ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φύγε Μέλο, έλα Μάριν

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / PREGAME (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / PREGAME (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ατάκα του αρχιδιαιτητή, Μέλο Περέιρα σε πρόσφατη ομιλία του προς τους Έλληνες διαιτητές που σήκωσε σκόνη και γιατί ο "ανθρώπινος" Χουάν Αντόνιο Μάριν είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Ιουλίου του 2017 όταν η ΕΠΟ ανακοίνωνε την πρόσληψη του 62χρονου Πορτογάλου, πρώην διεθνή ρέφερι, Βίτορ Μέλο Περέιρα, στην θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ.

Συμπληρώνονται, δηλαδή, δύο χρόνια από τότε που ο Ίβηρας ανέλαβε τα καθήκοντά του με κύρια αρμοδιότητα τον ορισμό των διαιτητών σε ματς της Super League (σε συνεργασία αρχικά με τον Σταύρο Τριτσώνη). Και είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα ο ακριβοπληρωμένος (βάσει του συμβολαίου του με την Ομοσπονδία) Μέλο είναι... χαμένος! Και μάλλον δεν είναι τυχαίο πως εσχάτως όποιος θέλει κάτι από την ΚΕΔ... παραπέμπεται συνήθως στον Μάριν!

Για την τύχη βέβαια του Μέλο Περέιρα δεν θα αποφασίσει ο Βαγγέλης Γραμμένος, αλλά η Επιτροπή Παρακολούθησης της UEFA και η... έκθεση που θα κάνει ο Φούσεκ. Ήδη, πάντως, στην διαιτητική πιάτσα κυκλοφορεί ευρέως πω ο Περέιρα θα μας... κουνήσει μαντήλι με το που θα σφίξουν για καλά οι ζέστες το καλοκαίρι! Και να πεις ο τι δεν υπήρξε μηχανισμός στήριξης και διάσωσης του Μέλο, ως επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας... Όλο αυτό όμως, πάντα με βάση ό,τι ακούγεται δεν είναι αρκετό για να παραμείνει στη θέση του.

Κάτι που το έχει... καταλάβει και ο ίδιος. Θέλετε απόδειξη;Ο Μέλο Περέιρα σε πρόσφατη ομιλία του προς τους Έλληνας διαιτητές άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ν' αποχωρήσει. " Ισως είναι το τελευταίο μου σεμινάριο..." υποστήριξε ο Πορτογάλος. Και το ύφος του ήταν τέτοιο που οι περισσότεροι Έλληνες ρέφερι το εξέλαβαν ως... αντίο, ως προαναγγελία αποχώρησης του!

Μάλιστα, στους διαιτητικούς κύκλους εκτιμάται ότι ο Χουάν Αντόνιο Μάριν είναι το απόλυτο φαβορί για τη διαδοχή του Περέιρα. Ο 61χρονος, δηλαδή, Ισπανός πρώην διαιτητής και μέχρι και σήμερα άμεσος συνεργάτης του.

Η ΑΛΛΑΓΗ, Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΙΣΠΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ

Γιατί, όμως, να γίνει αλλαγή; Η εκτίμηση των περισσοτέρων είναι ότι... πρέπει! Και η ΕΠΟ θέλει να δείξει ότι κάτι... αλλάζει.

Μάριν και Μέλο Περέιρα έχουν στενή συνεργασία, η οποία διέπεται από σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης κι αλληλοεκτίμησης. Διαφέρουν, όμως, ως χαρακτήρες.

Πολλοί Έλληνες διαιτητές θεωρούν ότι ο Μάριν είναι ίσως ο... πιο ανθρώπινος μέσα στην ΚΕΔ. Καταλαβαίνει τους διαιτητές και την πίεση που νιώθουν. Μερικές φορές τους δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Από την άλλη, ο Περέιρα είναι πιο απρόσωπος. Πιο σκληρός, πιο ανέκφραστος αν θέλετε...

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ