ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρό μήνυμα Αυγενάκη σε Γραμμένο για αλλαγές σε βία και πολυϊδιοκτησία

Τελευταία ημέρα συζήτησης και ψήφιση,σήμερα στην ολομέλεια της βουλής,για τον προυπολογισμό του 2019, Τρίτη 18 δεκεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Τελευταία ημέρα συζήτησης και ψήφιση,σήμερα στην ολομέλεια της βουλής,για τον προυπολογισμό του 2019, Τρίτη 18 δεκεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τηλεφωνική επικοινωνία του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Βαγγέλη Γραμμένο, όπου του ζήτησε σε αυστηρό τόνο να πάρει πίσω τις αλλαγές στον ΚΑΠ και στον πειθαρχικό κώδικα. "Μαζί ή απέναντι" το μήνυμα του υφυπουργού αθλητισμού.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και του έστειλε μήνυμα σε αυστηρό τόνο, προκειμένου να μην συζητηθούν στην αυριανή (31/7) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής οι αλλαγές στις ποινές για θέματα βίας, ούτε η αλλαγή στο θέμα της "πολυϊδιοκτησίας".

Ο υφυπουργός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για το γεγονός πως δεν υπήρξε ενημερωση για τις αλλαγές που προωθούνται, εφόσον μάλιστα οι δυο τους είχαν συνάντηση πριν μερικές ημέρες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, του ζητήθηκε να μην συζητηθεί στην Ε.Ε. καμία από τις προαναφερθείσες αλλαγές.

Αναφορικά με το θέμα της πολυιδιοκτησίας, ετοιμάζονται να αλλάξουν το άρθρο 30 παρ. 1 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Στο νέο άρθρο θα μπορεί ο μέτοχος μίας ΠΑΕ να έχει στην κατοχή του έως και 5% σε άλλες ΠΑΕ. Η διάταξη αυτή του ΚΑΠ έρχεται σε αντίθεση με το νόμο 2725/99 και γι' αυτό παρενέβη ο υφυπουργός, διότι η αλλαγή που θέλει να περάσει η Ομοσπονδία, είναι κόντρα στους νόμους του κράτους.

Παράλληλα, του μίλησε και για το θέμα της βίας, της διαφάνειας και των προσυνεννοημένων παιχνίδια και των αλλαγών που θέλει να περάσει η ΕΠΟ για ελάφρυνσης των ποινών για περιστατικά βίας. Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε στον Βαγγέλη Γραμμένο να μην τα θέσει στο τραπέζι, ούτε βέβαια να εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή, διότι έρχονται... κόντρα στα όσα έχει εξαγγείλει ο ίδιος και η νέα Κυβέρνηση.

Μένει να δούμε τώρα ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΠΟ στο αυστηρό μηνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη, διότι η λογική του υφυπουργού ήταν "μαζί ή απέναντι" και πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να... ξηλώσει τις όποιες σχετικές αποφάσεις πάρει η Ε.Ε.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ