STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Ξάνθη 1-3: Διπλό Ευρώπης για τους Ακρίτες

SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη σκόραρε για πρώτη φορά φέτος τρία γκολ εκτός έδρας επικρατώντας του Βόλου με 3-1 και σκαρφάλωσε προσωρινά στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με δέκα παίκτες από το 67 έπαιζε ο Βόλος.

Διπλό Ευρώπης για την Ξάνθη στο Βόλο που επικράτησε με 3-1 των Θεσσαλών και βρέθηκε έστω και προσωρινά στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Ακρίτες σκόραραν μετά από τρεις μήνες εκτός έδρας, πέτυχαν για πρώτη φορά φέτος τρία γκολ και έφτασαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης ήταν η αποβολή του Οικονόμου στο 67' που άφησε τον Βόλο με δέκα παίκτες για σχεδόν 25 λεπτά.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς στο Βόλο:

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

1. ΣΚΟΡΑΡΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Η Ξάνθη είχε να σκοράρει εκτός έδρας από τον Οκτώβριο και το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη όπου είχε κερδίσει με 1-0. Κόντρα στο Βόλο παίζοντας και πάλι με όπλο τις γρήγορες αντεπιθέσεις και έχοντας και την τύχη με το μέρος της βρήκε τρία τέρματα με τους Μπαξεβανίδη, Εντουάρντο και το αυτογκόλ του Φεράρι και κατάφερε να φτάσει σε ένα σημαντικό τρίποντο.

Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά φέτος που σκόραρε εκτός έδρας τρία γκολ ενώ για δεύτερη φορά κέρδισε την ομάδα του Βόλου με το ίδιο σκορ, 3-1, καθώς και το ματς του πρώτου γύρου στην Ξάνθη είχε λήξει με το ίδιο σκορ.

Η Ξάνθη μετά απ' αυτή τη νίκη ανέβηκε στους 26 βαθμούς και πλέον είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έκανε μια νίκη που την καθιερώνει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

2. ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΑΠΟ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗ, ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ

Το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης δεν είχε να παρουσιάσει σχεδόν τίποτα και όλα προμήνυαν πως το ματς θα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Δύο γκολάρες όμως από Μπαξεβανίδη και Γέντρισεκ αποζημίωσαν όσους κάθισαν και είδαν την αναμέτρηση.

Αρχικά στο 41' ο αρχηγός της Ξάνθης και δεξιός μπακ είδε μετά από λάθος διώξιμο τη μπάλα να στρώνεται στο αριστερό του πόδι και δεν το σκέφτηκε. Έπιασε ένα βολέ και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ.

Με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο ισοφάρισε και ο Βόλος. Λίγο μετά την αλλαγή του Μάντζη και την τοποθέτηση του Γέντρισεκ σε θέση φορ ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης τιμώρησε την πρώην ομάδα του. Συγκεκριμένα έξω από την περιοχή έπιασε ένα σουτ με το εξωτερικό του αριστερού του ποδιού και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άμπατ.

3. Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο Βόλος που στη λήξη του πρώτου μέρους έχασε πέναλτι με τον Μουμίν καθώς ο Άμπατ το έπιασε έδειχνε μετά την ισοφάριση από τον Γέντρισεκ στο 56' να ελέγχει το ματς και να έχει τις ικανότητες να το γυρίσει. Στο 67' όμως ο Οικόνομου είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Ξάνθη να βγει στην επίθεση, να απειλήσει και μάλιστα στο 73' σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Εντουάρντο έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα της Ξάνθης. Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι αγωνιζόμενοι με παίκτη λιγότερο δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να απειλήσουν τους Ακρίτες που είχαν και άλλες φάσεις για να αυξήσουν και άλλο το δείκτη του σκορ.

Το κατάφεραν στο 81' με ένα αυτογκόλ του Φεράρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Λισγάρα που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία τα πόδια του αμυντικού των γηπεδούχων.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ