά τεστ του περασμένου Αυγούστου, έχοντας μπει τον Ιούνιο στον πίνακα. Εντούτοις, στα επαναληπτικά τεστ στις 28 Σεπτεμβρίου κατάφερε να περάσει μαζί με τους βοηθούς Κούλα Χασάν, Γιώργο Παλαμίδα και Γιώργο Κρέτσιμο. Τρεις εβδομάδες μετά, ήρθε ο πρώτος ορισμός από την ΚΕΔ στον αγώνα των "Ζωσιμάδων".

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Γεννημένος στις 10 Απριλίου του 1989, ο Βασίλης Φωτιάς μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, είναι απόφοιτος Πολυτεχνείου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Surrey στο Λονδίνο στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Διαπλανητικής Εξερεύνησης.

Εργάστηκε στην Airbus για την διαστημική αποστολή του δορυφόρου NovaSAR-S, ενώ το βιογραφικό του κάνει λόγο για εργασία στην εταιρεία "Άρατος Τεχνολογίες" (εταιρεία διαστημικών υπηρεσιών) ως σύμβουλος έρευνας και ανάπτυξης και κύριος μηχανικός δορυφόρων, ενώ το 2015 ήταν υποψήφιος διδάκτωρ τεχνολογιών διαστήματος.

ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 17 ΤΟΥ

Η ενασχόλησή του με το διάστημα και τους δορυφόρους ξεκίνησε το 2006, όταν ήταν 17 ετών, αλλά το ίδιο αγαπούσε και τη διαιτησία. Γι' αυτό άλλωστε έφτασε μέχρι τη Super League. Στην απόφασή του να αφήσει το εξωτερικό και να επιστρέψει στην Ελλάδα, έπαιξε και το πάθος του για τη διαιτησία.

Αν μη τι άλλο, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση διαιτητή, χωρίς καμία αμφιβολία...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ