STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Παναθηναϊκός 1-1: Πλήρωσε την αφέλεια του το τριφύλλι

SUPERLEAGUE / ÂÏËÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÂÏËÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την επιπολαιότητα που έδειξε σε ένα ακόμη ματς και έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με το Βόλο εκτός έδρας χάνοντας την ευκαιρία να μπει στην πρώτη εξάδα. Πέταξε και πάλι ένα ημίχρονο το τριφύλλι.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Βόλο με τους πράσινους να πληρώνουν την επιπολαιότητα τους και την αφέλεια τους.

Καθώς αν και το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, πέναλτι και γκολ από το 7', εν συνεχεία το τριφύλλι που πέταξε ένα ημίχρονο σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε για να φτάσει σε δεύτερο γκολ και δέχτηκε την ισοφάριση και το 1-1 που ήταν το τελικό σκορ σε μια ακόμη γκέλα για τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα των πράσινων άλλαξε προς το καλύτερο μετά και τις αλλαγές του Δώνη αλλά εκεί φάνηκε η έλλειψη ενός ακόμη σκόρερ για τον Παναθηναϊκό καθώς παρά τις αρκετές τελικές που έκανε το τριφύλλι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία και να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη και το τρίποντο.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το παιχνίδι του Βόλου:

1. ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο Βόλο με αρκετές απουσίες καθώς ο Δώνης δεν είχε στη διάθεση του τους τιμωρημένους Πούγγουρα και Κουρμπέλη αλλά και τον τραυματία Ζαχίντ. Ο 50χρονος τεχνικός δεν θέλησε να πάει απλά σε αλλαγή προσώπων σε σχέση με το προηγούμενο ματς αλλά άλλαξε και το σύστημα του τριφυλλιού.

Συγκεκριμένα παρέταξε τους πράσινους με ένα 4-3-3 με τον Ινσούα να παίζει στο αριστερό άκρο, τον Δώνη εξάρι έχοντας δίπλα του τους Κολοβό και Μπουζούκη και έβαλε ως δεξί εξτρέμ τον Χατζηθεοδωρίδη. Αλλά το σύστημα δεν του βγήκε.

Οι πράσινοι μπορεί να βρήκαν γρήγορα γκολ στο παιχνίδι μετά από αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηθεοδωρίδης και μετέτρεψε σε γκολ ο Χατζηγιοβάνης αλλά εν συνεχεία δεν έκαναν γκολ τις φάσεις που δημιούργησαν στο 12' και το 15 με Χατζηγιοβάνη και Μακέντα αντίστοιχα και εν συνεχεία οι πράσινοι είχαν πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν δίνοντας την ευκαιρία στο Βόλο όχι απλά να ισοφαρίσει μετά από αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Ζοάο σε μια φάση που είχε ξεκινήσει από φάουλ του Χατζηγιοβάνη αλλά το VAR δεν είδε τη φάση από την αρχή. Βέβαια εν συνεχεία οι γηπεδούχοι είχαν δύο-τρεις στιγμές για να φέρουν τούμπα το ματς.

Ο Φεράρι από τα αριστερά κυρίως ήταν απειλητικός, πότε με ωραίες κούρσες και μπαλιές, πότε με σουτ ενώ οι πράσινοι έδειξαν να έχουν αρκετά κενά στο χώρο του κέντρου.

2. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης παρενέβη στο ματς αλλάζοντας σύστημα και παίκτες. Συγκεκριμένα έβαλε στο παιχνίδι τους Νούνες και Περέα αντί των Χατζηθεοδωρίδη και Κολοβού και το τριφύλλι έπαιξε με ένα 4-2-3-1. Οι πράσινοι έδειξαν περισσότερο άνετοι με αυτό το σύστημα, δέχτηκαν λιγότερες φάσεις στα μετόπισθεν και ουσιαστικά καμία απειλητική ενώ από την άλλη οι ίδιοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες.

Σε αυτό το δεύτερο 45λεπτο το τριφύλλι έπαιξε καλύτερα, ανέβασε τις γραμμές του και την πίεση του και προσπάθησε για να πετύχει ένα ακόμη γκολ. Ο Βόλος όμως είχε σε καλή μέρα την αμυντική του γραμμή και κυρίως τον αρχηγό του τον Δημόπουλο ο οποίος σε τουλάχιστον τρεις-τέσσερις φάσεις ήταν καθοριστικός και παρενέβη για να γλιτώσει την ομάδα του.

Μάλιστα ο Δώνης προς το τέλος της αναμέτρησης ρίσκαρε, άλλαξε το σύστημα με τριάδα στην άμυνα βάζοντας και τον Μπεκ στο παιχνίδι αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός σπατάλησε όποιες φάσεις έφτιαξε.

3. ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης έβαλε στο ματς τον Περέα και έφερε και πάλι πίσω του τον Μακέντα. Ο Κολομβιανός είναι δυνατός, γρήγορος, βάζει καλά το σώμα του αλλά ακόμα δεν είναι ο επιθετικός που θα βάλει 12-15 γκολ σε μια σεζόν. Ενώ φυσικά και ο Μακέντα έχει δείξει από πέρυσι πως ναι μεν είναι καλός φορ, αρκετά τεχνίτης αλλά ούτε και αυτός έχει το ένστικτο του "killer".

Οι δύο τους είχαν στο δεύτερο μέρος τέσσερις κλασικές φάσεις για γκολ αλλά τις σπατάλησαν και τις τέσσερις. Αρχικά ο Ιταλός στο 46' βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε άστοχα ενώ στο έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέλος στο στο 90+2' αρχικά ο Περέα και εν συνεχεία ο Μακέντα έχασαν τεράστια ευκαιρία για να δώσουν τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

4. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΕΡΙ

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Βόλο έχοντας κερδίσει τον Αστέρα και γνωρίζοντας πως αυτό το παιχνίδι το ήθελε όσο τίποτα άλλο για να φτιάξει ένα μικρό σερί δύο νικών, κάτι που έχει να κάνει από πέρυσι, και προκειμένου να μπορέσει να μπει στην εξάδα. Εκμεταλλευόμενος και τις ήττες των Ξάνθη και ΟΦΗ.

Δεν τα κατάφερε όμως και είδε το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 1-1 να χάνει δύο βαθμούς σε μια έδρα που πίστευε πως θα φύγει με τους τρεις πόντους της νίκης και όντας για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη εξάδα.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον πρώτο γύρο των 13 αγωνιστικών χωρίς να έχει πετύχει δύο σερί νίκες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ