ΕΛΛΑΔΑ

Αυγενάκης: "Σύντομα ο κόσμος στα γήπεδα, με εγχειρίδιο η επιστροφή στις κερκίδες"

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την ασφαλή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, τονίζοντας την ανάγκη να συμβεί αυτό σύντομα (VIDEO).

Μιλώντας στην τηλεόραση του "ΣΚΑΪ", ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα, τονίζοντας πως σε συνεργασία με τη Super League 1 γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την άμεση επιστροφή των θεατών στις κερκίδες, πάντα βέβαια με ασφάλεια και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως ο πρώτος λόγος ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα στον κύριο Χαρδαλιά, ενώ θα δοθεί και στις ομάδες της Super League ένα εγχειρίδιο με σαφείς οδηγίες:

"Ο κόσμος χρειάζεται στο γήπεδο. Γι' αυτό συνεργαζόμαστε και με τη Super League 1 να υπάρξει παρουσία θεατών, αλλά πολύ οργανωμένα και προσεγμένα στις κερκίδες. Βέβαια αυτό δεν γίνεται ερήμην του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιο συγκεκριμένα του κύριου Χαρδαλιά και των υγειονομικών, που έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την προσπάθεια.

Και οι 14 ομάδες της Super League 1 έχουν προχωρήσει πάρα πολύ σε αυτή την επεξεργασία και θα υπάρξει ένα εγχειρίδιο που θα λέει ποιοι αναλαμβάνουν την τοποθέτηση, τους τρόπους που θα εισέρχονται οι φίλαθλοι και κυρίως, τις κυρώσεις και τις συνέπειες αν δεν τηρηθούν όλα αυτά τα μέτρα. Θεωρώ πως με όλα αυτά θα καταφέρουμε σύντομα να πείσουμε τους υγειονομικούς”.

Ενώ μίλησε και για την μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση που έχει αναλάβει η Ελλάδα: " Λόγω του Final-8, μιας μεγάλης διοργάνωσης που ήρθε στη χώρα μας μετά από χρόνια, πρέπει να βιαστούμε. Και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει το συντομότερο να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ένα ποσοστό κόσμου στις κερκίδες. Δουλεύουμε οργανωμένα όλοι μαζί με τους υγειονομικούς και τον κύριο Χαρδαλιά και πιστεύω να τα καταφέρουμε",ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ