STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Αστέρας 0-1: Τη λύτρωση ο Ντέλετιτς και άλμα εξάδας οι Αρκάδες

Βόλος - Αστέρας 0-1: Τη λύτρωση ο Ντέλετιτς και άλμα εξάδας οι Αρκάδες

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" κόντρα στο Βόλο με 1-0 και χάρη στο γκολ του Ντέλετιτς στο 85ο λεπτό έκανε σπουδαίο βήμα για τα play-off.

Ο Βόλος υποδεχόταν τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα παιχνίδι αρκετά κρίσιμο για την 6η θέση που οδηγεί στα play-off του πρωταθλήματος. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι οι Αρκάδες έφυγαν με το διπλό χάρη σε γκολ του Μίλος Ντέλετιτς στο 85ο λεπτό. Ο "χρυσός" σκόρερ του Αστέρα ξαναχτυπά δίνοντας στην ομάδα του πολύτιμο τρίποντο, όπως έκανε και απέναντι στον Παναιτωλικό στην 22η αγωνιστική.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έκανε ένα σημαντικό βήμα, αφού με τη νίκη αυτή έφτασε τους 29 πόντους σκαρφαλώνοντας στην 6η θέση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά φέτος και περιμένει φυσικά το παιχνίδι μεταξύ του ΟΦΗ και του Ατρομήτου (17/2, 19:30).

1. ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μέτριο ποιοτικά. Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν κλεισμένες στο "καβούκι" τους χωρίς να δείχνουν την διάθεση να πάρουν ρίσκο. Ως εκ τούτου η κυκλοφορία της μπάλας ήταν εξαιρετικά δύσκολη και από τον Βόλο και από τον Αστέρα Τρίπολης, με τις μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής να κυριαρχούν.

Στο πρώτο μισάωρο μάλιστα δεν υπήρξε ούτε μία κλασική ευκαιρία με τις δύο ομάδες να δοκιμάζουν κάποια μακρινά σουτ που δεν ενέπνευσαν ανησυχία σε Γκαραβέλη και Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης, όσο κυλούσαν τα λεπτά, προσπάθησε να πάρει την κατοχή του παιχνιδιού, αλλά μέχρι στο πρώτο μισάωρο δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.

2. ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Στο παιχνίδι ωστόσο υπήρξε ένα δίλεπτο στο οποίο οι Αρκάδες έγιναν απειλητικοί, πήραν παραπάνω ρίσκο και λίγο έλειψε να πάρουν και το προβάδισμα.

Στο 35ο λεπτό ο Μπαράλες κέρδισε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και τον Γκαραβέλη να είναι ανήμπορος να αντιδράσει. Στη συνέχεια, μετά από αλλεπάλληλες κόντρες μέσα στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον Ρέγκις ο οποίος σούταρε με παίκτες του Βόλου να διώχνουν με προβολή σε κόρνερ.

Η δίλεπτη πολιορκία έληξε με ένα κόρνερ των Αρκάδων και κεφαλιά του Σουάρεθ που πέρασε λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ομάδας της Μαγνησίας.

3. ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στην επανάληψη, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να απειλήσει κρατώντας την κατοχή. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση διατηρήθηκε για μόλις πέντε λεπτά με τον ρυθμό να επιστρέφει στα επίπεδα του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν στη μεσαία γραμμή με τις μάχες και τα λάθη να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού.

Ο Βόλος σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού και μέχρι το 70ο λεπτό προσπάθησε και εκείνος με τη σειρά του να κάνει αισθητή την παρουσία του κρατώντας την μπάλα και κυκλοφορώντας την γύρω από την περιοχή του Παπαδόπουλου με τον προπονητή της ομάδας της Μαγνησίας να προχωρά σε διορθωτικές αλλαγές, ώστε το σχήμα του να αποκτήσει ισορροπία. Όμως ο Βόλος δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, αφού σε αυτό το διάστημα δεν σημείωσε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Η Τρίπολη είχε ξανά στο 70ο λεπτό μία περίοδο επιθετικής έκλαμψης, με τον Φερνάντεθ και τον Μπαράλες να προσπαθούν μέσα από την περιοχή, με τον Ντεντάκη, όμως, να απομακρύνει τις προσπάθειες.

4. ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΞΑΝΑ Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Εκεί που όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα έμπαινε γκολ στο παιχνίδι ο Μίλος Ντέλετιτς έδωσε τη λύση. Όπως είχε κάνει και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, στο 85ο λεπτό πλάσαρε τον Γκαραβέλη σημειώνοντας το 1-0 για τους φιλοξενουμένους.

Ο Βόλος δεν έβγαλε αντίδραση μέχρι το τέλος του ματς και έτσι ο Αστέρας Τρίπολης φεύγει από το Πανθεσσαλικό με τρίποντο που τον κάνει να ελπίζει για είσοδο στα play-off.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ